Politică

Ce proiecte pentru dezvoltarea municipiului susţin liberalii bistriţeni

Liderii organizaţiei municipale PNL Bistriţa, Gelu Muthi, Ioan Peteleu, Andrei Rusu şi Sorin Hangan, au prezentat o serie de proiecte care vor fi susţinute în cadrul USL şi supuse dezbaterii publice. Realizarea semaforizărilor inteligente, a unui incubator de afaceri şi a unui centru de cercetare, înfiinţarea Asociaţiei Pro-Handbal, sunt câteva dintre ele.

”Organizaţia municipală PNL susţine o serie de proiecte în cadrul USL Bistriţa, pentru care vor fi demarate discuţii în cadrul USL şi vor fi supuse dezbaterii publice, consultării publice, pentru a vedea dacă acestea corespund priorităţilor cetăţenilor. Sunt proiecte care au maturitate pe proiecţia de buget, care încep acum şi vor avea finalitate în bugetul de anul viitor, în funcţiile de disponibilităţile financiare ale municipiului”, a spus preşedintele PNL Bistriţa, consilierul local Gelu Muthi, într-o conferinţă de presă la care au mai participat viceprimarul Ioan Peteleu şi vicepreşedinţii PNL Bistriţa, consilierii locali Andrei Rusu şi Sorin Hangan.

GELU MUTHI:

Parcul Industrial – ”Avem în obiectiv pentru următoarea etapă identificarea unor soluţii pentru legătura cu DN 17 în cazul în care nu se va realiza centura de sud a Bistriţei. Un Parc Industrial fără un drum corespunzător, care să asigure accesul facil, nu este posibil”

Delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului de iluminat public în Bistriţa – ”Înlocuirea lămpilor existente cu lămpi LED şi extinderea de reţele de iluminat, inclusiv în zonele pentru care cetăţenii şi-au depus deja proiecte şi ele zac undeva prin Primărie. Intenţia noastră este de a pleca cu proiect de hotărâre. Economiile care se vor face la bugetul local sunt semnificative, costurile pentru iluminat vor scădea cu aproximativ 70%. Acum, anual se plătesc 10-12 miliarde pentru iluminatul public”

Realizarea semaforizărilor inteligente a trecerilor de pietoni pe traseul DN 17, Viişoara – Bistriţa – Unirea – ”În Viişoara au avut loc foarte multe accidente, soldate cu morţi. Viaţa unui om contează, nu trebuie să ne uităm cât costă o asemenea semaforizare”

Înfiinţarea Asociaţiei Pro-Handbal Bistriţa în vederea gestionării întregii activităţi handbalistice, începând cu turul campionatului 2013-2014 – ”Am adus şi în atenţia Consiliului Local acest subiect. Avem o problemă în felul în care se cheltuie banii fără un rezultat notabil. Propunerea noastră se referă la înfiinţarea unei asociaţii pur manageriale, în care va fi şi CL, care va gestiona pe criterii de performanţă handbalul din Bistriţa, de la juniori până la seniori. În momentul de faţă nu e un exemplu prea fericit felul în care îşi desfăşoară activitatea structura actuală de handbal la nivelul municipiului. Acum suntem în hăţişul legalităţilor, suntem în discuţii cu departamentele de resort din Primărie. CSM şi LPS vor trebui să adere la această asociaţie. Li se vor impune criterii de performanţă, felul în care se vor da banii va fi mult mai clar”

Centrul de paleaţie – ”Este asumat de organizaţia municipală în cadrul proiectului ”10 pentru Bistriţa”. Acum are toate şansele să fie pus în practică atâta timp cât la CJ avem conducere USL. Demararea discuţiilor cu CJ e oportună. Problema locaţie nu se mai pune, au fost câştigate punctele termice în justiţie, o locaţie posibilă ar putea fi în apropierea Spitalului Judeţean, într-un punct termic din zonă”

IOAN PETELEU:

Realizarea canalizaţiei subterane pentru reţelele de telecomunicaţii în municipiu, începând cu centrul vechi – ”Intenţia este de a concesiona această lucrare sau de a realiza un parteneriat public-privat. Îmi doresc să scăpăm de păienjenişul de cabluri care trag în jos din punct de vedere estetic”

Reducerea consumurilor energetice  în ceea ce priveşte alimentarea cu apă caldă şi căldură la şcoli, grădiniţe şi clădiri administrative, aflate în patrimoniul municipiului – ”Se pot aplica procedee moderne, bazate pe tehnologii neconvenţionale: recuperarea căldării din apa uzate cu ajutorul unor pompe, panouri solare, fotovoltaice. Anul acesta am dori un studiu de fezabilitate şi un proiect tehnic. Poate acest proiect ar putea fi realizat cu fonduri europene”

Realizarea unui incubator de afaceri – ”Am propus o locaţie, într-unul din punctele termice, pe Calea Moldovei. Şi aici propunem un studiu de fezabilitate şi un proiect tehnic. Trebuie să avem de grijă de micii sau proaspeţii întreprinzători, să le asigurăm un mediu de dezvoltare”

Realizarea unui centru de cercetare, inovare şi dezvoltare pentru noi tehnologii – ”Văd un parteneriat între Universitatea Tehnică, UBB şi municipiul Bistriţa. Sunt câteva priorităţi naţionale: energie durabilă, produse hi-tech”

SORIN HANGAN:

Ecologizarea râului Bistriţa şi amenajarea unor spaţii pentru promenadă – ”Există studiu de fezabilitate, aprobat de fostul CL. Vom face eforturi pentru ca aceste proiecte să fie depuse spre finanţare în perioada 2014-2020”

Planul Urbanistic General – ”Este o lucrare complexă, demarată de ceva ani. Am întâlniri în Comisia de urbanism, am observat că în această lucrare lipsesc câteva reglementării în ceea ce priveşte regulamentul de aplicare. Vom propune câteva reglementări pentru a nu lăsa la voia întâmplării subiecte foarte importante cum ar fi intervenţiile la faţade, amenajarea mansardelor la blocuri, acoperişuri, mobilierul urban, etc. Doar la noi vezi un bloc albastru, unul galben, unul verde. Aceste lucruri trebuie stabilite în PUG”

PNL18feb_1 PNL18feb_2 PNL18feb_3 PNL18feb_4

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS