Odată cu venirea iernii, opțiunile noastre alimentare în materie de fructe și legume sunt mult mai diverse. Chiar dacă este și sezonul conservelor, dulcețurilor și compoturilor pentru iarnă, acest anotimp ne oferă și posibilitatea de a consuma legumele și fructele de sezon în stare proaspătă. Sau, pentru cei care le preferă așa, sub formă de suc.
E momentul ideal, așadar, pentru a avea în casă un storcător de fructe și legume. Unul din produsele ideale în acest anotimp este, de exemplu, sucul de sfeclă roșie crudă. Ca atare sau combinat cu suc de morcovi sau suc de morcovi și măr. Sfecla este o sursă naturală de energie, enzime și antioxidanți.
Evident, se poate consuma și gata preparat, de pe rafturile supermarketurilor, dar întotdeauna ce iese din mâna ta, fără conservanți sau alte adaosuri, este mai delicios. Proaspăt, acest suc are proprietăți nutritive superioare. Cu cât trece timpul de la prepararea sa, acest suc își pierde din proprietățile benefice organismului, întrucât nutrienții oxidează.
Vorbeam mai sus de sucul de sfeclă roșie în combinație cu morcov și măr. Această „tripletă”, preparată într-un storcător de fructe, are proprietăți miraculoase. Medicii chinezi foloseau în trecut această combinație în tratarea cancerului la plămâni!
Acest suc de sfeclă roșie, morcovi și măr are o mulțime de beneficii. Să enumerăm doar câteva dintre ele:
– ajută foarte mult atunci când dorești să pierzi în greutate. Este un suc bogat în fibre, care oferă un aport ridicat de energie într-o cantitate mică de calorii
– are puternice efecte anti-inflamatorii
– este un adjuvant de încredere în păstrarea sănătății tractului digestiv. Consumând suc de sfeclă roșie, morcov și măr îți protejezi stomacul de ulcer și reduci, totodată, și neplăcerile constipației, atunci când e cazul
– datorită carotenilor din morcov și sfeclă, acest suc contribuie foarte mult la scăderea nivelului colesterolului din organism, reușind să echilibreze tensiunea arterială. Astfel, un pahar de suc de sfeclă roșie, morcov și măr pe zi te ține departe de bolile de inimă și ale sistemului circulator
– are puternice efecte detoxifiante. De aceea, acest suc este recomandat atunci când te confrunți cu acneea sau vrei să întârzii apariția ridurilor. Atunci când ficatul este saturat de toxine, pielea are și ea de suferit foarte mult.
Cum se gătește, însă, acest produs cu adevărat miraculos? Rețeta e foarte simplă, ingredientele îți sunt la îndemână foarte ușor, iar tot ce ai nevoie este un storcător de fructe și legume.
Pentru prepararea acestui suc ai nevoie de: 3-4 morcovi, o sfeclă roșie medie sau mare, unul sau două mere, în funcție de preferințe. Poți adăuga chiar și puțin ghimbir, dacă îți place gustul înțepător al acestuia.
Prepararea acestui suc îți ia maximum cinci minute din timpul tău. Tot ce trebuie să faci este să tai ingredientele și să le arunci în storcătorul de fructe electric. Toacă-le și stoarce-le până obții o consistență fină a sucului.
Așa cum spuneam mai sus, cel mai indicat este ca acest suc să fie băut imediat după preparare, dar poți consuma din el și mai târziu, dacă-l păstrezi închis ermetic, la frigider.
(Advertorial)
Comentarii recente