Berea reduce riscul de boli de inimă
Toate băuturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol „bun” (HDL), reduc nivelul de colesterol „rău” (LDL) și subțiază sângele, scăzând riscul de infarct și atac cerebral, arată studiile. Consumul moderat de alcool, însemnând o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie și două pentru un bărbat, a fost asociat și cu un risc scăzut de diabet de tipul 2 și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale la vârstnici.
Berea oferă beneficii unice în comparație cu vinul și băuturile spirtoase
În cadrul unui studiu de sănătate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani, au fost urmărite pentru a se vedea legătura dintre consumul de alcool și hipertensiune. Cele care consumau în cantități moderate aveau tensiunea mai mică decât cele care beau vin sau băuturi spirtoase.
Berea poate contribui la prevenirea apariției pietrelor la rinichi și crește densitatea osoasă
Într-un alt studiu, s-a arătat că bărbații care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, în comparație cu cei care optau pentru alte băuturi alcoolice, probabil datorită efectului diuretic și conținutului mare de apă din bere. Potrivit Mediafax, alte studii au arătat că anumite substanțe din hamei ar putea încetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre.
Berea conține vitamine, minerale și, surpriză, fibre
O bere blondă de 330 de mililitri conține puțin sub un gram de fibre, iar una neagră – puțin peste un gram. Berile blonde în general conțin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri conține mai mult calciu, magneziu și selenium (un antioxidant esențial) decât un pahar cu vin.
Adaugă comentariu