Actualitate

Florin Chereji, Bistrița Civică: Acesta este următorul pas pe care vrem să-l facem

După ce a implementat proiectul ”Salvăm Pădurea Codrișor”, Asociația Bistrița Civică vrea să facă pasul următor. Adrian Florin Chereji a spus că a fost depus un nou proiect pentru a primi finanțare prin Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

”Am aplicat la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile pentru a înființa consilii de cartier. Dar sub egida societății civile, nu sub egida Primăriei. Să vină oameni și să urmărim curățenia, starea drumurilor, infrastructura școlară din zonă, iluminatul, siguranța cetățeanului, problemele cartierelor. Ne dorim și o bază de voluntari în fiecare cartier, ei vor veni cu problemele sesizate la fața locului. Am trecut de prima etapă de selecție a proiectelor, au rămas 53 de proiecte pentru 23 de finanțări. Să sperăm că vom câștiga, mai ales că avem o experiență pozitivă cu proiectul ”Salvăm Pădurea Codrișor”, finanțat tot de FDSC. Acesta este pasul următor pe care vrem să-l facem și sper să vină oamenii, să aibă încredere. Dacă petițiile nu sunt luate în considerare, poate mai facem proiecte pe care să le depunem în Consiliul Local, să participăm mult mai activ la dezbaterile publice, precum cea pe bugetul local. S-a împânzit orașul cu mere și noi avem străzi sparte”, a afirmat Chereji pentru Timp Online.

Proiectul ”Salvăm Pădurea Codrişor”, care și-a propus ”restabilirea pentru Pădurea Codrişor a destinaţiei iniţiale pădure-parc şi amenajarea pe întreaga suprafaţă a pădurii a unor puncte de atracţie, în acest sens putându-se valorifica potenţialul urbanistic, peisagistic şi turistic al Dealului Codrişor, viabilizarea şi creşterea atractivităţii zonei cu participarea cetăţenilor oraşului”, a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

6 comentarii

  • Idea este bine.
    Iar pura existenta ideii inspira ca existenta administratia locala este dysfunctionala daca avem de nevoie o organizatia ONG sa preia sarciniile pentru care si platim impozite celor care nu presteaza in mod corect.

  • D-le WALTER :nu numai ca este o idee buna. Este de-a dreptul obligatoriu ca o comunitate sa aiba o societate civila activa care sa controleze administratia. In tarile nordice ele functioneaza cu succes si nimeni nu intrazneste sa nesocoteasca vointa lor. La noi este exact pe dos, ceea ce duce la sifonarea banilor publici, dati de cetateni, pe o gramada de lucruri si proiecte inutile, de achizitii umflate si tot felul de retete originale pe care le foloseste administratia corupta. Este si cazul orasului nostru, tot mai manelizat din punct de vedere urbanistic, incarcat cu mobilier stradal, borduri, garduri, stalpi etc, ceea ce duce la o asemanare cu strazile din STREHAIA, renumita localitate a romilor care i-a lasat cu gura cascata pe cei de la BBC. Aceiasi situatie o gasim si in capitala ROMANIEI unde ONG. SALVATI BUCURESTIUL lupta bine si aduce dovezi clare in acest sens. De fapt presedintele lor D-l NICUSOR DAN va candida si la primaria GEN. a Capitalei. Ar fi de dorit ca si la noi cetateni care tin la BISTRITA sa candideze din partea soc. civile. Este ultima incercare, partidele nu mai au nici o oferta credibila.

  • Rolul societatii civile este hotarator mai ales cand ai de-a face cu un primar care nu are simtul masurii si crede ca el le stie pe toate. Primarul Bistritei asa a facut si cu ciopartirea copacilor, pe care i-a luat la rand. Uneori, poate e nevoie sa tai un copac, dar nicodata nu e cazul sa-i ciopartesti pe toti. La fel cu mutatul statuilor, se poate intampla sa fie nevoie sa muti o statuie, dar asta nu inseamna sa le iei la rand si sa le reamplasezi fara nici un rost si fara nici o logica. Asa a mutat bustul lui Cuza de la IJP in Piata Unirii fara sa stie ca numele pietei se trage de la Marea Unire de la 1918 si nu are nimic cu domnitorul Cuza sau cu mica unire. Dupa mintea lui Cretu, unire sa fie, nu conteaza daca-i mare sau mica. Si pentru ca, dupa cum se spune in popor, ca prostul nu stie, dar le nimereste, a mutat si bustul lui Petru Rares din piata cu acelasi nume, ca sa faca loc monumentului in forma de Sula tocmai langa Prefectura, vrand parca sa materializeze expresia „SULA SI PREFEFTURA”. Si exemplele de tembelism ar putea continua cu ouale de strut si cu merele de plastic, cu care a impanzit strazile si intersectiile sau cu vopsirea in mov a blocurilor de pe strada Crinilor facand o adevarata tiganie in tot orasul. Francisco Goya spunea că „somnul raţiunii naşte monştri”. Parafrazându-l pe Goya, am putea spune că şi „somnul naţiunii naşte monştri”. Iata de ce societatea civila trebuie sa ramana mereu treaza.

  • da ,si eu asi fi de acord u aceasta initiativa ,are esye mai mult decit necesara , dar ……nu de la acest domn care este Chereji. atit.

  • Vai vai vai, ca vine campania si scot astia iarasi pozele… Va mai aduceti aminte? Cel putin asa am auzit ca s-a intamplat acu nu stiu cati ani.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS