Actualitate

Bistrițean înșelat într-o afacere cu criptomonede. Prejudiciu de 30.000 de euro

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au efectuat șase percheziții în patru județe pentru documentarea activității infracționale într-un dosar de fraudă informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și spălarea banilor.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au pus în aplicare șase mandate de percheziți domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de fraudă informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și spălarea banilor. Perchezițiile au fost efectuate în județele Constanța, Caraș Severin, Brașov și Timiș, fiind vizate patru persoane.

Din probele administrate și investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu 22 iunie, persoanele bănuite de comiterea faptelor au indus în eroare un bărbat din Bistrița-Năsăud și, sub pretextul unor pretinse investiții pe o platformă de tranzacționare mărfuri și criptomonede, l-au determinat să instaleze o aplicație de control la distanță a terminalelor mobile. Totodată, acestea au reușit să obțină acces în sistemul informatic, respectiv la un telefon mobil și conturi online asociate cu două conturi bancare și un card de debit, de unde au efectuat, în mod repetat, tranzacții financiare frauduloase către o aplicație de criptomonede, precum și transferuri bancare online către mai multe persoane fizice, prin diferite conturi bancare.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat la 30.000 de euro, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, carduri de memorie și bancare, înscrisuri relevante pentru cauză, precum și sumele de 23.900 de euro și 9.680 de lei. Totodată, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud trei persoane bănuite de comiterea faptelor.

După audieri, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 ore, a unui bărbat de 52 de ani din Făgăraș, județul Brașov. Acesta va fi prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS