Aquabis: Nu transformați canalizarea în ghenă pentru gunoaie!

Holistic

SC Aquabis SA, operatorul regional de servicii de apă şi canalizare, precizează într-un comunicat că, atunci când angajații societății sunt solicitați să curețe colectoarele de canalizare și căminele de racord, în cele mai multe cazuri acestea sunt pline de gunoaie.

”Din păcate, în cele mai multe cazuri când suntem solicitați să curățăm colectoare de canalizare şi cămine de racord, acestea sunt pline cu tot felul de deșeuri din lemn, textile (haine, pampersi, pături, etc.), resturi animale, obiecte metalice de dimensiuni și în cantități impresionante precum și cu alte lucruri și obiecte care nu ar avea ce căuta în sistemul de canalizare și care colmatează căminele şi țevile de canalizare. Sistemul de canalizare este realizat și dimensionat pentru preluarea apelor uzate menajere. De aceea, îi rugăm respectuos pe toți locuitorii județului nostru să folosească sistemul de canalizare doar pentru evacuarea apelor uzate manajere şi să-și întrețină cu responsabilitate rețeaua de apă potabilă și canalizare până la limita de proprietate, respectiv până la căminul de vizitare apometru și căminul de racord, pentru a nu transforma canalizarea în ghenă pentru gunoaie”, se arată în comunicatul semnat de directorul general Ion Șandru.

Legat de un caz particular, Aquabis anunță că ”în urma solicitărilor locatarilor din Blocul nr. 5 de pe strada Lalelelor din municipiul Bistrița, am trimis de mai multe ori echipe cu autodesfundător care au spălat tronsonul de canalizare dintre căminele scărilor A şi B precum şi colectorul apă uzată. În ceea ce priveşte întreținerea subsolului Blocului nr. 5, care este plin de mizerie, vă informăm că aceasta nu intră în atribuţiile societății noastre. asociația de proprietari, constituită din toți proprietarii de imobile, trebuie să se ocupe de curățarea acestuia. În cazuri similare asociațiile de proprietari au rezolvat problema curăţării subsolurilor cu sprijinul locatarilor imobilelor afectate. Dacă suntem solicitați îi putem ajuta contracost cu autodesfundătoare si vidanje care pot trage toată mizeria. Pentru partea de refacere a instalațiilor existente în subsoluri, respectiv coloanele de canalizare și apă, asociațiile de proprietari pot apela la firme specializate sau la instalatori autorizați”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Nelu

    Te miri ce găsești pe rețeaua de canalizare, pampersi, tampoane,șervețele umede, suporți pt. deodorant wc,etc. Ăștia suntem noi, civilizație deloc.!

    (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.