Actualitate

PNL nu e de acord cu trecerea centurii la CL

”Cu inițiativa domnului primar privind preluarea drumului de centură în administrarea municipalității nu putem fi de acord, din considerente evidente, este un demers neoportun. În 2006 s-a transmis drumul către CNADNR pentru a fi efectuate lucrări de modernizare și de realizare a unei centuri ocolitoare prin zona de nord, obiectiv neatins până acum de CNADNR, nu s-a realizat extensia până la Unirea, nu s-a realizat nici măcar documentația tehnică de reabilitare. Constatăm că acum vine domnul primar și se gândește să ia tronsonul în proprietatea municipiului, în condițiile în care avem câteva sute de străzi care astăzi au nevoie de intervenție, de modernizare. Nu ne spune domnul primar ce are de gând, de unde va găsi bani pentru a moderniza centura. S-au făcut niște lucrări artificiale, s-a tras un covor asfaltic. Demersul acesta ne-a surprins, este total greșit din perspectiva intereselor municipiului. Prin preluarea acestui tronson de centură, practic CNADNR nu mai are nicio responsabilitate în Bistrița. Când va veni CNADNR cu o alternativă pentruc entură, atunci se poate discuta dacă acel tronson să reintre în patrimoniul municipiului, mai ales că el va necesita foarte mulți bani pentru reabilitare”, a spus într-o conferință de presă consilierul municipal Gheorghe Tuță, copreședinte PNL Bistrița.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 23 iulie se află şi proiectul privind aprobarea preluării din administrarea Ministerului Transporturilor, prin CNADNR SA, în administrarea Consiliului Local a sectorului de Drum Național – Varianta de ocolire a Municipiului Bistrița (km 0+000-6+900).

”În 2006, s-a aprobat transmiterea din domeniul public al municipiului Bistrița și administrarea Consiliului Local în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor a segmentelor de drum județean DJ 173 B de la km 0+000 la km 2+050 și DJ 151 de la km 126+712 la km 131+682, în vederea realizării lucrărilor pentru varianta ocolitoare a orașului Bistrița. De asemenea, a fost împuternicit primarul municipiului Bistrița să efectueze demersurile necesare pentru prelungirea variantei ocolitoare a orașului Bistrița, de la intersecția DN 17 C km 0+743 până la DN 17 km 67+900, la ieșirea din localitatea componentă Unirea. Printr-o adresă înregistrată la Primăria Bistrița, CNADNR – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj – Departamentul Întreținere, solicită acordul Consiliului Local cu privire la preluarea sectorului de Drum Național – varianta de Ocolire a municipiului Bistrița km 0+000-6+900, din administrarea Ministerului Transporturilor în administrarea Consiliului Local. Având în vedere că au fost realizate lucrările pentru care sectorul de drum a fost transmis în administrarea Ministerului Transporturilor, se susţine acest proiect”, se arată în raportul Primăriei.

3 comentarii

  • Dezacordul liberalilor in legatura cu preluarea drumului de centură (Drumul Cetatii) în administrarea municipalității este corecta. Chiar dacă după 9 ani de cand centura ocolitoare a orașului Bistrița a fost trecuta la Ministerul Transporturilor pentru reabilitare, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România abia, anul trecut a aplicat doar un covor asfaltic nou, investiție care s-a ridicat la 2 milioane de lei, care nici pe departe nu poate fi considerata o reabilitare majora. Ba mai mult, la vremea respectiva era vorba si de prelungirea variantei ocolitoare a orașului Bistrița de la intersecția cu Drumul Național 17C, cel care leagă Bistrița de Năsăud până la ieșirea din localitatea componentă Unirea, unde centura urma a se intersecta cu Drumul Național 17, lucru pe care orasul Bistrita nu si-l poate permite. In legatura cu posibilitatea prelungirii acestei centuri a fost invocat faptul ca în zonă s-a construit, exact în intersecție, o fabrică de mase plastice- POLITUB. Evident, acest argument nu rezista, intrucat aceasta prelungire poate fi realizata prin intermediul unui sens giratoriu amplasat putin mai sus de aceasta intreprindere.

    • corect…mai sus…pe la seful de sus de la consiliul judetean…
      voi sunteti nebuni!

  • Daca primarul zicea ca centura nu trebuie inclusa in patrimoniul municipiului Bistrita, liberalii ar fi spus ca trebuie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS