Actualitate Recomandări

After School-ul din Subcetate, într-un bloc ANL nou

Primăria Bistriţa a deschis, începând cu 24 octombrie 2016, un After School în cartierul Subcetate pentru copiii din ciclul primar, program desfășurat prin centrul Comunitar pentru Tineret. Supravegheaţi de cadre didactice, aceştia pot să îşi facă temele şi să aprofundeze cunoştinţe la anumite materii, cum ar fi matematica sau limba română.

În Subcetate au fost finalizate trei blocuri ANL cu 138 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Blocul de pe Aleea Bujorului nr. 4, sc. A, parter este compus din trei scări, A, B, şi C, cu un număr de 58 unităţi locative. Scara A este compusă din 18 apartamente cu 1 cameră, precum şi un spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, în suprafaţă utilă de 88,17 mp, situat la parter. Spaţiul este compus dintr-o încăpere principală, hol, depozit, birou şi grup sanitar.

Imobilul în care este situat spaţiul, conform numerotării atribuite de către constructor figurează la adresa str. Subcetate, bl. 7, însă conform Certificatului de nomenclatură stradală, blocul este situat în Aleea Bujorului nr. 4.

Copiii sunt interesați de aceste activități. Activitatea este trainică dacă ea se dezvoltă cu pași mici, este începută în mod corect. Susținem această activitate, tot mai multe familii au această problemă că nu mai au unde să își ducă după ora 12 copiii. E un cartier tânăr, cu foarte mulți copii, o să extindem parteneriatele cu ONG-uri” – inspectorul școlar general Camelia Tabără

”Având în vedere faptul că în cartierul Subcetate locuiesc familii tinere, iar cele 138 locuinţe finalizate se vor repartiza unor familii cu vârsta de până la 38 de ani şi care au copii preşcolari şi şcolari, considerăm oportun ca acest spaţiu să fie destinat desfăşurării de activităţi şcolare şi extraşcolare. Acestea se vor desfăşura prin Centrul Comunitar pentru Tineret Bistriţa, care îşi va muta activitatea din spaţiul actual din str. Busuiocului nr. 8, proprietatea lui Tusa Paul Valentin şi Tusa Emilia Viorica, folosit în baza unui contract de închiriere. Astfel, se propune organizarea unui spaţiu educaţional în vederea desfăşurării de activităţi educative şcolare şi extraşcolare de care să beneficieze copii din zonă, în plan principal, precum şi familiile acestora, societatea civilă, comunitatea şi societatea în ansamblul ei, în plan secundar”, este proiectul municipalității aprobat de Consiliul Local.

2 comentarii

  • Super!!!! Dar nu inteleg de ce tot timpul primaria trebuie sa inchirieze spatii pt unele activitati. Taxele si impozitele trebuie sa fie mutate…in spatiu care se achizitioneaza…Primaria nu are spatii pe centrul vechi?De ce nu muta toate serviciile in aceeasi zona? sa nu se vada cat de multi sunt si cate departamente au?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS