Actualitate Sport

Centru de agrement la Colibiţa şi centru de zi pentru şcolari, obiective majore ale DJST

Şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, Constantin Florian, a spus că în strategia judeţeană de dezvoltare a activităţilor sportive sunt prioritare două obiective: realizarea unui Centru de educaţie alternativă şi agrement la Colibiţa şi demararea în cadrul Centrului de Excelenţă Bistriţa a unui Centru de zi pentru preşcolari şi şcolari de vârstă mică.

”Pentru cele două centre avem locaţiile, avem studiile de fezabilitate elaborate, avem şi proiectele tehnice de execuţie în mare parte realizate, ne mai lipsesc banii”, a precizat Constantin Florian.

Prin realizarea Centrului de educaţie alternativă şi agrement la Colibiţa ”se creează premisele exploatării unui potenţial imens pentru sportul de performanţă. În acelaşi timp realizarea obiectivului este benefic şi pentru sporturile extreme şi pentru agrement în special pentru segmentul de vârstă tineret. Acolo s-ar putea face canoe. Nu în ultimul rând este vorba şi de realizarea unui plan de venituri consistent care ar diminua considerabil dependenţa faţă de subvenţii care sunt, parcă, din ce în ce mai mici”, a spus şeful DJST.

Centrul de zi pentru preşcolari şi şcolari de vârstă mică este un proiect mai vechi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud. O parte din aparatura specifică a fost achiziţionată în anul 2012 şi în cursul anului 2013 spaţiul a devenit funcţional. Este nevoie de aparatură specifică în valoare de aproximativ 90.000-100.000 lei şi de 25.000-30.000 lei pentru susţinerea activităţilor pe primii doi ani. Începând cu anul trei de funcţionare influenţele asupre bugetului se estimează că vor fi pozitive.

”Activităţile din cadrul Centrului de zi pentru preşcolari sunt asemănătoare cu cele desfăşurate într-o grădiniţă, spre exemplu, cu program sportiv. Aici se vor desfăşura activităţi de dezvoltare a calităţilor motrice, în special a calităţilor motrice coordinative atât de controversate în literatura de specialitate. Doar pentru acest motiv şi proiectul nostru îşi aduce o cotribuţie valoroasă la cercetarea în domeniul sportului. Până la cercetare este vorba de sănătate şi dezvoltare armonioasă, de dezvoltarea unor calităţi motrice pe care profesorii/antrenorii din sportul de performanţă nu mai au timp să le abordeze sistematic. Vorbim despre selecţie în ramurile de sport în care selecţia se face la vârste mici (gimnastică artistică, gimnastică ritmică, nataţie, etc.) şi vorbim de asemenea de efecte benefice cumulative pe termen lung asupra beneficarilor direcţi ai programului. Spaţiile Centrului poate găzdui şi clasa 0 a Liceului cu Program Sportiv”, a precizat Florian.

În acest an, sportivii din judeţ au cucerit 134 de medalii în etapele finale ale Campionatelor naţionale şi Cupa României. Sunt 47 de sportivi în loturile naţionale şi 5 sportivi în lotul olimpic al României.

El a precizat că pentru sezonul taberelor de vară 2014 s-a realizat igienizarea camerelor, băilor, bucătăriei, blocului alimentar şi magaziei Centrului de Agrement Sîngeorz-Băi.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS