Actualitate

Aquabis face noi investiţii la staţia de epurare, însă nu scăpăm definitiv de mirosurile neplăcute

Directorul general al SC Aquabis SA, Ion Şandru, a spus că în urma următoarelor trepte de intervenţii şi investiţii la staţia de epurare din Bistriţa mirosurile neplăcute se vor atenua, însă nu vor dispărea în totalitate. Relocarea staţiei de epurare nu este în acest moment realizabilă, deoarece ar fi nevoie de 15-20 de milioane de euro.

În cadrul şedinţei de luni a Consiliului Judeţean, consilierul PDL Florin Urîte l-a întrebat pe directorul general al Aquabis, Ion Şandru, ce se poate face pentru ca mirosurile emanate de la staţie de epurare să dispară şi dacă este posibil ca aceasta să fie mutată în afara oraşului.

Şandru a precizat că după următoarele trepte de investiţii şi intervenţii mirosurile se vor atenua, însă nu vor dispărea în totalitate. El a adăugat că nu s-a pus problema schimbării locaţiei staţiei de epurare, lucru care ar necesita investiţii de 15-20 de milioane de euro.

CJ a aprobat luni preluarea în domeniu public a bunurilor realizate în cadrul Măsurii ISPA ”Reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în zona oraşului Bistriţa” şi concesionarea acestora către SC Aquabis. Obiectivele de investiţii în cauză sunt ”reabilitarea staţiilor de tratare Bistriţa Bârgăului şi Bistriţa” (valoare de 11.713.932,16 lei fără TVA) şi ”extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi a reţelei de canalizare în municipiul Bistriţa şi localităţile adiacente” (valoare de 104.363.789,38 lei fără TVA).

Întrebat de Florin Urîte ce procentaj de branşare în rândul populaţiei există în urma acestor investiţii la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare, Şandru a precizat că 40% pe Valea Bârgăului şi 100% în rest.

Şeful Aquabis a spus că reţeaua de canalizare din Bistriţa este utilizată la 25% din capacitate şi că deversoarele pot prelua un eventual surplus de debit pluvial, astfel că nu există probleme în această privinţă. În schimb, bătăi de cap dau scurgerile pluviale de pe Valea Budacului, care ajung în canalizarea oraşului, deşi ar trebui să ajungă în râu.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, i-a recomandat lui Şandru să aibă o discuţie cu reprezentanţii Primăriei Bistriţa pentru a rezolva această problemă.

3 comentarii

  • GRESIT RASPUNS…… 100% in rest??????… te inseli domnule sandru…..nu ca nu stii…..ci ca asa vrei tu sa pari….putin mai destept decat prostii…… sunt strazi in oras…..de exemplu cartierul ghinda si strada ghinzii unde doar cei din sus de drum s-au putut racorda la canalizare pentru KA KAnalizarea de care ati vrut sa scapati repede a fost pozata la suprafata si nu vede rahatul celor de jos pe conducata…..daca te uiti domnule sandru

  • si…..dupa cum bine spuneti domnule sandru…. DACA SUNT DEVERSOARE CE POT PRELUA APELE DE PLOAIE ATUNCI…..atunci de ce incasati apa de ploaie de la populatie daca tot nu ajunge in statia de epurare mintind populatia ca aveti costuri suplimentare??????????????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS