Actualitate

VIDEO Concursul de Latte Art de la Copacul de Cafea

Realizarea lucrărilor mici de artă în ceașcă, denumită ”Latte Art” este tema unui concurs pe care îl găzduiește sâmbătă, la Bistrița, Copacul de Cafea și la care s-au înscris 15 concurenți.

https://www.facebook.com/copaculdecafea/videos/623546455168813/?__xts__[0]=68.ARDatpRDgQXcX7zNMTefRVRcs5xfbkbrd9v_TQU_5jualBy7bzJAFfdbb7xyF5DYozj4L4EWjaxTDedNz31xtKuZrh7cyKDGgiHkIfECfqJvX_ioBETDoo82nFv3xAEaZry264TW3YJTU5oIU6r1Ri0BU0ACbnHjqfu6oXfduCPveEltmG8MMls5-hcBUiuZIJfS_v8SSFHkUe2hVd_Hu0QFg-6KhSdkFEtToB94hyo31TgQLzOiWrWixkAvX134X7721wbEebd9zWoKY_ktO2gBzLD3r6nVcx0BIKPoVATem0unoJCttM30WM2NeiyGQHOwDXEKtCEal052drMSvacAhibC0xyh_4Zo9KUhZJsAv5vMeArywiWfYawrsHxXx-el&__tn__=-R

Poitrivit unui anunț postat de Copacul de Cafea, competiția va fi sâmbătă, 4 ianuarie 2020. Între 17:10 și 17:30 va avea loc înscrierea concurenților, între 17:40 – 17:50 tragerea la sorți, iar la 18:00 se va da startul.

Juriul va fi compus din 3 persoane. Unul dintre jurați, înainte de începerea fiecărei runde, va alege prin aruncarea zarului, un pattern pe care concurenții îl vor replica în ceașcă. În prima parte a competiției se va folosi un zar cu patternuri. Shot judge este o persoană autorizată care va face shoturile de espresso, conform rețetei stabilite pentru fiecare concurent.

Doi concurenți (head to head) au la dispoziție shoturi de espresso.

Prin tehnica de turrnare a laptelui, Free pour, trebuie să creeze patternul ales prin aruncarea zarului (se concureză pe ambele steamere ale aparatului în același timp). Ambii concurenți vor încerca să execute cât mai fidel patternul ales, din momentul în care MC-ul evenimentului da startul rundei. Concurentul cu minim 2 voturi din 3 va merge mai departe în etapa următoare. Concurenții au timp de pregătire 2 min. Ei trebuie să execute în același timp patternul ales. Au la dispoziție o singură încercare. Trebuie să prezinte patternurile în același timp juriului. Prin eliminare, din etapă în etapă, se va ajunge la câștigătorul competiției.

Premiile puse în jos sunt: un tricou inscripționat cu logo-ul competiției + recipient pentru cafea inscripționat cu logo-ul organizatorului + cafea boabe 250gr (pentru locul III), un tricou inscripționat cu logo-ul comptetitiei + cană din ceramică inscripționată cu logo-ul organizatorului + cafea boabe 250gr (locul II) și tricou inscripționat cu logo-ul comptetiției + latiera de 600 ml + cafea boabe 250gr (locul I).

Inițial, ”Latte Art” însemna turnarea spumei de lapte peste espresso pentru a crea un desen cu spumă albă și cremă maro.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.