Cauciucurile vechi vopsite în mijlocul cărora a fost pus pământ și plantați arbuști trebuie să dispară de pe domeniul public și de lângă blocuri. Deja, administrația locală a înlăturat astfel de aranjamente de pe strada Arțarilor și va continua să o facă pe Aleea Sălciilor.
”Într-un oraș civilizat nu poți avea cauciucuri, iar în interiorul lor să fie un copac sau, cum am văzut, un brăduleț într-o lădiță de plastic, alt kitsch. De aceea, noi am început să le înlăturăm de pe strada Arțarilor, unde s-au dat jos inclusiv acei piloni istorici care susțineau rețeaua de termoficare. Nu facem lucrurile într-un stil barbar. Pe acei piloni de beton am mai găsit viță-de-vie plantată de locatari și care se întindea pe acești piloni. Nu am tăiat vița-de-vie. Facem suporți noi prin Direcția de Infrastructură și Servicii și punem vița-de-vie înapoi. Vrem să înfrumusețăm, nu să distrugem. Cel puțin pe str. Arțarilor, majoritatea locurilor erau un dezastru din punct de vedere vizual: un gard viu, o plantă, un copăcel, un arbust. O situație inedită pe care am întânit-o pe Arțarilor a fost următoarea: niște locatari dintr-o scară au angajat o firmă care să le confecționeze o copertină în fața blocului, fără autorizație, fără nimic. Le-am explicat că pe spațiul public nu poți face ce vrei tu”, a spus administratorul public Adrian Costea într-o emisiune la postul local AS TV.
Potrivit acestuia, următoarea zonă în care va interveni municipalitatea este Aleea Sălciilor: ”Când am mers pe teren începând de la Baza Raoul până spre Rombat în sus am observat același kitsch: cauciucuri, arbuști, arbori. Gardul viu este uscat, iar la baza lui sunt o grămadă de gunoaie. De unde provin acestea e o altă poveste. Gardul viu e o barieră care aduna pungi și tot felul de mizerii. De aceea, vrem să facem aducem zona să arate peste tot la fel. În viitor, va fi și mai bine pentru că toată zona este parte dintr-un proiect de regenerare urbană și va fi reabilitată. Vor fi spații verzi, arbori și arbuști. Va fi foarte frumos. Suntem în faza semnării contractului de finanțare și cred că lucrările vor începe anul acesta”.
Propun sa incepeti sa faceti curatenie la blocurile care au fost anvelopate.acolo s-a distrus tot sí a ramas de haram ín jur,saracii locatari nici nu mai stiu ce sa faca, de unde sa inceapa. Copaci ciuntiti ,rupti pt schela, au taiat pomi au lasat gramada, cablurile care erau prinse pe bloc acuma atarna pe jos prin iarba ín jurul blocurilor. Este O imagine dezolanta lasata ín urma lor. Va rog trimiteti oameni sa indeparteze sí sa remedieze stricaciunile facute ín jurul blocurilor noi anvelopate. Ce folos un bloc frumos sí ín jur bombardat tot spatiul verde.(Estetic)
Vreau un raspuns: care e diferenta dintre acea copertina de intrare in bloc si cele 4 oribilitati din Decebal care sunt la intrarea in subteran a asazisului PASAJ?
Daca sunteti la etapa de chici atunci dati jos si cele patru solarii din policarbonat din Decebal, dati jos stalpisorii separatori de benzi, separatori de piste de biciclete, denivelarile de pe Dornei, casutele permanente din lemn din centru, rahatelele de pasari , masina parcata diferit fata de celelalte doua!!!!
Prima dată curăță străzile, adună mizeria de la tomberoane și după mai vorbim.
In unele locuri gardul viu sau vegetatia inalta sint folosite pentru a ascunde mici afaceri…fara acte, bineinteles…
De asta inchisorile au garduri de 6m
Garda de mediu nu se autosesizeaza cu gunoiul provenit de la anveloparile blocurilor?????