Brânza frământată la Sângeorz-Băi, făcută de grupul de producători care deține și Stâna Putredu Moară, a apărut luna aceasta pe piață într-o nouă prezentare după ce a fost inclusă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Registrul Național al Produselor Tradiționale. Apariția a fost semnalată de șeful Direcției pentru Agricultură, Ioan Nuțu Tabără, care i-a felicitat pe gospodari.
”Primul eșantion pleacă în lumea mare!…Mulțumim oameni buni din Sângeorz Băi! Colaborarea voastră cu DAJ BN este una benefică! Suntem alături de voi!!! Promovăm produsele tradiționale din județul nostru și nu numai!!! Să fie de bun augur!!!”, a scris Nuțu Tabără, care a postat și fotografia de mai jos.
Produsul tradițional va putea fi degustat duminică, 19 mai, începând cu ora 13.00 la Festivalul Regional Sărbătoarea Străbunilor ”Măsura Laptelui” de la Cormaia.
Despre gospodarii din Sângeorz-Băi care au planuri mari legate de fabricarea brânzeturilor în zona lor am scris AICI.
Iată și programul plecării oilor la munte:
Nici cainii nu sunt romanesti!