Actualitate

Ce produse alimentare obţinute în judeţ conform unor reţete consacrate au primit atestare

Ministerul Agriculturii a atestat primele patru produse alimentare obţinute în Bistriţa-Năsăud conform unor reţete consacrate româneşti. Produsele astfel fabricate sunt considerate de calitate, cu o compoziţie îmbunătăţită, garantate de minister şi vor fi etichetate cu logo-ul ”Reţetă consacrată”.

”Începând cu această lună, judeţul Bistriţa-Năsăud beneficiază de primele atestate pentru patru produse alimentare obţinute conform unor reţete consacrate româneşti (conform Ordinului Comun MADR cu nr. 394/290/89/2014 privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti)”, a precizat Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

În urma solicitărilor Direcţiei pentru Agricultură, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a atestat patru produse alimentare obţinute conform unor reţete consacrate româneşti şi le-a înscris în Registrul naţional al reţetelor consacrate.

Cele patru produse, fabricate la unitatea de producţie din Monor aparţinând SC Carmo-Lact SRL, sunt: sana 3,6% grăsime, chefir 3,3% grăsime, lapte bătut 2% grăsime şi caşcaval Dalia din lapte pasteurizat.

MADR, Ministerul Sănătăţii şi ANPC au elaborat în 2014 un ordin comun care reglementează condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească operatorii din sectorul alimentar ce produc şi comercializează produse alimentare conform reţetelor consacrate româneşti. Produsele astfel fabricate sunt considerate produse de calitate, cu o compoziţie îmbunătăţită, garantate de MADR şi a căror calitate este constantă la nivel naţional. Atestatul de produs alimentar obţinut conform reţetei consacrate româneşti este valabil pe toată perioada în care operatorul îndeplineşte criteriile şi cerinţele care au stat la baza acordării acestuia. Toate produsele atestate astfel vor fi etichetate cu logo-ul ”Reţetă consacrată”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.