În hipermarket, carcasa de miel costă 29,9 lei kilogramul, oamenii având posibilitatea să cumpere un miel întreg care costă peste 200 de lei sau o jumătate la preţul de o sută de lei.
În Piaţa Decebal, la magazinele de profil, carnea de miel costă între 28 de lei şi 29 de lei kilogramul.
Autorităţile estimează că, anul acesta, în judeţul nostru vor fi sacrificaţi 5.000 de miei atât în cele două abatoare autorizate, cât şi în gospodăriile oamenilor.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a autorizat două puncte de sacrificare, la Bistriţa pe strada Tărpiului şi la Năsăud.
Este posibil ca în preajma Paştelui ortodox să găsim cu greu miei fiindcă deja, la export, au plecat peste 15.000.
Preparatele din carne de miel sunt nelipsite de pe masa tradiţională de Paşti, alături de ouăle roşii, pasca sau cozonacul. Mielul pascal prefigurează sacrificiul şi jertfa de pe cruce a Mântuitorului Iisus Hristos.
Adaugă comentariu