Timp de gândire

Cod roșu de incompetență la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

Furtunile de sâmbătă, care au creat pagube mari și au lăsat în beznă foarte multe localități din județ, inclusiv o bună parte din orașul Bistrița, ne-au prins iar cu ochii în corturi. Extrem de activă pe Facebook la postat poze cu șeful liberal, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud ni l-a arătat sâmbătă cu mânecile suflecate pe însuși președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Stelian Dolha, gesticulând cu mâinile neridicate (premieră mondială) într-un cort gol unde nu a venit nimeni să se vaccineze.

Evident, prefectul care nu de mult e și prim-vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud, adică PNL din județul Bistrița-Năsăud ca să înțeleagă toată lumea care nu știe în ce județ locuim (precum crede prefectul care repetă obsedant numele județului în toate discursurile în care nu zice, de altfel, nimic), zâmbea fericit știind bine că este fotografiat.

Abia după o oră apare prima avertizare de cod portocaliu și de cod roșu, vizualizate de 2 și 3 urmăritori (de unde rezultă de cât de urmărită e pagina Instituției Prefectului și cât de importantă e în mentalitatea colectivă, adică DELOC).

M-am tot gândit: cum, Doamne iartă-mă, nu a dat dispoziție nici acest prefect, la ce furtună devastatoare a fost, să țiuie sirenele cu care am fost asurziți ani la rândul în fiecare zi de miercuri?

Am găsit răspunsul: prefecții nu pot interveni în Parcul Municipal al Bistriței. Acolo e zonă liberă de prefecți. A fost și când chefuia ex-prefectul Ovidiu Frenț prin munți la ziua unui șef de partid și a căzut un copac peste un om ucigându-l, este și acum când noul prim-vicepreședinte al PNL Bistrița-Năsăud e ocupat tot cu problemele din munți, nu ai Bârgăului, ci ai Rodnei. Umblă vorba prin frunzare că atât de disperat este să numească un anumit liberal în funcția de viceprimar la Sângeorz-Băi ca să fie ulterior primar interimar– și nu pe altul – încât nu se mai poate gândi la altceva. De dimineața până seara umblă dintr-un cort în altul numai cu acest scop. Are omul de înfipt o săgeată liberală, ce treabă are el cu Parcul Municipal și cu județul în beznă? Dacă nu e nimic de declarat și de pozat, e ocupat.

E muuuult mai liber prefectul când are de promovat festivaluri făcute de ”echipa de tineri” care a lucrat pentru el în campanie electorală, postarea despre ei fiind fixată pe pagina Instituției Prefectului, deci e mai importantă ca orice.

Personal nu cred că știe ce promovează, nu cred că poate asculta muzica respectivă și nici nu cred că vor veni 20.000 de plătitori de bilete la Bistrița. Nu cred, faceți-mi ce vreți, dar prefectul crede și se apucă de făcut publicitate – văd că e la modă să se ocupe cu asta mai nou și alte instituții ale statului – pentru restaurante, pizzerii, tot felul de firme care și-au pus numele pe niște vouchere de recompensat tinerii ce se vaccinează. Le citea cu un patos la ultima ședință de Colegiu Prefectural de zici că își ia comision.

Constat așadar că Instituția Prefectului fiind agenție de publicitate, nu mai are cum să se ocupe și de urgențele noastre, ale muritorilor de rând cărora ne cad copacii în cap și care stăm în beznă câte o noapte întreagă după o rafală de vânt.

În aceste condiții, aș zice să-i plătească tinerii din echipă și pizzeriile salariul domnului prefect Dolha, să nu îl mai ia de la buget, din taxele și impozitele noastre, ale celor din beznă. Să facă festivaluri și să monteze corturi. Pare că doar la astfel de lucruri se dovedesc a fi buni.

Întrucât m-am obosit degeaba să-i cer demisia de onoare lui Ovidiu Frenț (care, drept răspuns, m-a pedepsit blocându-mă pe Facebook în timp ce își rezolva să fie director prin Prefectură cu acordul tacit al actualului prefect), nu îi voi cere nicio demisie lui Stelian Dolha pentru că m-am convins că nu există acest cuvânt, ”onoare”, în lexicul politicienilor. În schimb, există ”interes” și de la el nu abdică niciunul. Poate își rezolvă și dânsul un post sigur prin Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud în birou cu prietenul Frenț unde să depene amândoi amintiri din timpul furtunilor.

Consider că intrarea pe ușa din dos a administrației a unor indivizi care au fost numiți prefecți fără niciun alt criteriu decât carnetul de partid și politizarea ulterioară a funcției au fost unele dintre cele mai mari prostii făcute de guvernanții actuali – printre muuuulte altele – iar rezultatul se vede. Județele sunt administrate prost de niște politruci ahtiați după funcții, obsedați să fie văzuți, fotografiați, filmați, adulați.

