Actualitate Economie

Ce biserici primesc bani de la bugetul local

Consiliul Local Bistriţa distribuie în şedinţa de miercuri cei 300.000 de lei prinşi în bugetul local pe anul 2013 pentru bisericile din oraş. Conform proiectului, suma se împarte la cinci unităţi de cult. Banii vor fi folosiţi pentru lucrări de reparaţii, amenajare şi reabilitare, dar şi pentru ridicarea unei biserici noi.

Conform prevederilor legale, alocarea sumelor aprobate prin bugetul local (300.000 de lei) se face prin hotărâre de CL în baza cererilor formulate de către biserici.

În proiectul care va fi dezbătut miercuri de aleşii locali sunt prinse cinci unităţi de cult:

Parohia Ortodoxă ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică” (Piaţa Unirii nr. 9, protopop Alexandru Vidican) – 160.000 de lei pentru proiect social/lucrări de reabilitare pentru centrul multifuncţional de servicii sociale (Cantina socială ”Sf. Filofteia” şi Centrul de zi pentru vârstnici ”Sf. şi Dreptul Simeon”)

Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, ”Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” (str. Mihai Viteazul nr. 2A, preot paroh Ioan Tolca) – 35.000 de lei pentru lucrări de amenajare şi modernizare a lăcaşului de cult/construirea unui grup sanitar şi amenajarea curţii

Biserica Evanghelică Lutherană (str. N. Titulescu nr. 46, preot paroh/protopop adjunct Toth Zoltan Csaba) – 35.000 de lei pentru construcţia unei biserici maghiare pe str. N. Bălcescu nr. 11 A (lucrări începute în mai 2012, ridicarea bisericii costă în total peste 500.000 de lei)

Biserica Creştină Baptistă ”Golgota” (str. V. Alecsandri nr. 7, pastor Ioan Ardelean – 35.000 de lei pentru reparaţii interioare la lăcaşul de cult

Societatea de Concerte Bistriţa/Comunitatea Evreilor Bistriţa-Năsăud, Cultul Mozaic (str. Gen. Grigore Bălan nr. 9) – 35.000 de lei pentru construcţie grupuri sanitare/anexe Sinagogă (continuarea lucrărilor din 2012)

”În baza  prevederilor art.3 alin.(2) din Ordonanţa Guvernului Nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România cu modificările si completările ulterioare,de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând cultelor şi care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, pentru amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural-religioase, pentru construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, a sediilor unităţilor de învăţământ teologic proprietate a cultelor recunoscute, pentru construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, precum şi pentru activităţile de asistenţă socială şi medicală susţinute de acestea”, se precizează în proiect

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS