Actualitate Recomandări

Radu Moldovan: Propunere către Ministerul Pădurilor legată de CMID Tărpiu

Președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a spus că au început demersurile pentru construcția celei de-a doua celule la Centrul de management integrat al deșeurilor de la Tărpiu, pentru ca lucrurile să desfășoare conform termenelor prevăzute.

”Am văzut neplăcerile create populației din zonă de mirosuri și de alte probleme. Am făcut împreună cu colegii și o propunere către Ministerul Apelor și Pădurilor care să completeze Legea Codului Silvic, unde era prevăzută posbilitatea de a scoate din fondul silvic anumite suprafețe de pădure pentru lucrările de interes regional în ceea ce privește rețelele de apă, canalizare, gaz, electricitate și am rugat să completeze și cu proiectele legate de deșeuri. Am fost la Tărpiu alături de primarul din Dumitra și am văzut în vecinătatea primei celule o zonă plată, undeva în pădure, unde am putea avea o perdea forestieră de 10-15 metri și celula să fie construită în interior, respectând Codul Silvic cu împădurirea unei alte suprafețe și așa mai departe. Ne dorim ca în timp util să putem pune la dispoziția administratorului locația, pentru a putea începe construcția celulei 2. Conform contractului, obligațiile financiare de construcție a celulei 2 revin administratorului depozitului (n.r. – SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL)”, a declarat șeful CJ.

3 comentarii

  • Foarte interesant D-le Presedinte. Daca managementul deseurilor facut anapoda cauzeaza neplaceri populatiei, atunci ati gasit o solutie la fel de proasta si politicianista. Adica mai cauzam o neplacere, de data asta PADURII. Vreti neaparat sa va luati dupa alti nepriceputi din jud. Suceava din pasul Mestecanis ? Sper ca Ministerul sa nu faca o asemenea gresala si sa aprobe aberatii. Ma opun categoric unei si mai mari greseli, si vad ca politicul numai nu vrea sa se indrepte. Voi cere colegilor mei sa initieze o petitie Ministerului Padurilor dar si COMISIEI EUROPENE. Da ce naiba s-o terminat terenurile ,si intram cu gunoaiele in PADURE ?

    • Daca se aduna selective ramane doar rezidurile care se transforma in compost si emana biogas. Deci totul se poate folosi pozitiv. Daca s-ar incepe iar sa se plateasca materialele care se recicleaza poate ar fi mai multi cei care ar recicla si banii care merg spre gropi immense sa mearga spre material reciclabile. Si sa se contacteze firmele care pot sa le utilizeze pt a creea alte produse. Pe timpul lui Ceausescu se recicla si nu erau atatea gunoaie.

  • Între timp, poate se fac perdele de vegetație în jurul actualei gropi de deșeuri. Prin fondurile din PNDR poate ar fi fost utilă împădurirea zonei și s-ar mai fi redus din poluare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISSFM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS