Actualitate

Ce se schimbă la pasajul din zona Gării. Când încep lucrările la cel auto

Primăria Bistrița intenționează să înceapă în toamna acestui an lucrările la pasajul subteran auto din zona Gării pentru care are finanțare prin Programul ”Anghel Saligny” și să îl modernizeze și pe cel pietonal, a anunțat primarul Ioan Turc.

”În toamnă vor debuta lucrările a pasajul subteran auto care va face legătura între strada Tărpiului și str. Gării, un nou culoar de mobilitate care va ajuta la descongestionarea circulației în municipiu. Și pasajul pietonal din zona Gării va fi modernizat. Intenția mea este să-i punem scări rulante fiindcă va ajuta mult pe componenta de urcare. Documentația este aproape finalizată. Suntem pe ultima sută de metri. Banii îi avem pe Programul Anghel Saligy, iar în toamnă, cu ajutorul lui Dumnezeu, dăm drumul la lucrări și vom avea un pasaj care va face legătura pe axa sud-nord între strada Gării și strada Tărpiului. Este un lucru excepțional. Pe axa est-vest avem mai multe culoare de mobilitate, însă pe deplasare pe axa sud-nord nu avem multe. De aceea, soluția unui pasaj subteran – nu am fost de acord cu prostiile pe care le-am găsit în mapă – este ceea ce orașul dorește”, a spus primarul ioan Turc într-o emisiune la Bistrița Express.

În ce privește pasajul subteran pietonal de pe Bulevardul Decebal, primarul a anunțat că lucrările se apropie de final spre zona de sud: ” Am turnat placa, avem gurile de acces, toate lucrările conexe finalizate, urmează să punem umplutură, închidem trotuarele, facem același lucru și pe zona de nord, gura dinspre Slavici e de asemea aproape finalizată, la cea dinspre Gării mai este ceva de lucru după care și acolo va fi pusă umplutura”.

Edilul a spus că i-a cerut constructorului să refacă și trotuarele pentru ca circulația peste pasaj să fie reluată în condiții normale.

”Lucrările în pasaj vor continua încă o lună și jumătate probabil pentru că avem de lucrat pentru infrastructura ascunsă, trebuie montate lifturile, scările rulante”, a explicat edilul.

48 comentarii

 • Să ne ajute bunul Dumnezeu cu tot ceea ce va însemna pasajul Gării! Bani îngropați, ani de zile de disconfort…va fi dezastru! Ptr ambititia primarului! Sperăm ca cineva să oprească nebunia asta și să găsească o soluție mai bună și mai puțin costisitoare!

  93
  44
  • @Cosmin
   pe tine te duce capu` să ”emiți” o soluție ”mai bună și mai puțin costisitoare!” ?
   varsă-ți soluțiile nu nervii si necunoașterea..
   ”ambiția primarului” pt. decongestionarea traficului te deranjează sau PNL-ul sau lipsa ”mânurilor bune”?

   33
   65
  • Mai tampita a fost ideea fostului primar (si a intregii echipe care ii votau orice aberatie) cu pasajul din Decebal.
   Si daca tot vroiau sa il faca pasajul, mai bine bagau in subsol masinile si pietonii sa circule pe deasupra.
   Dar ce sa mai zici, asta e soarta noastra, se ne conduca toti tampitii! (scuze limbajul dar cand ii vad pe toti cum umbla la cersit de voturi acuma…)

   36
   57
  • Cetățene propunerea pasajului subteran din Decebal şi această aberație a fost propunerea lui Bălan & co nu a fostului primar. Fostu primar a vrut pasarele metalice care erau OK.

   63
   16
  • @Caracalul Ardealului:
   Da, sigur si Balan a decis si hotarat sa se construiasca pasajul Decebal!
   Citez dintr-un ziar local (se poate cauta cu goagal articolul):
   „Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a aruncat, din nou, bomba: a vorbit despre amenajarea unui pasaj subteran la intersecţia Bulevardului Decebal cu străzile Cuza Vodă şi Ursului, motivând că ,,este cea mai aglomerată intersecţie din municipiul Bistriţa”. Ideea a fost prezentată, luni, şi în cadrul dezbaterii publice privind Planul Urbanistic Zonal – Piaţa Decebal. Documentaţia propusă poate fi consultată la sediul Primăriei municipiului Bistriţa, din Piaţa Centrală, nr. 6, precum şi pe site-ul instituţiei http://www.primariabistrita.ro.”
   Da, mai mult ca si sigur tot Balan a avut idea cu partia de ski cu care am ajuns celebrii si indatorati la banci!
   Cum spuneam am fost si suntem condusi de niste tam… care abereaza cu tot felul de proiecte.
   Mai ales in campania electorala!

   22
   43
  • O listă succintă a aberaților din Bistrița:
   1 Pasaje subterane aberante Bălan şi Bistrița Civică.
   2. Pârtie de ski – Crețu.
   3. Sanie pe şine – Turc.
   4. Bazin de înot olimpic foarte departe de copiii din oraş – din nou Bălan şi Turc.
   5. Demolarea stadionului – Lazani
   6. Distrugerea Pădurii Naturale Codrişor – Bălan şi Bistrița Civică.
   7. Pietonalizarea Centrului Vechi – PNL şi PSD.
   8. Trenulețu Turc şi Patinoarul sintetic gol – evindent Turc.
   9. Parcare de pe strada Poienii acolo unde nu este nevoie fiindcă oamenii de acolo îşi parchează maşinile în curți – Turc.
   10. Sensuri unice în loc de culoare auto noi – Lazani.
   Şi sunt mult mai multe de trecut pe listă.

   65
   8
 • Ca și locuitor al acestei străzi este imperios necesar acest pasaj subteran! Cei care locuiesc în zona străzi Tarpiului aștepta cu nerăbdare începerea și finalizarea cat mai rapidă a a lucrari ….Bravo dn primar Turc pentru ambiția sa.

  36
  104
  • Un sistem de pasarele care să interconecteze toate străzile din zonă este enorm mai bun decât prostia asta de pasaj subteran care va duce la accidente grave şi ambuteaje imense.

   90
   24
  • No lasă ca îi vedea când veți circula prin pasajul asta Singaporez!!!!!…..nici un bravo primarului Turc! 4 ani a dormit și a dat din mâini ca ce singaporezi vom fi! Până una alta toate proiectele cu care se laudă ca le-a realizat, sunt proiectele lui Crețu!!!!! Proiectele lui turc sunt despre treceți de pietoni cu leduri!!!!! Slab primar!!!! Da are consilieri buni care își cumpără pe centru care 3 case deodată!

   29
   14
  • Stii expresia „gura pacatosului adevar graieste”?
   Bine ca primarul tocmai s-a împuscat în picior spunându-ne ultimele lui fantezii, mai avem vreme sa cugetam unde punem stampila.
   Dupa ce am stat 2 ani cu groapa aia din Decebal din cauza unor sesizari privind infrastructura, acuma riscam sa mai stam blocati un cincinal cu alta groapa inutila.
   Ca nu stiu de ce dar parca vad ca pe aia de la CFR nu i-a întrebat nimeni daca le convine sa li se sape pe sub calea ferata.

   83
   17
  • Bălaneeeeeee cu prostiile tale l-ai nenorocit pe Turc din cauza ta pe 9 Iunie Turc va deveni istorie pentu Bistrița, o istorie nefericită.

   91
   19
  • Viitorul primar trebuie să modifice integral nebunia asta de proiect astfel încât să asigure conectarea directă utilă a tuturor străzilor şi să asigure siguranța tuturor participaților la trafic şoferi, biciclişti şi pietoni.

   94
   12
  • Romani adevarati…daca se face de ce se face, daca nu se face de ce nu se face…daca lucreaza ziua ca se aglomereaza, daca lucreaza seara ca i galagie…nu stiu ce ne ar mai putea salva…daca am ajuns sa ne batem profesorii si elevii si parintii, vai si amar…..:(

   22
   65
 • 🤣😂🤣😂🤣 descongestionarea circulației în municipiu păi tocmai acest lucru fuşăreala asta de proiect de pasaj nu face TOATĂ CIRCULAȚIA DIN BISTRIȚA SE VA BLOCA ÎN SENSUL GIRATORIU DE LA WINMARK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Va avea acelaşi efect ca cealaltă bazaconie de pasaj subteran cel de la Decebal care a descongestionarea circulația din municipiu prin blocare 🤣.
  https://timponline.ro/cum-va-arata-pasajul-rutier-subteran-garii-tarpiului-investitie-de-85-mil-euro/

  104
  11
  • Daca stii sa circuli in sens nu se blocheaza! Blocajele in general se formeaza in zona trecerilor de pietoni.

   21
   65
  • @ poko poko, nu numai că sensul giratoriu de la Măgura se va bloca ci va fi şi extrem de periculos dea dreptul criminal , vor fi multe acidente grave acolo fiindcă se va ieşi din semiîntunericul din subteran cu soarele în față direct în sensul giratoriu fără vizibilitate.

   65
   13
  • @loko
   Pasajele subterane nu sunt in bezna totala sa fie probleme de genul celei descrise de tine, sunt luminate. In plus, chiar si lumina naturala va patrunde pe la capete, pasajul nefiind de o lungime asa de mare.
   Am vizitat cateva din minele de sare deschise publicului si am stat o perioada in subsol si pot sa iti spun cu certitudine ca nu „am orbit” cand am iesit afara, erau toate iluminate in interior si nu au fost probleme. Si asta cred ca pot confirma si alti cititori care au vizitat asemenea obiective. Un pasaj de acest gen cat iti timp iti trebuie sa il tramversezi, 5-10 minute maxim? Dar daca vrei sa gasesti probleme, gasesti!
   Si pe o pasarela se prea poate careva sa aiba frica de inaltime sau mai stiu eu ce!

   9
   47
  • @ poko , Va fi un dezastru asemămănător ca la toate sensurile noi făcute în Bistrița de acest primar ” competent „, sau făcut benzi speciale pentru autobuze însă din cauza dimensionări greşite a sensurilor giratori tocmai autobuzele nu pot trece din această cauză acum sunt cozi imense în Bistrița. Va fi un dezastru total în sensul de la Dalas dacă se face acest pasaj subteran după această panaramă de proiect făcut de ” specialiştii ” din Dej.

   61
   8
 • Singura soluția degocestionări traficului este construirea centurii Bistriței pe lângă valea Budacului , celelate doar aglomerează Bistrița mai nasol şi doar mută aglomerația dintr-o parte în alta a oraşului. Beclenari au putut să-şi facă centură nouă însă Bitrițenii din reşedința județului după 30 de ani încă se screm
  ipotenți .
  https://timponline.ro/de-azi-noapte-se-circula-pe-varianta-de-ocolire-a-orasului-beclean/

  111
  4
  • Păi primarul a dormit în loc să facă centura ocolitoare!!! Robert sig la fel!!! Cine i-a oprit???? Neputința? Indolența? De ce nu au făcut????? Acuma îl atacă pe ERM cu centura… deși centura e a primăriei.Dar n-a avut Turc treaba cu asta… dacă nu i-a lăsat Crețu proiectul gata făcut și el nu a să se laude….nu vedeți ce asfaltare cu heirupul face acuma??????? Să mai treacă 4 ani??? De praf și de mizerie și de cerșetori și hoți și consumatori?

   53
   4
 • Mă bucur că știm doar sa comentam.Ce au făcut și alți primari care au fost înainte?Mere și struți,Partie de schi(care ne-au băgat în datorii),sau că au mutat zilele Bistriței in Viișoara,și multe altele.Uitativa la ce a făcut Domnul Primar,cum arată orașul acum.Nu contează cine o sa fie primar, important sa facă și ceva pt BistrițaNoi trebuie să ieșim în câștig.

  13
  43
  • Stai liniștită că un singur retardat comentează, semianalfabetul care niciodată nu nimerește numărul de i-uri. E ușor de recunoscut. Tot el dă zeci de like-uri la propriile posturi și dislike-uri la ale altora (vezi aici cam toate posturile au 60-70 de like-uri, sunt de la analfabetul cu iii-urile). Ignoră-l și nu te enerva.

   10
   27
  • @ ares, Sunt curios cine va plăti pentru toate aceste prosti ce se întâmplă în Bistrița şi consecințele lor ? Turc, Bălan , directoraşi din primărie, consilieri care votează orbeşte toate prostiile ?

   55
  • ares parcă era vorba că nu mai postezi comentari pe acest online dacă nu se întâmplă nici-un eveniment grav pe noua centură a Becleanului ?
   Nu sa întâmplat nimic grav nou centură a Becleanului , noua centură este foarte bună. Măcar schimbăți pseudonimul cu care postezi şi cu care ai ajuns de râs ( pseudonimul Magellan nu se pune că eşti acelaş).

   25
  • @Nora lu` Ciuc Noris
   analfabetule .. uită-te pe statistici (la liber) și vezi că-s ip-uri diferite
   ești ”acelaș” analfabet pui de securist sau nomenclaturist beizadea sau elev cu cască LOL
   /ciuma roșie PeSeDe piere în istorie!/

   4
   9
 • Trebuiau lasate maxim 2 linii de cale ferata si facuta o trecere la nivel semaforizata …simplu , elegant , ieftin . Dar tre sa mance si gura lor ceva !!!

  45
  1
  • Solutia asta asta costa maxim 2 milioane de euro, rezulta un comision de 200 de mii pentru smecheri.
   Calculeaza din 10 de milioane de euro cât le iese baietilor destepti si apoi o sa afli de ce trebuie acest pasaj aproape inutil care va mai înghiti niste milioane de euro pentru situatii „neprevazute” – ca asa se practica la noi.
   Pasajul e inutil pentru ca zona industriala se va duce naibii, urmeaza o criza care va lasa mii de someri din industria auto – fix domeniul pentru care se munceste dincolo de linii (Leoni, Comelf, Betak, Raal).
   Si daca o sa dispara traficul infernal de la ora 7 si cel de la ora 15 atunci pentru cine construim acel pasaj?
   Pentru riveranii care vin sa bea cafeaua la terasele din centru si pentru cei care merg la Dedeman?

   11
  • Ciakanăule, n-am spus niciodată că nu mai postez și nici alte „aberați” ce îndrugi tu acolo. Centura Becleanului e de fapt un pod, care a mutat o parte din trafic din Beclean tot în Beclean (Beclenuț este cartier al orașului Beclean). Într-adevăr nu „sa” întâmplat nimic grav, doar a luat-o drumul la vale, exact cum am prezis eu în postul la care faci tu referire. Îți mai răspund la alte comentarii doar dacă la final pui multe iiiiii-uri și multe cratime –, să ne luăm noi de acolo câte trebuie (că tu habar n-ai să le pui la locul lor)

   5
   15
 • Pt cel care o tot da inainte cu centura Becleanului, ca unul care chiar circula prin zona , vin cu urmatoarele precizarii:
  1.nu e centura e doar un pod care leaga drumul Beclean- Bistrita de drumul Dej -Nasaud
  2. Varianata ocolitoare e tot prin Beclean si nu e functionala decat pe un sens (se sta la semafor si 30 de min) ,deoarece se lucreaza de cateva luni la refacearea drumului pe portiunea care a luat-o la vale spre Somes
  3.Camioanele inca tranziteaza Becleanul la 6 luni de la inaugurarea podului cu pretentii de centura
  4.Sa nu uitam ca primarul Becleanului are 24 de ani in fruntea urbei , timp in care s-a ocupat in principal de Figa si in secundar de Beclean.O fi bine o fi rau beclenari sa decida.
  5.Poate primarul Becleanului sa ne spuna de unde au fost achizitonate grinzile care s-au rupt si cum s-a decontat dandanaua?

  7
  43
 • Becleanul dă clasă la orice oră incompetenților din Bistrița.
  1. Becleanul are o centură nouă nouță în schimb Bistrița datorită incopetenților penibili are cuciu 🤣.
  2. Becleanul are Figa în schimb Bistrița are pârtie, patinoar sintetic gol, sania pe şine, trenuleț 🤣
  3. Becleanul are Bazin de Înot în oraş în schimb Bistrița va avea Bazin de înot Olimpic departe de oraş situat practic în comuna Livezile nu în Bistrița 🤣.
  4. Becleanul are Centru Legacy ín schimb în Bistrița vor să demoleze stadionul 🤣.
  5.Becleanul va începe procedurile pentru un aeroport foarte curând în acest sens se vor executa zboruri demostrative pe un teren de lângă Beclean în schimb Bistrita din nou codaşă pe țară şi pe județ 🤣
  etc……

  51
  • Îmi pare extrem de rãu că Moldovan candidează din nou la Beclean şi nu vine primar la Bistrița să scoată Bistrița din mocirla în care a ajuns acum.

   43
   2
 • Un drum scurt care să traverseze calea ferată între Strada Eroilor și Strada Arțarilor a luat cineva in calcul ??? Sau nu se doresc legături pe axa nord -sud doar aeriene sau subterane? Poate se caută doar cele scumpe că doar bistritenii sunt numiți prescurtat BN (Baronii Nordului sau ……Baronii Narcoticelor!?)

  26
  • Uniții strada Zefirului cu strada Drumul Cetății pe terenul LDP-ului.

   24
 • Incompetenților când faceți trecerea la nivel de cale ferată între strazile Bozga şi Pletosu ?!

  23
 • Când reuşiți să faceți trecerea de cale ferată pe strada Valea Rusului că sunteți de râsul curcilor că strada Valea Rusului continuă fără nici-o semnalizare prin dâmbul căi ferate 😀

  20
 • De ce nu mergeți voi să vă spunenți necazurile pe paginile de fb ale candidaților la Primăria Bistrița şi postați pe acest online ?

  6
  1
  • Nu are nici-un rost să ne punem necazurile pe paginile de fb ale candidaților fiindcă mesajele noastre sunt şterse şi noi blocați fiindcă nu dă bine în campanie. Aşa că postăm aici unde nu ne pot şterge mesajele, mulțumim redacție Timp Online că face posibil acest lucru.
   Pe paginile de fb postează doar aplaudici de serviciu care se felicită între ei.

   17
 • Faceți mă trecera de cale ferată Sergiu Celibidache să putem să ieşim din Cartierul Compozitorilor.

  12
 • Cat de prosti pot fi unii din comentaci care imi pun mie in carca aceste realizari de fapt foarte bune pentru oras.
  Fratilor !
  O clipa nu am votat nimic si nu am fost platit din bani publici, au fost doar niste propuneri civice care au fost ascultate si inregistrate la sedintele CL de-a lungul anilor inca din vremea lui O. CRETU.
  Sunteti incredibil de paraleli cu tot ce scrieti.
  Nu va plac nici scarile moderne, rulante care va transporta cu plasele in mana fara efortul de a urca in forta scarile ca la bloc.
  Sunteti jalnici ! E bine ca maxim 10 din voi spun prostii numai aici pe acest online tot timpul.
  Incredibil !

  1
  14
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.