Actualitate

Bistrița Ring. Formula 1 a roboților ține cu sufletul la gură echipe din 6 județe

Peste 150 de elevi pasionați de robotică, din șase județe, se întrec în acest sfârșit de săptămână, la Bistrița, la cea de-a treia ediție a concursului ”Bolts & Speed”, cea mai palpitantă competiție de curse pentru roboți.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a venit să-i salute și să le ureze succes adolescenților.

”Sunteți cei mai frumoși și deștepți oameni care ar putea să facă ceva semnificativ pentru țara noastră. Sunt cel mai tânăr ministru pe care l-a avut România după 1918 așa că înțeleg mai bine această generație care face lucruri cu adevărat semnificative”, a spus ministrul Bogdan Ivan care le-a vorbit tinerilor și despre investițiile pe care statul le face în digitalizare.

Echipele de robotică din Alba Iulia, Cluj-Napoca, Gherla, Iași, Sângeorz-Băi, Satu Mare, Zalău și Bistrița i-au arătat apoi ministrului cu ce roboți vor să participe la competiție, după care a început proba de Drag Racing, prima din concurs.

Elevii au explicat că roboții folosiți în curse imită o mașinuță cu telecomandă, merg în față și în spate, iau curba și mai au diverse sisteme, diferite ca performanță, ceea ce face în final și diferența.

Tot sâmbătă a fost și proba de off-road, avându-l ca invitat special pe Mihai Ban, pilot de off-road, participant la Raliul Dakar.

Duminică, începând cu ora 9.00 va fi proba de raliu, apoi se va face evaluarea design-ului mașinilor, iar de la ora 14.00 va fi ceremonia de premiere.

Organizatorii, echipele de robotică de la Colegiile Naționale ”Liviu Rebreanu” și ”Andrei Mureșanu”, împreună cu profesorii și sponsorii au pregătit câștigătorilor premii în valoare de 6.500 de lei și trofee.

Etichete

2 comentarii

    • Ohooo. El nu știe să lucreze cu ceva mai nou de Windows 7. Adică ce avea pe calculatoarele de la Apollo, în sala de informatică (laborator nu poate fi numit) unde o făcut facultatea. Sala între parter și etajul 1.

      5
      3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.