Din aprilie până în septembrie, la AJOFM Bistrița-Năsăud s-a desfășurat, prin Centrul de Formare Profesională Bistrița, un curs de bucătar.
La acest program de calificare s-au înscris 26 de persoane, 20 dintre acestea beneficiind de gratuitate, fiind persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (șomeri indemnizați și neindemnizați) înregistrate la AJOFM.
Au finalizat programul 25 de persoane.
Cursul a cuprins un numar de 720 ore de pregătire, din care pentru teorie au fost alocate 240 de ore, iar pentru practică 480 de ore. Pregătirea teoretică s-a desfășurat la sediul AJOFM, iar cea practică la agenți economici din județ.
Competențele dobândite în urma absolvirii acestui program de calificare sunt: pregătirea antreurilor calde şi reci, pregătirea fripturilor, pregătirea gustărilor calde şi reci, pregătirea mâncărurilor din carne, pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase, pregătirea preparatelor lichide, prepararea dulciurilor (deserturilor), prepararea fondurilor glace, prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare, realizarea acţiunilor de supervizare şi control, realizarea aluaturilor de bază, realizarea salatelor, realizarea sosurilor, comunicarea la locul de muncă, desfăşurarea muncii în echipă, aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă, asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii secţiei, prevenirea poluării mediului, întocmirea documentelor specifice.
Adaugă comentariu