Cultură

Bucate alese, tradiţii locale, atmosferă rustică. Vezi unde poţi petrece Crăciunul şi Revelionul

N-ai chef să stai acasă şi vrei să sărbătoreşti cum se cuvine Naşterea Domnului şi trecerea în noul an? Vrei să petreci într-un decor de basm? Hotelierii, proprietari de pensiuni sau cabane din judeţ se întrec în oferte cât mai tentante, pe toate gusturile, pentru toate buzunarele dacă se poate.

Preparate care îţi lasă gura apă, plăcerea de a redescoperi tradiţiile de pe la noi, veselie, muzică de pahar, aşa sunt obişnuiţi românii să trăiască sărbătorile de iarnă. În ultimii ani, turiştii care îşi petrec finalul de an la vile şi pensiuni preferă programe atractive, în care predomină tradiţia pur românească.

Timp Online vă prezintă câteva dintre cele mai interesante variante de a savura magia Crăciunului şi a Revelionului. La noi, în Bistriţa-Năsăud.

La Hotel Metropolis, Revelionul costă 350 de lei de persoană. Din meniu nu vor lipsi delicatesele şi mâncărurile alese, deserturile apetisante, băuturile rafinate-open bar şi un spectacol live Incognito Band. Ficat de gâscă, terină de căprioară, turnuleţe de biban de mare şi creveţi, muşchi de vită sau curcan umplut sunt câteva dintre surprizele culinare pregătite de organizatori.

Hotel Metropolis a pregătit şi câteva seri speciale: cină boierească în 30 decembrie (150 lei/persoană), brunch (100 lei/persoană) şi after party (150 lei/persoană) în 1 ianuarie.

Totodată, doritorii pot alege oferta pe care o consideră cea mai potrivită dintr-o serie de pachete de Revelion.

MET 1 29 decembrie-1 ianuarie: cazare 3 nopţi (loc în cameră dublă), mic dejun, cină boierească în 30 decembrie, cină festivă de Revelion, brunch în 1 ianuarie. Preţ: 1.061 lei/persoană

MET 2 30 decembrie-2 ianuarie: cazare 3 nopţi (loc în cameră dublă), mic dejun, cină boierească în 30 decembrie, cină festivă de Revelion, brunch şi after party în 1 ianuarie. Preţ: 1.211 lei/persoană

MET 3 29 decembrie-2 ianuarie: cazare 4 nopţi (loc în cameră dublă), mic dejun, cină boierească în 30 decembrie, cină festivă de Revelion, brunch şi after party în 1 ianuarie. Preţ: 1.384 lei/persoană

MET 4 29 decembrie-2 ianuarie: cazare 4 nopţi (loc în cameră dublă), mic dejun, cină în 29 decembrie, prânz în 30 decembrie, cină boierească în 30 decembrie, cină festivă de Revelion, brunch şi after party în 1 ianuarie. Preţ: 1.609 lei/persoană

MET 5 30 decembrie – 3 ianuarie: cazare 4 nopţi (loc în cameră dublă), mic dejun, cină boierească în 30 decembrie, cină festivă de Revelion, brunch şi after party în 1 ianuarie, prânz şi cină în 2 ianuarie. Preţ: 1.609 lei/persoană.

La pachetele MET 1 şi MET 2 se adaugă un supliment de 240 de lei pentru cazarea în cameră single, respectiv 465 lei pentru cazare în Junior Suite.

La pachetele MET 3, 4 şi 5 se adaugă un supliment de 320 de lei pentru cazarea în cameră single, respectiv 660 lei pentru cazare în Junior Suite.

La Hotel Coroana de Aur Revelionul are loc într-un cadru rafinat, cu meniu special şi spectacol susţinut de trupa Incognito, DJ Mix (Târgu Mureş), Mirela Petruş. Preţul este de 300 de lei de persoană. Pentru grupurile de 10 persoane, preţul este 280 de lei/persoană.

Invitaţii vor savura, printre altele, fazan în aspic, medalioane de vânat, rulade de curcan, porc şi peşte, pastramă de vită, dorada cu creveţi, iar băutura este în regim open bar.

Intrarea la seara multiculturală din 30 decembrie este 110 lei/persoană, şi tot atât costă meniul la Black&White Party din 1 decembrie.

Hotel Coroana de Aur propune şi două pachete de petrecere a Revelionului, unul de trei nopţi cazare şi patru zile (30 decembrie-2 ianuarie), altul cu patru nopţi cazare şi cinci zile (29 decembrie-2 ianuarie).

Invitaţilor li se oferă bufet suedez, seară multiculturală cu dansuri săseşti, ungureşti şi ţigăneşti, “încălzire” cu vin şi ţuică fiartă pe terasa Cordişor, urări din partea grupurilor de colindători, cină festivă cu tematică, preparate tradiţionale, muzică live cu DJ, şampanie din belşug şi artificii la trecerea în noul an.

Cei care aleg varianta cu patru nopţi cazare beneficiază şi de o excursie la Castelul Dracula din pasul Tihuţa.

La Hotel Codrişor, masa de Revelion costă 190 de lei/persoană. Cei care aleg să-şi petreacă aici noaptea dintre ani vor asculta muzică live, vor participa la o tombolă şi vor asista la un spectaculos foc de artificii.

Hotel Castel Dracula de la Piatra Fântânele le oferă celor interesaţi sărbători pline de mister şi magie, într-un cadru natural de excepţie.

Trei nopţi, patru zile, pensiune completă în perioada 23-26 decembrie. Tăierea porcului, urmată de pomana porcului, stropită cu ţuică şi pigmentată cu program artistic, cină cu de-ale porcului, posibilitatea de a asista la slujba de Crăciun la mănăstirea din apropiere, masă festivă cu preparate tradiţionale şi cozonac, sunt câteva dintre atracţiile gândite de organizatori. Totul la un preţ de 740 de lei de persoană.

De Revelion puteţi sta trei nopţi şi patru zile, cu 980 de lei de persoană. Pe petrecăreţi îi aşteaptă multe surprize din partea Contelui Dracula, bal de Revelion, orchestră, şampanie şi foc de artificii.

Copiii sub 7 ani care dom în cameră cu părinţii beneficiază de gratuitate, cei între 7 şi 12 ani au 50 la sută reducere. Bonus pentru doritori: 6 la sută discount pentru plata integrală a pachetului până la 31 noiembrie.

În Plan B Club Cafe se organizează Christmas Party sâmbătă 24 decembrie, de la ora 21.00, iar intrarea este 25 de lei.

Hotel Bistriţa organizează petrecere de Revelion, cu masă festivă şi open bar, într-un sejur de patru zile (30 decembrie-2 ianuarie). 550 de lei de persoană e locul în camera dublă, 660 de lei în camera single şi 80 de lei în plus vor achita cei care doresc camera business.

Doar pentru noaptea de Revelion, preţul e de 175 de lei/persoană, iar meniul cuprinde, printre alte bunătăţi, tartine cu icre, crochete de şalău, file de şalău, curcan umplut, porc la tavă. Băutura – la discreţie.

Hotel Ozana şi Restaurantul Rose Garden au pregătit pentru Revelion un meniu în care se îmbină bucatele tradiţionale cu cele mai pretenţioase: prosciutto crudo pe pat de rucola cu parmigiano reggiano, foie gras cu fructe de pădure, ruladă de somon, pulpe de curcan la cuptor, ravioli cu brânză, sărmăluţe, ciolan. Preţ: 300 de lei/persoană.

Hotel Diana organizează seară românească în 30 decembrie (70 lei/persoană), cină festivă de Revelion (220 lei/persoană), brunch şi picnic pe teresa hotelului în 1 ianuarie (45 lei/persoană), precum şi cină festivă în 1 ianuarie (90 lei/persoană).

Din meniul de Revelion nu vor lipsi carnea de curcan, de porc, peştele sau icrele negre.

Orchestra formată din Mirela Petruş – solist vocal, Sandu Căpitan – solist vocal, Nicuşor Daroşi –  clape şi voce şi Neluţu Petruşca – saxofon va cânta live în toate cele 3 seri speciale şi va fi completată de un DJ care va asigura antrenul cu muzică pe toate gusturile.

Hotel Diana propune şi 7 pachete de Revelion, cu cazare de 2-6 nopţi, la preţuri cuprinse între 495 şi 830 de lei de persoană. Copiii până la 6 ani nu plătesc, pentru cei între 6-12 ani se achită 40 la sută din pachetul de bază al părinţilor, iar pentru copiii între 12 şi 18 ani se plăteşte 60 la sută din pachetul de bază.

Revelionul la Hotelul Gomar Lux presupune patru nopţi de cazare (29 decembrie-2 ianuarie), la tarife de 890 de lei de persoană în cameră dublă şi 1.050 de lei în apartament. Pentru copiii între 3 şi 14 ani se plăteşte suma de 300 de lei (porţie înjumătăţită la masă).

Turiştii vor avea în program excursie cu autocarul în Munţii Rodnei, vor asista la tăierea porcului, vor face foc de tabără se vor plimba cu sania trasă de cai, se vor distra la petrecerea de Revelion şi vor participa la Gipsy Party. Pentru că masa de Revelion are loc în incinta restauranului, doamnele vor avea la dispoziţie hair stylist şi manichiuristă. Contra cost şi pe bază de programare.

La Pensiunea Old Sheriff din Unirea, puteţi sta de Crăciun trei zile, cu 300 de lei de persoană (copiii sub 12 ani au gratuitate). Se oferă demipensiune, masă festivă în seara de Crăciun, cu preparate tradiţionale şi palincă. Petrecerea de Revelion costă 120 de lei de om. Dacă alegeţi această variantă, veţi savura, printre altele, aperitive, ciorbă de perişoare, cotlet de porc, sărmăluţe cu cârnat şi ciolan. Muzica va fi asigurată de orchestră şi de DJ.

În perioada Revelionului, există posibilitatea de cazare la preţul de 50 de lei/pat/noapte, negociabil pentru grupuri.

Complexul Turistic Alpina Blazna are, de asemenea, oferte şi pentru Crăciun, şi pentru Revelion. Trei nopţi şi patru zile costă 1.160 de lei de persoană de Crăciun şi 1.440 lei pentru Revelion. Ultra all inclusive, orchestră, acces la Spa, masă festivă. Copiii până la patru ani au gratuitate, cei peste 4 ani pentru care se solicită pat suplimentar şi masă beneficiază de 40 la sută reducere din preţ.

Şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud organizează Revelionul în perioada 30 decembrie-2 ianuarie, în Centrul de Agrement Sîngeorz-Băi, la preţul de 325  lei/persoană. Serviciile includ trei pensiuni complete şi masa de Revelion.

Totodată, majoritatea vilelor, cabanelor şi caselor de vacanţă de la Colibiţa îşi aşteaptă oaspeţii, oferindu-se reduceri pentru grupuri şi pentru copii.

Să înceapă distracţia!

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.