Social

Cât costă, în cofetăriile din Bistrița, ciocolata Dubai, virală pe internet

Ciocolata Dubai, cu fistic amestecat cu kataif, este preparată și în cofetăriile din Bistrița care se întrec în oferte pentru clienții pofticioși, care visează să fie în trend cu lumea.

Ciocolata Dubai în sine ar fi fost inventată în 2021 în Dubai. Este bună dacă are fistic din belșug, care în combinație cu kataiful crocant care se prăjește în unt înainte de a fi amestecat cu fisticul, este foarte gustos, în special după ce îl și învelești în ciocolată. Kataiful este fideluța aceea specifică deserturilor turcești și arabe. 

Ciocolata Dubai a devenit un fenomen viral în mediul online după ce Sarah Hamouda, o femeie însărcinată, a avut poftă de un desert mai difert. Rețeta de ciocolată Dubai a fost rapid reinterpretată de cofetari și ciocolatieri din întreaga lume. Chiar și în România s-au creat rețete diferite de ciocolată cu fistic și cataif.

Numele original al acestei ciocolate este Can’t Get Knafeh of It, un joc interesant de cuvinte, knafeh fiind numele în limba arabă al cataifului.

La Bistrița sunt cofetării care vând ciocolata Dubai cu 9,9 lei bucata sau cu 290 de lei kilogramul.

Etichete

14 comentarii

  • Tipic la majoritatea comercianților bistrițeni: se copiază unul pe celălat la mare artă. Astfel piața devine saturată în timp record!

    Mergi să mănânci o ciorbă și-un felul doi, în tot județul BN aproape peste tot la fel (ciorbă de burtă, vită rădăuțeană, fasole, supă cremă etc). Nu ar face unul diferit, gen: ciorbă de gulii scobite cu meterial de ardei umpluți, ciorbă de dovlecei (nu cremă), supă dulce de toșmagi / laște cu pui morcov și țelină etc).

    La fel și la prăjituri, se copiază aproape toate cofetăriile din BN.
    Unde găsești: haioș, cornulețe, prăjitură cu foi de miere și nucă, prăjitură Albă ca Zăpada, cremă de zahăr ars, gomboți cu prune etc?

    Piața o creezi, asta dacă ai viziune.

    Succes!

    76
    1
    • @copy/paste

      Rețete „neaoșe” s-ar găsi în BN numa’ la puncte Gastronomice (funcționează cu PROGRAMARE???? Nu știu!????cred..)
      Dar într-adevăr, in Bistrița uneori NU găsești nici Sarmale proaspăte la restaurante ! Numai pizza,paste, clătite etc
      *****************
      Puncte Gastronomice🌽🧀🍳🍩🥧 Locale • Poarta Transilvaniei • Bistrița-Năsăud
      https://m.facebook.com/groups/113418534170662/ Elena din deal,
      Maria Bidian – Punct Gastronomic, Bârgău,

    • Corect!
      La fel ca marțipanul. ..
      Toți erau „inebuniti ” dupa bomboanele Mozart cu marțipan. Acum zac ..cutiile pe rafturi !
      (Si-au dat seama ca-î ‘arde’ )a stomac !)

  • Mofturi și snobisme de tzărănoi cocliți.Cei mai mulți nu știu din ce se face ciocolata ,cred că creste pe ceva pomi,iar despre fistic și kataif cred că sunt culori.Jmekerii le pot da orice să halească și să le ia banii.Foarte bine fac.Băgați in voi ,,pastă de fistic” cu 5 la sută continut de fistic.Restul e un fel de cauciuc.Totdeauna tzărănoii au avut stomacul bun .

    37
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.