Timp de gândire

#BistrițeniiTrebuieSăȘtie

Bună dimineața, babilonienilor. Cum mult discutatul concert al trupei Boney M. Xperience a avut loc aseară la Sala Polivalentă din Bistrița, aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, deci a Guvernului, am vrea să știm noi, poporul greu încercat în pandemie, câteva lucruri care ne-ar ajuta să trecem mai ușor pentru teama că vine tulpina Delta, dacă nu o fi deja aici și noi habar nu avem ca de obicei.

Cât a plătit domnul în tricou roșu la buget pentru închirierea Sălii Polivalente pentru acest concert? Cu ce s-a ales poporul român din mâna lui întinsă? Că ce pierdem știm: zeci de mii de euro anual chirie plătită de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud pe baza unui contract parafat de PD sau PDL. Sediul cel nou al AJOFM, veșnic în construcție, pare să nu se finalizeze niciodată. Dacă s-ar întâmpla asta, vă dați seama că deținătorul spațiului din fosta Casă de Cultură a Sindicatelor din Bistrița construită de comuniști ar pierde mulți, mulți bani. Așadar, repet întrebarea pentru că poate nu s-a reținut: Bistrița vrea să știe CÂT a încasat Direcția pentru Tineret și Sport din închirierea Sălii Polivalente.

A doua întrebare, mult mai importantă decât cea cu banii, are legătură cu sănătatea. Vrem să știm următoarele date exacte: câți oameni au participat la concert, câți erau vaccinați cu schema completă, câți au trecut prin boală, câți au fost testați, câți au fost trimiși acasă pentru că nu au putut prezenta documente justificative.

Mai vrem să știm de ce nu s-a purtat mască într-un spațiu închis și de ce nu s-a păstrat distanța socială în condițiile în care însuși organizatorul a declarat că trupa vine dintr-o zonă roșie. Iată dovada că nu s-a respectat nimic publicată pe rețele de socializare chiar de cei care au participat la acest concert în spațiu închis. Oamenii se îmbrățișează, se ating, înving deci pandemia în casa Guvernului României, fără să-i deranjeze vreo instituție plătită de popor cu mulți bani publici. Și mă refer la acele instituții care au activat zi și noapte să-i prindă pe evadații din carantină sau pe cei care nu purtau mască. Nefiind niciunii deținători de spații în oraș date moca pe la partide în vederea tapetării geamurilor cu afișe, bieții au plătit amenzi usturătoare.

A treia întrebare: cât a fost amenda Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu pentru ciopârțirea copacilor din Parcul Eminescu și care sunt măsurile dispuse (gen când va planta măcelarul copacilor, ce va planta, unde va planta)? Garda de Mediu este în subordinea Ministerului Mediului din cadrul Guvernului României. Reprezentantul Guvernului în teritoriu este Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Îi cerem să facă publice măsurile luate pentru că – nu-i așa?- Instituția Prefectului se subordonează primului ministru al cărui slogan este #RomâniiTrebuieSăȘtie. Păi hai să știm!

Da, și mai vrem să știm și de ce păstrăm distanța, de ce stăm în continuare cu măști în spații închise, de ce ținem ocupați zeci de oameni week-end de week-end și-i plătim cu bani mulți, mă refer aici la echipele de vaccinare, ca să administreze niște seruri scumpe, dacă însuși Guvernul, prin Instituția asta a Prefectului Județului Bistrița-Năsăud, în casa lui, nu respectă nicio regulă. De ce?

Nu era vorba că #împreunăînvingempandemia? Parcă așa îmi amintesc refrenul cântat de prim-vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud. Nu am înțeles împreună cu cine, dar poate ne lămurește azi cu vreo poză.

10 comentarii

 • Dacă nu spune nimic măcar să dea din mâini ca ventilatorul aşa cum face deobicei şi să dea ochii peste cap cum face celălat actor ratat din primărie.
  Că amândoi o țin din prostie în prostie.

 • Da, Doamnă ! aveți dreptate, ceea ce spuneți este real .
  Guvernații se întreabă: când vom avea parte de o guvernare imparțială, obiectivă, predictibilă ?
  Sau cine are puterea financiară își face legea proprie ?
  Este un semn (al câtelea ? ) al impotenței administrative a autorităților statului, care și-au pierdut orice urmă de încredere și respect din partea cetățenilor.
  Dezamăgire mare văzând că nonvaloarea răzbește, dând exemple proaste tinerilor și procesului de educație în general.
  Întreb totuși autoritățile : a verificat cineva la sânge – ANAF, Poliția, alte instituții – legalitatea funcționării firmelor boss-ului, legalitatea operațiunilor lui – de construcții, modificări, renovări, evidențieri venituri în contabilitate și, la limită, chiar legalitatea intrării în proprietatea unui astfel de patrimoniu ? Nu cred.

 • Sunt curios câți vor merge luni la cealaltă mizerie adică meciul de fotbal şi câți din aceştia vor fi vacinați ?!

 • Printre cei mai slabi prefecți pa care i-a avut județul nostru, acest Dolha nu este decât un politruc unsuros plin de interese. De când s-a instalat acolo, nu face altceva decât circ. Preocupat mai mereu de viața partidului din care provine, nu este atent la problemele județului și la protecția cetățeanului. Mare greșeală a făcut PNL-ul când l-a numit în această funcție.

 • asa e cand ai bani si relatii si faci ceva pe autoritati, asa a fos in tara asta dintotdeauna, autoritati slugarnice care daca face omul simplu ceva pac amenda si puscarie dar un peste mai mare cu tricoaie de 10 lei nu poate fi atins, o rusine mai mare numai in trinidad de tobago poate mai gasesti…..omul asta face ce vrea, cand vrea muschii lui, noi stam si ne miram…..asta stim, asta putem, citim articolul ne enervam, rabufnim in online si gata trecem la ce a mai facut guta, mastersef etc

 • Dottore,
  din beție te trezești,
  din prostie niciodată.
  Oare cine rezistenta la mai mult alcool dintre PM,
  Votcăroiu,
  Tudose,
  Sau Câțu

 • De principiu Drăgan are dreptatea lui… A vrut sa facă eveniment în aer liber urmat de eveniment privat în ruinele lui. Un eveniment puțin forțat, de azi pe mâine, ceea ce a dus la refuzul autorităților controlate de primărie deoarece nu li s-a lăsat termenul maxim de 30 zile în care să-și plimbe ei hârtiile. Asa ca, iritați de acest fapt au refuzat (nu se zice nicăieri ca autorizațiile nu se pot da mâine!!!! Dar nuuuu, ei trebuie sa frece menta în limita a 30 zile!!!)))
  Eu prevăd sfârșitul domniei lui Dolha la Prefectura pentru ca a acceptat ca acest chef sa se organizeze pentru a se răzbuna pe sefuletul sau Turculetz!!!!
  Povestile cu chiriile plătite „nebunului”, cu controalele autorităților, cu chiria Pt Sala Polivalenta… rămân în continuare deschise și se vor prescrie.
  Daca hapsanul Gelu făcea gratis din start poate era altfel rumegata povestea chiar și de primărie…. Dar avarul e tot avar, măcar ceva sa-si recupereze și el din toată povestea asta, asa, o sa-și mănânce singur miile de mici, sutele de kg de ceafa și miile de litri de vin pregătiți pentru a se oferi cu ocazia acestui eveniment!!!
  Ce e clar și vizibil, războiul dintre primar și prefect, adică războiul deschis din PNL!!!
  Și Raducu râde de ei și aduna capital electoral pe la pelerinaje!!!! Chefurile lui nemediatizandu-se!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS