Actualitate Recomandări

Aglomerație la piața locală. De când și ce veți mai găsi săptămâna viitoare

(FOTO) A fost aglomerație sâmbătă, la piața locală de la Biserica Evanghelică, unde lumea a stat la cozi pentru urdă, caș proaspăt și brânză aduse de Grigore Creța de la Ruștior, pentru toate bunătățile de la Păstrăvăria Rin Romuli pregătite cu mult talent de Nina Rus, dar și pentru pâinea coaptă pe vatră și plăcintele Savetei Ban din Liviu Rebreanu.

Catolicii și reformații care sărbătoresc în acest sfârșit de săptămână Paștele au vrut să aibă mâncare proaspătă pe mese, iar ortodocșii și ceilalți care au Paștele peste o săptămână și-au făcut aprovizionarea ca să fie siguri că vor avea toate cele ce și le doresc pe masa de sărbătoare.

Au trecut doi ani de când producătorii locali vin sâmbătă de sâmbătă cu marfă la Bistrița, pe vânt, ploaie, frig sau căldură înăbușitoare, dar iată că roadele nu întârzie să apară. Și-au format o adevărată clientelă care nu doar că vine să cumpere de la ei, ci și se asigură, prin comenzi, că nu va rămâne fără bunătățile pregătite cu atâta trudă.

Sâmbătă, cei interesați au pătut cumpăra și prăjituri de casă, o noutate.

Chef Nina Rus de la Păstrăvăria Rin Romuli a venit încărcată cu toate bunătățile ei, de la salată de icre, la păstrăv afumat sau chifteluțe.

Dacă ați ratat-o, merită să știți că puteți face comenzi telefonic sau pe pagina de Facebook sau o mai puteți găsi sâmbăta viitoare la Bistrița.

”Trimitem prin curier oriunde în țară. De venit, noi nu mai venim decât în sâmbăta dinainte de Paști pentru că avem multe comenzi și vrem să le onorăm. Avem de făcut păstrăv afumat, file, baghețele, chiteluțe, platouri. Față de anul trecut a crescut numărul de comenzi. Foarte multă lume vrea păstrăv afumat, file afumat și baghețele. Nu am reușit să fac destul. La ora 10.00, aproape că am terminat-o. Cei care vor să aibă păstrăv și preparate din păstrăv de Paște pot comanda platoul care cântărește 1,8 kilograme și costă 140 de lei. Conține toate produsele, chiar și cârnațiul din păstrăv afumat. Ce nu am la vânzare sunt pernuțele picante care se vor regăsi însă pe platoul acela pe care îl recomand. Vreau să reamintesc faptul că noi nu aducem decât produse proaspete. Și azi noapte am muncit până la ora 1 noaptea cu toată echipa. Am fost șapte femei în bucătărie. Eu m-am trezit la ora 4.00 să fac salata de icre cu ceapă să fie proaspătă”, a spus Nina Rus.

Să mai spunem că, în duminica de Florii, la Păstrăvăria Rin are loc un eveniment la care sunteți așteptați cu drag.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=802773266756323&set=a.156013748098948&type=3&theater

Restul producătorilor locali vor mai veni cu marfă de vânzare la Bistrița începând de miercuri.

https://www.facebook.com/1392670494308095/photos/a.1805384393036701/2314655358776266/?type=3&theater

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.