Actualitate

CJ a lansat concursul pentru realizarea semnelor de intrare în Bistriţa-Năsăud

Consiliul Judeţean provoacă artişti plastici, designeri, arhitecţi şi studenţi în domeniul artelor vizuale la un concurs de imaginaţie care are ca finalitate stabilirea simbolului de la intrarea în judeţul Bistriţa-Năsăud. Semnele vor fi amplasate pe căile de acces rutier, la limita de judeţ, urmând să fie adaptat pentru fiecare amplasament în parte.

”Una dintre priorităţile preşedintelui Emil Radu Moldovan o reprezintă dezvoltarea turismului prin promovarea unui brand local cât mai autentic. În acest sens a fost lansat concursul de proiecte ”Semn de intrare în judeţul Bistriţa-Năsăud”, aprobat prin hotărârea Consiliului Judeţean din 26 octombrie 2012. Datorită faptului că judeţul Bistriţa-Năsăud este tranzitat de unul dintre cele mai circulate 10 drumuri din România (DN 17), care face legătura dintre Moldova şi Ardeal, este de o reală importanţă pentru turismul local identificarea unui element distinctiv al judeţului. În acest sens, lansăm tuturor pasionaţilor de arte vizuale, provocarea de a-şi aduce un aport semnificativ la promovarea imaginii judeţului şi de a obţine unul dintre premiile oferite de Consiliul Judeţean. Toţi cei interesaţi pot consulta regulamentul concursului, metodologia de evaluare, formularele de înscriere şi calendarul de desfăşurare al concursului direct de pe site-ul Consiliului Judeţean, portalbn.ro, secţiunea Consiliul Judeţean, capitolul ”Alte informaţii de interes public”, unde este menţionat titlul ”Concurs semn intrare judeţ”. Înscrierile la concurs se pot face până în data de 25 noiembrie”, informează CJ într-un comunicat.

Pentru premierea câştigătorilor va fi alocată suma de 12.500 de lei: 5.000 de lei pentru premiul I, 3.000 de lei pentru premiul II, 2.000 de lei pentru premiul III şi 2.500 de lei pentru Premiul special al publicului.

Preşedintele juriului va fi Emil Radu Moldovan, iar membri Victor Michiu – arhitectul-şef al judeţului, Marcela Tamaş, Andrei Popescu, Eugen Pănescu – arhitecţi, Marcel Lupşe – reprezentant al UAP, Vasile Duda – critic de artă, Iordana Tănase – secretar.

Jurizarea va fi făcută în perioada 14-21 ianuarie 2013, iar câştigătorul va fi anunţat în 22 ianuarie 2013.

Calitatea de participant la concurs se acordă, în principal, membrilor OAR, concursul adresându-se în special membrilor filialei OAR Transilvania, fără a limita însă participarea la concurs a altor profesionişti. La concurs pot participa şi artişti plastici, designeri sau studenţi arhitecţi, fără a limita categoriile posibile de participanţi. Aceştia trebuie să ţină însă seama de faptul că autorul proiectului câştigător va primi comanda pentru elaborarea proiectului tehnic, fiindu-i deci necesară capacitatea de a forma o echipă capabilă să elaboreze, în condiţiile legale, un proiect de execuţie pentru propunerea prezentată.

Amplasamentul poate fi imaginat la oricare intrare în judeţ.  De asemenea, în mod deliberat, nu s-a ales un amplasament concret, pentru a nu limita în vreun fel  posibilitatea concurenţilor de a imagina forme şi alcătuiri originale. Participanţii au întreaga libertate în a se manifesta artistic şi pot propune orice fel de forme şi structuri, păstrând însă o justă măsură a proporţiilor, a scării şi a respectului faţă de natură.

Principalele criterii de evaluare şi selecţie care vor fi luate în considerare la jurizarea propunerilor concurenţilor sunt: expresivitatea plastică a obiectului şi legătura cu identitatea culturală a zonei, coerenţa şi exprimarea clară a conceptului, eficienţa şi fezabilitatea soluţiilor propuse, posibilitatea prefabricării şi etapizării lucrărilor.

Foto: CJ Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS