Sănătate

Viața unui bărbat din Târlișua, salvată cu ajutorul unui polițist. Medicii l-au felicitat

Un polițist care se afla în patrulare în satul Dobric din comuna Căianu Mic a contribuit esențial la salvarea vieții unui bărbat din Târlișua care a pierdut o cantitate mare de sânge în urma unui accident casnic. Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a relatat pe pagina de Facebook întreaga întâmplare.

”Ieri după-masă (sâmbătă 10 august – n.r.), în jurul orei 16:00, în localitatea Dobric, patrula de poliție formată din agent șef de poliție Câțcăuan Bogdan și agent de poliție Cristureanu Daniel își desfășurau obișnuitul serviciu de patrulare. Era o zi ca oricare alta, până când privirea celor doi polițiști a fost atrasă de o ambulanță care staționa pe marginea drumului.

Curioși și conștienți că fiecare moment ar putea fi crucial, cei doi s-au apropiat de ambulanță. În interiorul acesteia se afla echipajul medical și un bărbat de 31 de ani din Târlișua, care suferise un accident casnic. În încercarea de a-și finaliza treburile zilnice, se tăiase la mână cu un polizor unghiular. Pierderea masivă de sânge și starea de semi-inconștientă au creat instant o atmosferă de urgență maximă.

Fără să stea pe gânduri, Bogdan, fost paramedic ISU, a acționat rapid. Cu calm și profesionalism, a preluat controlul situației, iar împreuna cu echipajul medical a reușit să stabilizeze pacientul și să oprească temporar hemoragia. Fiecare secundă conta, iar experiența lui Bogdan în salvarea de vieți și-a spus cuvântul.

Împreună cu echipa medicală, Bogdan a însoțit ambulanța până la spital, asigurându-se că bărbatul ajunge în siguranță. Acolo, a continuat să ofere ajutor, asistând cadrele medicale în efortul lor de a opri complet hemoragia.

A fost un moment tensionat, dar, datorită intervenției rapide și precise, viața bărbatului a fost salvată.

La finalul intervenției, Bogdan a fost felicitat de medicul de gardă pentru implicarea sa exemplară. De asemenea, familia bărbatului accidentat i-a mulțumit, recunoscând importanța ajutorului oferit într-un moment atât de critic.

Aceasta este povestea unei zile obișnuite devenită extraordinară datorită unui om dedicat, care, prin curajul și priceperea sa, a reușit să facă diferența între viață și moarte.

Polițistul-salvator, Câțcăuan Bogdan!”, a scris pe Facebook IPJ Bistrița-Năsăud.

În urmă cu doi ani, Bogdan Câțcăuan era paramedic și a mai contribuit la salvarea vieții unei femei de 37 de ani care se afla la Băile Figa, ea fiind scoasă din stop cardiorespirator de un echipaj din care a făcut parte și el. Mai multe AICI

Etichete

4 comentarii

  • Doamne ferește sa afle cei de la București (Ciolacu sau Predoiu) căci poate avea soarta lui Valer Kovaks polițistul destituit din poliție
    Se pare că dacă ești polițist bun și ești cu adevărat în slujba cetățeanului „gunoaiele ” de la București te dau afară
    Respect pentru Valer Covaks și acest polițist din Bistrița-Năsăud
    De asemenea polițiști are nevoie aceasta țară

    13
    23
    • Valer Kovacs s-a asociat cu Sosoaca, doamna care ne explica zi de zi cat de bine ar fi ca Romania sa iasa din NATO si sa redevina colonie ruseasca si care ne spunea nu demult ca Romania ar trebui sa atace Ucraina impreuna cu Rusia. Decizia de a fi destituit din functie trebuia sa vina in 48 de ore din momentul in care i-a imprumutat motocicleta senatoarei pentru promovare electorala, nu la saptamani distanta. In plus, acest Valer Kovacs este si un propagandist cu privire la o gramada de alte domenii in care are zero expertiza. E suficient sa urmariti cateva videoclipuri de pe canalul lui de youtube precum cele in care militeaza pentru pace in lume (si nu pentru retragerea trupelor rusesti din Ucraina), impotriva limitarii platilor in cash (desi e una din masurile necesare pentru a reduce evaziunea fiscala de 25 de miliarde de euro pe an), etc.

      24
      12
  • …care merita pensie
    Nu ca si colegii lor care ACUM STAU CU UN PISTOL UDUPA UN COPAC IN PARCAREA DIN UNIREA SI URMARESC MASINILE DINSPRE BISTRITA SI IN LIVEZILE LA CALEA FERATA E BLOCAJ

    12
    14
  • Sa intelegem ca politistii au fost mai competenti in situatia data decat echipajul de pe ambulanta???!!!greu de spus si de crezut…dar e important ca s-au descurcat toti si au savat o viata….

    16
    3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.