Sport

Prima înfrângere în Liga Florilor pentru Gloria, în fața campioanei CSM București

Echipa de handbal feminin Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a suferit prima înfrângere în acest sezon al Ligii Florilor, în etapa a 5-a, pe terenul campioanei CSM București.

Gloria a pierdut derby-ul disputat în Sala Polivalentă din Capitală cu 30-33, deși a condus la pauză cu 18-16. CSM București, care și-a luat revanșa după înfrângerea de la Bistrița din Champions League, rămâne neînvinsă în campionat și este liderul Ligii Florilor.

Au marcat pentru Gloria: Valeria Kirdiașeva – 6, Tamires de Araujo – 5, Gnonsiane Niombla – 5, Greta Kacsor – 4, Danila Delgado – 3, Cristina Laslo – 2, Sonia Seraficeanu – 2, Dagmara Nocun – 2, Iaroslava Burlacenko – 1. Intervențiile portarilor: Ivana Kapitanovici – 6/19, Renata De Arruda – 6/26.

Pentru CSM București au înscris: Cristina Neagu – 7, Elizabeth Omoregie – 6, Monika Kobylinska – 5, Noemi Pasztor – 5, Emilie Arntzen – 4, Trine Ostergaard – 3, Inger Smits – 2, Emma Friis – 1. Intervențiile portarilor: Gabriela Moreschi – 6/26, Evelina Eriksson – 5/15.

Până acum în acest sezon, cele două echipe își împărțiseră victoriile: CSM s-a impus la Pitești în finala Supercupei României (28-27), iar Gloria a câștigat la Bistrița în prima etapă din Grupa A a EHF Champions League (30-26).

În etapa viitoare, a 6-a, Gloria va juca la TeraPlast Arena cu Minaur Baia Mare, miercuri 9 octombrie de la ora 17.30.

Până atunci, echipa bistrițeană va întâlni la Budepesta liderul Grupei A din EHF Champions League, FTC-Rail Cargo Hungaria (Ferencvaros), sâmbătă 5 octombrie de la ora 17.00.

1 comentariu

  • Am urmarit meciul cu speranta indreptatita ca echipa bistriteana nu-l va pierde. Din pacate , in final , am constatat ca Gloria a pierdut al treilea meci consecutiv. Dupa toate probabilitatile va pierde si cu Ferencvaros. Nu stiu ce calcule si-au facut antrenorii echipei bistritene de le-au „odihnit” pe Nosek , pe Rodriguez si pe Nocun , introducand-o in schimb pe Dinca , intr-un asemenea meci cu miza imensa. (Poate spera sa bata la Budapesta! , mai stii?) Dupa parerea mea meciul s-a pierdut in ultimele cinci minute cand au existat doua momente de cotitura. Primul moment a fost atunci cand Dinca dintr-o pozitie in care trebuia sa dea gol , a ratat cu seninatate. Daca Dinca nu rata , Gloria ar fi egalat si apoi se puteau schimba multe coordonate in meci. Al doilea moment important al meciului a fost eliminarea discutabila a jucatoarei bistritene Niombla , oprirea atacului si intoarcerea fazei care a dus la desprinderea la doua goluri a CSM-ului. A fost de fapt momentul decisiv al meciului. Arbitrele (cele mai bune din tara!) au pus (si ele) un pic umarul la victoria echipei (cu initiale) din capitala , neacordand doua lovituri de penalitate echipei bistritene (pe care le-au remarcat si cei doi comentatori ai postului Pro Arena) si in schimb acordand usor lovituri de penalitate echipei bucurestene. Altfel , am observat si azi cat de usor a patruns Omoregie prin apararea bistriteana si cate goluri a marcat Neagu , (cea care cu echipe obscure da doar 3-4 dar cu Gloria da cate vrea). Apararea a fost zob in multe momente , Bazaliu , Burlacenko si Araujo fiind simple jaloane. In meciurile cu echipele bune din campionat , echipa Gloria nu se regaseste. Situatia pare scapata de sub control , gandindu-ma ca meciul cu echipa din Craiova s-a castigat (totusi) cu mare noroc. Nu stiu ce va fi in continuare dar echipa pare deja obosita pe ansamblu , chiar daca Laslo are pofta de joc si Fujita fuge „mancand pamantul” (dar cand ajunge pe semicerc da in portar!) . Apararea (buna!) castiga meciurile dar azi apararea l-a pierdut. Pentru ca nu a fost la inaltime.Nu trebuie s-o „omoram” pe Dinca pentru cele doua ratari dar putem s-o criticam. Asa cum am mai spus-o , extremele ajung rar in situatii de 1:1 , iar cand se intampla nu trebuie sa rateze. In final sper ca in intalnirea retur din Liga Campioanelor , cu arbitri neutri (adica nu din vechiul regat!) sa decurga in folosul echipei bistritene. Pana atunci , mare atentie la Budapesta. Nu trebuie graba la repuneri (dupa gol) , altfel riscul de a pierde la mai mult de 10 goluri este real.

    3
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.