Marea șansă a actualului prefect este că nu a murit nimeni de data aceasta, dar ”ulciorul nu merge de multe ori la apă, ori se sparge, ori se crapă”. Like?

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3925211950941599

28 comentarii

  • Ar trebui să demisioneze firfizonul ăsta de Dolha. Județul era sub cod roșiu, și el umbla prin Sg-Băi să promoveze niște infractori.
   Rușine!

 • Toate institutiile deconcentrate ( începând cu cele militare, cele militarizate și terminând cu cele civile) trebuie curățate de impostură și de incompetență. În 7 ani de guvernare PSD-ul și-a angajat toată camarila, o adunătură de analfabeți cu studii la distanță deveniți funcționari publici, exclusiv prin concursuri măsluite. După curățenie, lucrurile vor reveni la normal în mod natural.

  • Ovidiu Florean,adica fostul prefect,Frenț, a fost cu studii medii,il poti numi analfabet cu studii la distanta???

  • Exact la fel face acum și PDL-ul vostru. Primar și prefect cu cate 4-5 consilieri frecători de menta pe banul public, care îi consiliază cum sa nu facă nimic. La apele romane puși în multe județe directori care nu au treabă cu domeniul doar cu partidul și exemplele pot continua.
   Ciuma galbena e chiar mai periculoasa.

  • Unde ești acum, tot în opoziție? Cine vrei să „curețe”? Dar, voi nu vreți să curățați gunoiul, ci să-l înlocuiți cu al vostru.

  • Dar cand frecau menta consilierii lui Cretu era bine, huh? Szucsu, marele vicepremier al lui Dancila, a facut ca in noul Cod Administrativ sa fie prevazuti 6 consilieri pentru un oras ca Bistrita. Asa ca fa si tu un calcul, cu ei iti era mai bine, mentosanule?

  • 6 e numărul maxim de consilieri, normal ar fi sa ai vreo 2, dar aplaudacii, lipitorii de afișe, rudele înfometate trebuie și ele răsplătite cumva după campanie.
   Voi nu vreți să depolitizați nimic, voi doar vreți să îi schimbați pe ai lor cu ai voștri.
   Macar Crețu făcea lucruri în orașul ăsta, chiar daca a făcut și câteva greșeli.

  • Ovidiu Florean, ai perfecta dreptate!! Ateptăm să nu mai auzim de tine „senatorul melcilor” pentru cunoscători. Incompetenta trebuie eradicata de la cei care legifereaza, legi bune pot sa salveze tara, dar cu oameni ca tine nu au cum sa iasă legi bune și deștepte, ai fost ales prin conjuntura favorabila, incompetența guvernului Dancila, altfel nu te vota nici propria familie !!!

  • Pai face PNL o curatenie nemaivazuta, pleaca ai vostrii vin ai nostrii,noi ramanem tot cu prostii. Adevarul ca e plin de ,,competenti” si PNL-ul.

  • Din păcate s-a creat o încrengătură prea îndesată în Administrație…

   N-ai partid nu intri (punct). 🙁

 • Nu se compara Dolha cu Frenț predecesorul lui,Frenț a pus lucrurile la punct mult mai bine ,a fost si este un profesionist,se și poate observa diferența .
  Cred că Dolha ar trebui sa ii lase locul colegului lui Frenț ,care este un profesionist adevărat.

  • Va tot luați de Dolha si de incompetenți. Uitați-va la Singeorz -Bai cine face legea acolo. Ogagau care e si penal si incompetent. Măcar Dolha a ajuns prefect si nu e incompetent

 • Frent a fost bunicel, pana si-a aratat fata si s-a fofilat sa ramana la prefectura si nu a plecat demn asa cum a spus de multe ori….dolha e interesant de vaxxuri si atat, si de disputele cu psd- raducu etc care oricul l-a batut si atunci cu aparatul de plasma, deci oricad din orice pozitie, radu e peste de 10000 de ori, oricum, am inteles ca au un comandament si sunt platiti chiar….articolul e de pus pe rana, rana noastra de zi cu zi a celor fara pile poltice etc

 • Acuma, la ce vă așteptați? Asta e formula de succes a politrucului: obedient cu ștăbimea și gargaragiu cu pulimea. Mie mi se pare că o aplică la maximum posibil. Și atunci ce anume îi reproșați?

 • Nu vă supărați pe oameni. Unii cred că locuim în județul Bistrița. De-asta le tot zice prefectul de 10 ori într-o frază că locuim în Bistrița-Năsăud. În sfârșit ați înțeles rolul reprezentantului Guvernului în teritoriu: să ne învețe să știm unde trăim.

 • Daaa, nu are PNL atâția membri câți admiratori ai spuselor domniei sale sunt. Ce să mai zic? Ei trăiesc în bulele lor, își cred propriile minciuni, cred că ne păcălesc la infinit. Doar că, în adâncul inimii lor, ei știu că e prima și ultima oară când o fac.

 • Pentru incompetenta ,să își pună demisia toți șefii din instituțiile publice,începând cu Prefectul,apoi Poliția ,apoi FRECATORII DE MENTA din Inspecția Muncii,Casa de Pensii,etc.Niste incompetenți plătiți cu banii noștrii .Sa se autosesizeze Parchetul că are ce culege de la incompetenții astea și modul de gestionare a instituțiilor .

 • Si astia sunt niste mafioti nenorociti la fel ca si cei pe care i-au înlocuit.
  N-o sa uit niciodata cum umblau de mâna Dolha si cu Turc ca doi camatari prin firmele din oras cersind voturile angajatilor cu sloganul: „noi v-am ajutat cu pandemia (banii aia moca de la guvern), acuma e rândul vostru sa va aratati sprijinul”.
  Intocmai ca niste interlopi adevarati la cules de taxe de protectie.

 • acest domn senator , pus pe o lista doar ptr veninul varsat in presa la adresa opozantilor sai politici, are el un mecanism de dat like-uri!!! in mod cert, ca cine doamne a mai auzit de le? in afara ca isi face filmulete prin parlament, sa vada neamurile ca s-a ajuns? ca noi aia care ii platim grasul salariu nu vedem nimic! amu ii domn la Bucuresti! Ca si altii ………………

 • Pentru că am aflat faptul că, din nou, în TimpOnline.ro s-au publicat informații false și denigratoare la adresa mea, vreau să mulțumesc celor care au comentat apreciind activitatea mea anterioară.
  Mulțumesc și dnei Cristiana Sabău/Gheorghe pentru ocazia de a reaminti faptul că la momentul teribilei furtuni din ziua de duminică 17 septembrie 2017 eu mă aflam, cu aprobarea scrisă a secretarului de stat de atunci al ministerului de interne, la un spital din Cluj la un membru al familiei internat în stare gravă, la conducerea instituției aflându-se conform atribuțiilor subprefectul de atunci. Acest lucru l-am declarat în mod direct la conferința de presă din ziua ulterioară furtunii tuturor jurnaliștilor prezenți. Deci nu am fost plecat în munți la recreere sau la chefuri, dețin actele medicale doveditoare (persoana din păcate a decedat și nu mai poate depune mărturie…).
  Oricum, așa cum am explicat și atunci împreună cu colegii de la I.S.U., sirenele sunt gestionate de primari și nu cred că ar fi fost o soluție bună activarea lor, oamenii ar fi ieșit în stradă să vadă motivul pentru care sună sirenele și s-ar fi expus riscului de a fi loviți de multitudinea obiectelor angrenate de furtună.
  Trebuie amintit și faptul că meteorologii nu au prevăzut atunci în mod corect gradul de periculozitate al furtunii, netrimițând nici măcar celor de la I.S.U. până în momentul declanșării furtunii respective decât informări/avertizări de cod galben.
  O altă dezinformare publicată în Timp Online: nu sunt director ci doar șef serviciu, funcție ocupată în anul 2015, înainte de a știi măcar că voi fi prefect, iar despre activitatea mea profesională se pot pronunța șefii, colegii și cei care m-au evaluat în fiecare an.
  Dacă până la schimbarea mea din funcție am înțeles scopul politic și mecanismele prin care s-au transmis unor jurnaliști comenzi de a mă ataca fără să mi se dea posibilitatea de a răspunde, sunt surprins de faptul că aceste minciuni se propagă în continuare, probabil după principiul
  ideologului nazist Joseph Goebbels, conform căruia „O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr”.
  Dragilor, nu e cazul să mă mai atacați, nu mai sunt membru de partid din 2010 și nici nu sunt interesat să revin, dezamăgirile mele sunt foarte mari după 30 de ani în care clasa politică s-a îndepărtat tot mai mult de rolul pozitiv pe care am crezut că îl poate exercita în societate, iar presa (în mare parte) din păcate o urmează îndeaproape. Cred însă în continuare în necesitatea unei prese puternice, în potențialul presei de a se profesionaliza, dar trebuie să își dorească asta și să se curețe de mercenari.
  Dincolo de aprecierea, onestitatea și colaborarea profesională care ne-a apropiat cândva pe mine și pe dna Cristiana Sabău, constat că, din păcate, calitățile pe care i le-am recunoscut clasificând-o ca fiind unul dintre cei mai buni jurnaliști bistrițeni sunt fundamental afectate de subiectivismul și inexactitatea informațiilor expuse publicului, „pedeapsa” fiind scăderea numărului de cititori/urmăritori/susținători.
  Mulțumesc în cazul în care mi se va publica acest comentariu, la drept la replică nu mai sper și nici nu voi intra într-o polemică ulterioară.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS