Economie Politică

Bistriţa Civică: Consilierii care au votat „pentru” referendum să plătească din buzunare 180.000 de lei

Consilierii locali care s-au pronunţat în favoarea referendumului pentru centura Bistriţa Sud să plătească acum din buzunarele proprii banii cheltuiţi degeaba pentru un scrutin inutil care nici măcar nu a fost validat, vrea Asociaţia Bistriţa Civică. Organizaţia care insistă ca varianta ocolitoare să nu treacă prin oraş continuă lupta împotriva municipalităţii pe toate fronturile legale.

Preşedintele Asociaţiei Bistriţa Civică, Florin Chereji, a spus, sâmbătă, că organizaţia pe care o conduce intenţionează să se îndrepte împotriva Consiliului Local Bistriţa şi să le ceară consilierilor să plătească din buzunarele proprii banii cheltuiţi inutil pentru un referendum invalid, respectiv 180.000 de lei

„În viitorul apropiat, va fi demarată şi acţiunea de anulare a Hotărârii Consiliului Local de aprobare a Planului Urbanistic General. Am trecut de faza depunerii unei plângeri prealabile care a fost respinsă de CL. Au fost patru plângeri, toate respinse. Urmează acum să acţionăm în contecios administrativ pentru anularea HCL nr. 136. Nu vrem să facem o acţiune cu foarte mulţi intervenienţi pentru că am putea întârzia acţiunea pe probleme de procedură, dar vrem să prezentăm tabele de susţinere pentru această acţiune pentru a avea o greutate mult mai mare. Noi nu vrem să anulăm tot PUG-ul, vrem doar să fie scos traseul variantei ocolitoare din PUG. Probabil primul termen va fi undeva în luna mai a.c. Aici suntem, ne luptăm în continuare”, a spus Florin Chereji.

El a amintit că, în urma petiţiilor trimise la mai multe instituţii ale statului – şi susţinute cu peste 2300 de semnături – s-au primit unele răspunsuri din care reiese că ideea construirii acestei variante ocolitoare prin Pădurea Codrişor aparţine exclusiv Primăriei Bistriţa.

„Am primit răspunsuri de la Cabinetul premierului, de la CNADNR, de la Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud care nu a constatat nicio încălcare a legii privind PUG, de la Ministerul Dezvoltării, de la Consiliul Judeţean, dar şi de la Ministerul Fondurilor Europene. Toate autorităţile cărora le-am trimis petiţia spun că administraţia din Bistriţa solicită acest traseu. Ele confirmă că Primăria insistă pe această variantă. Inclusiv de la Ministerul Fondurilor Europene ni se spune că nu va putea fi finanţat un astfel de proiect până când nu este studiu de impact asupra mediului, inclusiv acordul de mediu şi acordul Natura 2000. Avizul de mediu fiind suspendat în momentul de faţă, nu au cum să meargă la finanţare. Toate poveştile pe care le spune primarul că avem 174 de milioane de euro alocaţi pentru acest proiect sunt poveşti. Nici nu au ajuns pentru solicitarea finanţării astfel de proiecte. Dacă noi stăm şi ne culcăm pe o ureche, greşim fiindcă ei merg înainte, vor să realizeze acest proiect cu orice chip şi mă surprinde faptul că avem concitadini din cartierele afectate şi care nu participă la aceste acţiuni ale noastre. Ne întâlnim cu ei şi ne întreabă dacă facem ceva, dar ei nu contribuie cu nimic la chestia asta. Dacă ei s-ar mobiliza şi ar lua poziţie faţă de acest lucru, cu siguranţă că acţiunea noastră ar avea o reuşită mult mai rapidă. Să nu spun că nici la referendum nu am reuşit să adunăm un număr suficient de voturi că puteam obţine acolo un  procent mai mare decât al primarului. Aceste acţiuni ale naostre, dacă am fi 500 în loc de 50-60, ar avea un impact mult mai mare”, le-a spus Florin Chereji celor adunaţi la prima drumeţie din acest an prin Pădurea Codrişor.

Reamintim că în 2 septembrie 2013, Consiliul Local Bistriţa a aprobat, în şedinţă extraordinară, cu 11 voturi “pentru” (PSD, PNL, PP-DD, UDMR) şi 7 “împotrivă” (PDL, PER), proiectul privind organizarea unui referendum în vederea consultării cetăţenilor cu privire la probleme de interes local: oportunitatea construirii unei variante ocolitoare a oraşului şi păstrării străzii Liviu Rebreanu ca zonă pietonală. Iată cum au votat aleşii: Antal Attila (UDMR) – pentru, Marius Armean (PNL) – pentru, George Avram (PSD) – pentru, Alexandru Bria (PSD) – pentru, Maxim Gagea (PER) – împotrivă, Sorin Hangan (PNL) – pentru, Narisa Ilieş (PDL) – împotrivă, Andrei Kozuk (PSD) – pentru, Filip Moisil (PDL) – împotrivă, Vasile Moldovan (PDL) – împotrivă, Iosif Molnar (PSD) – pentru, Gelu Muthi (PNL) – pentru, Constantin Rus (PSD) – pentru, Mihai Sărmăşan (PDL) – împotrivă, Alin Seserman (PDL) – împotrivă, Camelia Tabără (PSD) – pentru, Florin Taloş (PP-DD) – pentru, Alexandru Toniuc (PER) – împotrivă.

Codrisor 1 Codrisor 2 Codrisor 3 Codrisor 4

4 comentarii

  • IN CAZUL IN CARE, CONSILIERII CARE AU VOTAT REFERENDUMUL AR FI OBLIGATI SA PLATEASCA 180.000 LEI DIN BUZUNARUL PROPRIU ….ATUNCI S-AR SCHIMBA STATUTUL CONSILIERULUI SI AR PIERDE CONTROLUL ACESTORA PARTIDUL POLITIC… DAR AR AVEA DE CASTIGAT CETATEANUL !
    IN ZONA BALCANILOR ….. CATE LEGI SUNT FACUTE SI APLICATE IN FAVOAREA CETATEANULUI ?

  • Pentru informarea unora-in Elvetia unde se utilizeaza acest mod de conducere participativa prin consultare-nu platesc consilierii care au aprobat ,indifernt de rezultat.
    ”unora”= cei care daca cred ca stiu pe unde este Germania se cred okcindentali si noi santem balcanici.

  • Bo DML…data viitoare te asteptam si pe tine sa te echipam cu manusi si saci ca nu ti-a intra costele in burta. Ori tu nu sti decat sa faci mizerie si la propriu si pe internet. Lasa gargara si treci la treaba,ca o fac altii pt tine.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS