Actualitate

Acoperiș smuls, copac căzut, mașini avariate la Bistrița, din cauza vântului

Din cauza vântului care a suflat cu putere, la Bistrița mai multe mașini au fost avariate după ce au căzut acoperișuri, iar un copac s-a prăbușit sub forța rafalelor.

Echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului Bistrița și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița au intervenit în oraș, pe Aleea Fântânele, unde mai multe elemente din compunerea acoperișului unui bloc de patru etaje s-au desprins, sub acțiunea vântului.

Momentul căderii acoperișului:

Din fericire nu s-au înregistrat victime, în schimb mai multe autoturisme au fost avariate. S-a intervenit cu echipamente specifice pentru degajarea elementelor prăbușite.

”Din cauza rafelelor de vânt, a fost distrus acoperișul (în totalitate) pe un bloc de locuințe, regim de înălțime parter plus patru etaje, respectiv aproximativ 25% din acoperișul unui bloc învecinat (același regim de înălțime). Cinci autoturisme au fost avariate”, a precizat ISU Bistrița-Năsăud.

Totodată, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Bistrița a intervenit pe strada Someșului, unde un copac a căzut peste trei autoturisme.

Autospeciala de intervenție la înălțime a fost direcționată de pe Aleea Fântânele în Piața Mihai Emiescu pentru îndepărtarea unor elemente de construcție care prezentau riscul prăbușirii de pe blocuri de locuințe.

Un echipaj de la furnizorul de electricitate și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Bistrița au intervenit pe strada Falezei, unde un stâlp de electricitate prezenta risc de prăbușire.

8 comentarii

  • la ce acoperisuri sunt prin Bistrita…de toata jena…facute de parca ar fi o tiganie urbana..cat de ieftin….sigur ilegale…doar ca sa depoziteze cei din bloc…de toate 🙂

    36
    1
  • Toate acoperișurile care sunt făcute din tablă sunt în pericol de a fi distruse de vânt. Dacă tabla cedează undeva la început foarte puțin, vântul lucrează acolo până își face loc și intră sub ea, apoi acționează ca o pânză de vapor, cu putere foarte mare, încât ia tot acoperișul și îl mută.
    Dacă acoperișul ar fi din țiglă vântul ar disloca doar țigle individuale, nu tot acoperișul compact și pericolul ar fi mult mai mic.

    8
    3
  • Se spun tot felul de lucruri
    Acoperișurile caselor,blocurilor SI a altor anexe nu sunt facute de acei locatari,ci la dorința lor sunt sfaturi sau pacaliti in mare arte a alege materiale de prosta calitate, costuri ieftine,
    Insa…..marea problema este aceasta….platesc de i usuca buzunarele
    Nu ii verificanimeni
    Mai lucrează tamplarii cum erau acei de pe vremuri,acei erau profesionistul,nu acum,asta se samsari la drumul mare
    SI uite ASE merg mana in mana toate
    Cine i pagubit,sigur 100%,cetateanul/-ii
    O zi buna ,tuturor

    5
    4
  • Exista oare echipe de inspectori din cadrul primariei care ar trebui sa verifice periodic starea imobilelor pentru alocarea fondurilor pentru reabilitare? Ar trebui dar nu exista. Se putea intampla o nenorocire.Exista inca multe imobile care nu au sarpante si acoperis conform normelor europene.Sa nu mai pomenim de reabilitari , anvelopare.Mai exista o solutie ca asociatile de locatari sa ceara la Inspectia in Constructii o expertiza a imobilului, platita din bugetul primariei Bistrita.
    P.S. Am omis intentionat sa scriu primarie cu litera mica.

    2
    3
  • Batman , batman , batman ,eu vreau ieftin !
    Ei , afla ca nu exista ieftin si bun !
    Acoperisuri la case si vile am facut, dar la blocuri , doar unu in 2003 .
    La acel bloc doar proprietarul de la et. 4 a contribuit si a specificat ca el doreste calitate chiar daca nu este ieftin .
    I-am construit acoperisul si i-am dat factura si garantie pe 15 ani .
    Acoperisul ieftin de la blocul vecin a cazut acum vreo 12 ani , dar al meu e intact si acum .

    4
    5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS