Actualitate

Aproape 20.000 de pachete cu alimente, distribuite în județ

În perioada 26 aprilie – 4 mai, la nivelul județului Bistrița-Năsăud vor fi distribuite 19.818 pachete cu ajutoare alimentare în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD), finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României, informează Instituția Prefectului într-un comunicat.

În data de 26 aprilie a fost demarată recepția și depozitarea în centrele puse la dispoziție de autoritățile publice locale a tranșei a IV-a de pachete cu ajutoare alimentare primite în cadrul programului ce se desfășoară la nivel național. Primele pachete au ajuns la primăriile Petru Rareș, Braniștea, Uriu, Căianu Mic, Beclean, Chiuza, Târlișua, Spermezeu, Coșbuc, Salva, Runcu Salvei, Romuli și Telciu.

Fiecare pachet cu alimente conţine 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 2 pungi a câte 400 grame de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 pateuri de ficat de porc, 2 borcane / cutii metalice cu compot de fructe, un borcan/cutie cu gem de fructe şi un gem de fructe dietetic.

Beneficiarii acestor pachete sunt:

a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Ridicarea personală a produselor alimentare sub formă de pachete se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de către destinatarii finali.

Implementarea și monitorizarea programului POAD la nivelul județului se realizează de către grupul de lucru constituit prin Ordinul Prefectului din care fac parte responsabili din cadrul autorităților publice locale, serviciilor publice deconcentrate și Instituției Prefectului.

1 comentariu

  • Da, si toate aceste pomeni sunt date unor putori care stau atârnate în poarta casei sau la birtul din sat, în timp ce terenurile agricole stau nelucrate cu anii.
    Iar santurile de pe marginea drumurilor judetene care strabat aceste localitati sunt adevarate jungle pline de gunoaie si balarii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS