Sănătate

Casa Județeană de Pensii a dat bilete de tratament pentru 8 serii. Câte cereri s-au înregistrat

Prin sistemul organizat și administrat de Casa de Pensii, vor fi asigurate maximum 59.527 locuri de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice.

În anul 2017 au fost asigurate 56.394 locuri în unitățile aflate în proprietatea CNPP și au fost contractate prin opetatori economici de profil un număr de 203.299 de bilete.

Pentru anul 2018 nu se acordă bilete de odihnă.

Pensionarii care provin din sistemele neintegrate sistemului public de pensii (MAI, SRI și MApN) și urmășii acestora nu beneficiază de bilete de tratament de la Casa de Pensii Bistrița-Năsăud.

Tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear, este de: 1.684 lei/bilet, la categoria 2** stele și 1. 764 lei /bilet, la categoria 3*** stele.

Până la data de 12.06.2018, Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud i-au fost alocate un număr de 901 bilete în stațiunile pe care le deține Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă „TBRCM” – SA, respectiv: Buziaș – Timiș, Covasna – Covasna, Moneasa – Arad, Băile 1 Mai – Bihor, Bizusa – Sălaj și Geoagiu-Băi – Hunedoara.

Casa Națională de Pensii Publice a finalizat procedura de licitație, astfel pentru seria 8 s-au primit 225 de bilete, iar pentru seria 9 – 211 bilete, din care 32 sunt gratuite.

Până la data de 12.06.2018, la Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate 3.210 cereri privind acordarea de bilete de tratament.

Până în prezent au fost repartizate către beneficiari biletele aferente primelor 8 serii, totalizând un număr de 843 bilete, din care 827 bilete din alocarea inițială și un număr de 16 bilete primite suplimentar, în urma solicitărilor adresate de către CJP BN Casei Naționale de Pensii Publice. Dintre acestea, un număr de 119 bilete tratament au fost acordate gratuit, cu precădere persoanelor cu handicap grav, cu însoțitor.

0 noutate față de anii precedenți este faptul că persoanele încadrate în grad de handicap grav, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizație, pot beneficia de bilet de tratament balnear doar însoțite de un asistent personal sau un însoțitor. Durata sejurului este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile cu 3 mese pe zi + 3 proceduri.

Costul unui bilet pentru un pensionar este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie, din luna anterioară celei în care se efectuează repartiția. În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurați ai sistemului public de pensii, contribuția individuală este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie și din câștigul brut realizat din salarii și venituri asimilate salariilor, respectiv din venitul lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se efectuează repartiția.

În cazul asiguraților (angajaților), al căror câștig brut realizat din salarii și venituri asimilate salariilor, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, este mai mic sau egal cu câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul curent, cuantumul contribuției individuale este de 50% din prețul biletului de tratament balnear, iar în cazul în care câștigul brut realizat, este mai mare decât câștigul salarial mediu brut, se achita prețul integral al biletului de tratament balnear.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS