Actualitate

Donații după inundații. SVSU preia pachete în trei puncte din oraș

Voluntarii SVSU Bistrița vin în sprijinul cetățenilor care vor să doneze alimente neperisabile și bunuri exclusiv noi persoanelor care și-au pierdut agoniseala de o viață în urma inundațiilor produse în zona Moldovei, în cadrul unei campanii derulate de municipalitate: ”Donații după inundații”.

Donațiile persoanelor fizice se preiau zilnic între orele 14.00 – 19.00, în trei locații amenajate în municipiul Bistrița: lângă Biserica Sf. Ana de la Big, în Piața Decebal lângă Moto-Velo/Meron și în parcul de la Lamă.

În același interval orar, societățile comerciale pot face donații la sediul SVSU de pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 15.

Doritorii pot dona până în 27 septembrie alimente neperisabile (conserve, făină, ulei, orez, zahăr, paste făinoase etc.) și obiecte de strictă necesitate (haine, perne, pături noi, inclusiv jucării pentru cei mici).

”Campania ”Donații pentru inundații” a început promițător. Bistrițenii sunt generoși și empatici, iar până în 27 septembrie mizăm pe spiritul lor de întrajutorare!”, spune Ioan Turc.

9 comentarii

  • Oamenii miloși,de omenie,vor da,evident!
    Însă,
    Guvernanții români ar trebui sa se miste la fel de rapid că Premierul Poloniei,nu?
    Lăsați dlor.gargara cu campania electorală,și începeți să fiți IN SLUJBA ȚĂRII🇹🇩 și a SINISTRATILOR!!!! Ex:
    –Premierul polonez a anunţat luni (16.9.2024)un ajutor imediat în valoare de un miliard de zloţi – ,aka
    $260 de milioane de dolari – pentru regiunile poloneze afectate de furtuna Boris, care a lovit Europa Centrală şi de Est. „Pentru moment, am asigurat o 🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙🪙rezervă de un miliard de zloţi pentru localităţile şi persoanele afectate de inundaţii”, a declarat presei Donald Tusk.

    Stare de urgență pentru 30 de zile în Polonia
    Guvernul de la Varşovia a declarat luni stare de urgenţă pentru 30 de zile în regiunile din sud-vestul Poloniei, ce au fost afectate de inundaţii.
    https://www.antena3.ro/externe/un-oras-intreg-din-polonia-evacuat-pericolul-ca-un-dig-sa-se-sparga-e-urias-valul-poate-fi-inalt-de-cativa-metri-vom-fi-inundati-721803.html

    11
    • Fondul de Rezervă Bugetară, alături de Fondul de Intervenție, sunt fonduri pe care ‼️❗️Guvernul le are la dispoziție pentru cheltuieli publice Urgente și Neprevăzute!!!! spune:

      GV a mazilit Fondul de urgență??????
      Sa facă bine sa^l folosească.
      România =stat falimentar??????

      „Guvernul” umblă ” iar la Fondul de rezervă. 13,6 mld. lei pentru:
      – pensii,
      -educație și
      -asistență;
      23 noiembrie, 2023;❗️‼️Folosirea banilor din Fondul de Rezervă este reglementată de Legea nr. 500 din 2002, privind finanțele publice.”
      De Dora Vulcan]Guvernul umblă iar la Fondul de rezervă. 13,6 mld. lei pentru pensii, educație și asistență
      https://romania.europalibera.org/a/fond-de-rezerv%C4%83-educatie-asistenta-sociala/32697077.html

      _Ce este Fondul de Rezervă?
      Fondul de Rezervă Bugetară, alături de Fondul de Intervenție, sunt fonduri pe care ‼️❗️Guvernul le are la dispoziție pentru cheltuieli publice Urgente și Neprevăzute.
      În timp ce Fondul de Intervenție este destinat situațiilor generate de calamități, Fondul de Rezervă este constituit pentru a face față unor urgențe.❗️‼️‼️❗️
      Sumele din Fondul de Rezervă Bugetară și Fondul de Intervenție sunt incluse în fundamentarea bugetului de stat și în calculul deficitului bugetar.
      Folosirea banilor din Fondul de Rezervă este reglementată de Legea nr. 500 din 2002, privind finanțele publice.”

  • Unde sunt ONG-urile care chipurile sunt de utilitate publică și care primesc bani de la stat? Unde sunt ONG-urile soroșiste care rumegau plăcuțe suedeze pe 10 august?

    12
    3
  • Sincere Condoleanțe!! familiilor cu pierderi de vieți 🖤Dumnezeu să-i odihnească.

    ////////////
    P.s.Bilanț al inundațiilor din România: șase morți, 5.400 de case 😒dărâmate sau șubrezite, zeci de mii de oameni din șapte județe afectați
    Update: 16 septembrie, 2024″
    https://romania.europalibera.org/a/noul-bilant-al-inundatiilor-masive-din-judetul-galati-4-morti-2-disparuti-5400-de-case-afectate-si-un-druymnationa-inca-blocat/33120619.html

    7
    1
  • ONG-ul ești tu (Dan) și eu și alții. Avem românescul obicei de a aștepta ca alții , (guvernul), să le facă pe toate. Unde-i empatia, solidaritatea umană, apropierea semenului nostru . Dacă ne-ar cere pietre să-i lapideze pe sinistrați, arm fi la rând în piață, cu roabele. Doamne, vino Doamne,…!

    2
    11
  • @Dumitru
    Vinzi curent!!!!
    Oamenii de bine; milostivi vor da, vor ajuta. Văduvă cu doi bani va da!

    Însă nu ma obliga sa VOMIT’ borasc și etc când aud ce stresat e Guvernul.!!!! moare de grija românilor ‘in general????? Au mazilit Fondul de rezervă suntem pe Podul lui Tulvai bai!
    Ei care stau cu chirie sau o noapte la hotel în Monte Carlo cu 3 mii euro ]noapte????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.