Actualitate

O nouă intervenţie la zăporul de la Poiana Ilvei, dispusă de prefectul Ioan Țintean (FOTO)

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Ioan Țintean a dispus o nouă intervenţie în locul formării zăporului de pe râul Ilva, localizat pe raza comunei Poiana Ilvei, astfel încât să fie eliminat orice pericol care ar fi putut afecta infrastructura judeţeană.

1 zapor gheata poiana ilveiMonitorizarea evoluţiei cazului, de la intervenţia de luni 12 ianuarie, a echipajului pirotehnic din cadrul ISU Bistriţa, a arătat că problema a fost soluţionată parţial, existând în continuare riscul devierii cursului apei către drumul judeţean 172 D. Acumularea excesivă de gheaţă, în special sub podul de cale ferată din apropiere, s-a dovedit a fi punctul vulnerabil.

Prin evaluarea situaţiei de către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a ajuns la concluzia că o nouă intervenţie a pirotehniştilor, cu o cantitate mai mare de exploziv, ar fi riscantă din cauza firelor de înaltă tensiune ale CFR.

În aceste condiţii, prefectul a solicitat sprijin conducerii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a pus la dispoziţie un excavator şenilat, cu ajutorul căruia gheaţa a fost fărâmiţată sau scoasă în parte la mal, în aşa fel încât apa să-şi poată relua cursul natural.

”Problema a fost deblocată prin eforturile conjugate de monitorizare şi intervenţie ale Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, ISU, Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud şi reprezentanţilor locali ai comunei Poiana Ilvei. Prefectul s-a asigurat, la faţa locului, că totul a decurs conform planului şi că nici o gospodărie nu este în pericol”, informează Instituţia Prefectului.

ioan tintean zapor poiana ilvei 3 zapor poiana ilvei excavator 4 zapor gheata poiana ilvei 5 zapor gheata poiana ilvei

 

Foto: Instituţia Prefectului

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.