Social

De pe Bârgăul deja celebru, încă o concurentă avansează în ”Chefi la cuţite” (FOTO-VIDEO)

Încă o concurentă din Bistrița-Năsăud merge mai departe în emisiunea ”Chefi la cuțite”. Vine tot de pe Valea Bârgăului, zonă lăudată de chef Cătălin Scărlătescu: ”Ar trebui să devină principalul punct de atracţie al României!”.

Jenica Forfotă, o pensionară de 61 de ani din Bistriţa Bârgăului, s-a prezentat la concursul „Chefi la cuţite” cu îmbrăcată într-un „cept” cusut în urmă cu 40 de ani şi a gătit pături de brânză cu smântână, preparat cu care l-a cucerit în vară şi pe chef Cătălin Scărlătescu, venit în vizită pe Valea Bârgăului.

Femeia a povestit că a învăţat să gătească fiind cea mai mare dintre fraţi, iar mama ei o lăsa să aibă de grijă de cei mică cărora trebuia să le facă „ociuri”, „gampiri fripţi” şi „cureci pârgăluit”.

„M-am măritat la 19 ani prima dată, dar nu am stat mai mult de patru luni. M-am logodit, m-am căsătorit la starea civilă, am făcut nuntă şi apoi am venit acasă. M-am divorţat că era gelos. El avea voie să povestească cu toată lumea, eu nici măcar cu mama. Am divorţat după 5 ani, m-am băgat la fabrica de cherestea, m-am înscris la seral şi m-am măritat a doua oară. Sunt împreună cu bărbatul de 37 de ani. Avem doi copii, pe Florin şi Anamaria. Amândoi sunt în Spania, numai eu cu Ştefan suntem acasă, doi moşnegi acolo, mai fugim unul după altul. Secretul unei căsnicii e încrederea. Dacă nu ai încredere unul în altul, nu o duci. Când nu pot face eu, face el. Câteodată vine şi se bagă în mâncare şi îi spun să facă el dacă nu îi place şi eu îmi iau integrama, dar când gătesc şi fac mâncare mă simt femeie adevărată”, a povestit Jenica Forfotă în bucătăria concursului.

Odată ajunsă în faţa celor trei chefi, Cătălin Scărlătescu s-a dus să o îmbrăţişeze şi să o salute. Tot el a întrebat-o ce face nepotul ei, Emanuel Filip, fotbalist la Atletico Madrid, la juniori.

Cu mămăligă, brânză de oi, slănină de pe Bârgău şi smântână, Jenica Forfotă a reuşit să obţină două din cele trei cuţite, singurul nemulţumit fiind Florin Dumitrescu. Cheful a reclamat că nu a avut suficientă slănină prăjită în farfurie.

În schimb, Cătălin Scărlătescu a lăudat Valea Bârgăului şi a spus că ar trebui să devină principalul punct de atracţie al României: „Bârgăul ăsta ar trebui să fie punctul de atracţie al României. E aşa de frumos acolo …!”. Cu două cuţite din trei, Jenica Forfotă a trecut în etapa următoare a concursului.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.