Sărbătorile Pascale se apropie și te gândești deja la decorațiunile care îți vor înveseli casa, îți vor împodobi masa festivă și la preparatele pe care să le pregătești pentru prânzul în familie din Duminica Paștelui. Orice masă festivă trebuie gândită cu atenție, de la veselă, tacâmuri și pahare, până la decor rafinat și aranjare corectă în farfurie.
Dacă vrei să atragi atenția invitaților tăi prin creativitate, rafinament și, evident, gust desăvârșit al mâncărurilor servite, inspiră-te din cărți culinare pentru a recrea rețete tradiționale și a explora posibilități de prezentare pe masă, și folosește preparate de cea mai bună calitate.
Pentru a-ți surprinde invitații cu diversitate culinară și gust delicios, optează pentru produsele din gama Selection de la PENNY, cu ajutorul cărora poți crea un festin de zile mari, unde fiecare detaliu este luat în calcul. De la mezeluri savuroase, brânzeturi rafinate, paste italienești autentice, până la deserturi delicioase, compoturi, snacks-uri și băuturi fine, la PENNY găsești tot ce ai nevoie pentru a crea magie pe masa de sărbătoare.
Iar pentru că masa de Paște este momentul perfect pentru a combina gustul rafinat cu o prezentare spectaculoasă, iată câteva idei despre cum poți transforma acest eveniment într-o experiență memorabilă!
Pregătește decorul pentru așezarea preparatelor!
De la alegerea farfuriilor, paharelor și tacâmurilor până la modul în care sunt așezate aperitivele, felurile principale, deserturile și cum sunt servite băuturile, fiecare detaliu contează pentru o masă cu adevărat festivă.
Creează un concept de primăvară, care să emane prospețime și rafinament! Poți începe cu fața de masă, care trebuie să fie în ton cromatic cu sezonul. Variantele din materiale naturale, precum bumbac sau in, în nuanțe pastel sau cu motive florale sunt ideale pentru acest moment. Adaugă șervete din textil, prinse cu inel sau legate cu o fundiță din satin, în culori delicate și așază pe centrul mesei o vază cu flori colorate de primăvară, alături de câteva lumânări decorative.
Continuă cu farfurii din porțelan alb și tacâmuri din inox cu finisaj lucios, așezate pe suport de farfurii, din bambus, pentru un aspect rafinat și folosește pahare din cristal, cu picior, pentru vin și băuturi speciale.
Întâmpină-ți invitații cu o prezentare culinară spectaculoasă!
Se spune că gustul bucatelor este accentuat și prin modul de servire. Iar pentru că vrei să îți surprinzi invitații atât prin gustul desăvârșit al preparatelor, cât și prin prin prezentarea lor, urmează câteva reguli esențiale pentru servirea mesei!
În primul rând, creează o selecție de aperitive rafinate, de calitate superioară, pe care le găsești în gama Selection de la PENNY. De Paște, Selection oferă delicii fine pentru cei care își doresc să transforme fiecare masă într-un adevarat festin. Iar tu poți profita de ofertă până la 22 aprilie. Alege brânzeturi fine, precum Cheddar maturat, Provolone, Stracchino și Parmigiano Reggiano, mezeluri cu gust intens, așa cum sunt Prosciutto di Parma, Mortadella cu trufe, salamul cu fenicul sau Porchetta și completează platourile cu nuci, struguri, smochine uscate și miere pentru un contrast armonios de gusturi.
Aperitivele trebuie să fie variate și atent aranjate pe platouri din lemn, pentru un aspect tradițional.
Poți adăuga platouri din ceramică, într-un contrast sofisticat, pe care să așezi tartine și bruschete cu cremă de brânză fină, Pesto cu trufe, mozzarella și roșii cherry.
În cele două capete ale mesei așază coșuri cu ouă vopsite care vor da un plus de culoare și vor accentua aspectul tradițional al mesei.
La felurile principale optează pentru farfurii elegante, suficient de mari pentru a evidenția preparatele. Servește tradiționalul miel la cuptor cu ierburi aromatice, așezat pe un platou din ceramică și decorat cu crenguțe de rozmarin, alături de o garnitură sofisticată cu cartofi Duchesse sau cartofi gratinați, din gama Selection, pe un platou de porțelan alb, acompaniați de un sos de trufe. Adaugă în centrul mesei o salată cu rucola, cu pere și nuci, cu un gust răcoritor, servită într-un bol de sticlă transparentă, pentru un efect vizual elegant.
De asemenea, poți pune pe masă feluri principale mai sofisticate, ușor de preparat, pe care le găsești în gama Selection, precum Girasoli cu burrata și roșii coapte, servite pe un platou alb simplu, Ravioli cu gorgonzola și nuci, așezate într-o farfurie adâncă, cu parmezan ras deasupra sau Porchetta crocantă, servită pe un platou rustic.
Desertul, răsfățul suprem pentru simțuri
Deserturile au nevoie de o prezentare spectaculoasă. Optează pentru platouri etajate, pentru un plus de eleganță, și creează o selecție dulce pentru toate gusturile, din gama Selection de la PENNY. Aici găsești mini cheesecake cu fructe de pădure, prăjitură cu fructe deshidratate, fursecuri cu cocos, macarons, biscuiți cu nuci și migdale care pot fi combinate pe platouri. Iar cozonacul pufos cu nucă poate fi servit pe un platou din lemn, care păstrează tradiția.
Pentru a completa experiența culinară, este important să alegi băuturi care să se potrivească preparatelor servite. Gama Selection de la PENNY include vinuri de calitate care pot fi asociate cu diferite feluri de mâncare, potențând aromele. Pentru un început festiv, îți poți servi inivtații cu Prosecco spumant extra dry, care va adăuga un plus de eleganță mesei. Vinul Appassimento roșu sec, din gama Selection,este ideal cu brânzeturi maturate și se servește în pahare speciale cu picior, iar lichiorul de ciocolată albă este excelent alături de deserturi rafinate.
Descoperă produsele Selection, exclusiv în magazinele PENNY, până pe 22 aprilie, și profită de ofertele speciale pentru a crea o masă festivă, plină de gust și culoare!
Comentarii recente