Pâine coaptă pe vatră, pască, plăcinte, cozonaci şi cornuleţe pregătite cu multă trudă de Saveta Ban din Liviu Rebreanu, brânză proaspătă, caş, urdă şi miel aduse de pe Valea Şieului de Grigore Creţa, siropuri naturale şi dulceţuri aromate de la Piatra Fântânele făcute de familia Rânziş, uleiuri de dovleac, nucă şi floarea soarelui presate la rece aduse de la Dipşa de Dinu Pleşa şi produse din miere naturală ale apicultorilor Maria Hiticaş şi Grigore Cotul. Pe toate le găsiţi la Târgul de Paşti care s-a deschis în Piaţa Centrală, în jurul Bisericii Evanghelice.
În afară de mâncarea proaspătă şi bună, membrii Asociaţiei Produs în Bistriţa-Năsăud vă mai oferă posibilitatea să vă înnoiţi garderoba de la artizanii locali, să vă decoraţi frumos casele de Paşti şi să cumpăraţi diverse bijuterii hand-made pe care să le purtaţi în zile de sărbătoare.
Marţi, cel mai aşteptat a fost Grigore Creţa, ciobanul din Ruştior, care şi-a făcut deja o clientelă la Bistriţa. A vândut 30 de miei pe comandă, iar acum nu mai are decât carne, la 22 de lei kilogramul. Caşul de oaie costă tot atât, iar urda 15 lei. Lumea însă vine şi cumpără produsele lui pentru că sunt de calitate. Miercuri şi joi va lipsi de la târg fiindcă are de trimis oile la păşunat, dar îl veţi găsi, din nou, vineri.
Căutată şi aşteptată a fost şi doamna Saveta Ban care face pâine de casă, pască, o sumedenie de cozonaci gustoşi, plăcinte şi cornuleţe în al său cuptor miraculos cu lemne. Până de Paşti are numeroase comenzi de onorat, aşa că, dacă vreţi să aveţi ceva bun şi gustos pe masa de sărbătoare, ca la mama acasă, nu uitaţi să treceţi dimineaţa pe la dânsa şi să vă alegeţi după pofta inimii.
Cei care vreţi să evitaţi excesul de dulciuri puteţi să vă cumpăraţi un borcănaş cu miere de la Maria Hiticaş sau Grigore Cotul sau o dulceaţă aromată de la munte de la familia Rânziş. La târg mai găsiţi şi siropuri de brad macerate şi diverse siropuri din fructe de pădure. Iar cei care sunteţi amatori de salate de sezon nu uitaţi să le mâncaţi cu un ulei presat la rece, fie din miez de nucă, fie din sâmburi de dovleac. Le găsiţi pe amândouă la Dinu Pleşa din Dipşa.
De la Larisa Bancea şi de la alţi artizani locali vă puteţi cumpăra decoraţiuni de Paşti, bijuterii hand-made, iar la Victoria Colţea găsiţi cele mai frumoase ii pe care să le purtaţi în zi de sărbătoare.
Târgul producătorilor locali este deschis zilnic, începând de la ora 9.00 până sâmbătă inclusiv.
Adaugă comentariu