Actualitate

Cum se desfășoară concursul pentru funcția de manager al Centrului Cultural Municipal

Data limită de depunere a dosarelor la concursul de proiecte de management pentru funcția de director al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița este 16 martie, ora 16.00. În 17 martie are loc selecția dosarelor și aducerea la cunoștință a rezultatelor acesteia.

În perioada 22-29 martie vor fi analizate proiectele de management, în 30 martie urmând să fie anunțate rezultatele notării. Apoi, până în 31 martie, ora 16.00, se pot depune contestații. În 1 aprilie se vor soluționa contestațiile și se vor afișa rezultatele.

În 5 aprilie, începând cu ora 10.00, candidații care ajung în această fază vor susține interviul.

În 6 aprilie vor fi anunțate rezultatele concursului, până în 7 aprilie ora 16.00 se pot depune contestații, iar în 8 aprilie se vor soluționa contestațiile și se vor afișa rezultatele finale.

Consiliul Local Bistrița a aprobat în 28 ianuarie regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului, condițiile de participare, caietul de obiective și bibliografia.

Printre alte cerințe, cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să aibă studii absolvite în științe umaniste și arte, experiență în domeniul managementului cultural/artistic/managerială de minim 5 ani, precum și experiență profesională în domeniul de referință.

Comisia de concurs este desemnată prin dispoziție a primarului și va fi compusă din reprezentanți ai municipalității (o treime) și specialiști din domeniul cultural (două treimi).

Salariul managerului de la Centrul Cultural Municipal depășește 12.000 de lei.

Funcția de manager al CCM Bistrița a fost deținută în ultimii 15 ani de Dorel Cosma. De la 1 ianuarie 2021, manager interimar este Mihai Berbunschi.

5 comentarii

  • M-as mira ca acest concurs sa fie altfel decat altele care s-au facut la primarie, unde in general se faceau numiri din oficiu, fara sa pun aici o lista cu fostii favoriti a lui cretu
    Prin targ se zvoneste deja cine va ocupa functia cu comisia de examenncu tot, care va aproba.
    In veci amin in administratie si nu numai, nu va exista corectitudine ci doar nepoti si nepoate, fii si fiice, neveste si nurori si urmasi ai celor mai mari comunisti, in functii de conducere)
    Oricum cei mai multi dintre ei sunt numiti pe viata atata timp cat domniile lor isi doresc scaunul.
    Cine si a pus dperante in Turc ca sefii vor disparea, smarnic s-au inselat. E corp comun cu toti preferatii lui Cretu…… chiar daca masina lui Cretu nu a preluat-o, pe gloata de pupatori a inbratisat-o deja.

  • Primaru se face ca nici nu vede cand cei care muncesc cu adevarat la primarie si o fac la modul concret, doar vorbim despre un serviciu cheie, tehnic, sunt dati la o parte desi muncesc tocmai pe proiecte europene. Numa ca asa cum deja este arhicunoscut, sporurile grele le incaseaza doar cei care muncesc cel mai putin si iau totul de-a gata de la altii.
    Dar poate ca primarul nici nu are cunostinta despre cazul sporurilor care se dau, atata timp cat accepta asa ceva. Asta ar putea fi o scuza
    Nu muncesti, dar primesti din plin cu stiinta sau nestiinta primarului, plimband hartiile dintr-o parte in alta, iar cei care fac cu-adevarat munca fizica pentru ca altii sa beneficieze de suplimente si multe avantaje, financiare raman asa pe din-afara.
    Pacat de cei care chiar merg pe santierele de lucrari, dar de profitat profita cei care dau bine din gura, asa cum au facut-o mereu, stiu ei bine care sunt aceia.
    Poate primaru asta se gandeste sa verifice modul in care cei care muncesc si fac lucruri concrete sunt lasati pe linie moarta, la fel ca in vechiul regim.
    Ar trebui sa isi puna un mare semn de intrebare daca este justificat modul in care munca este recompensata corespunzator, pentru ca este departe de a fi asa.
    O sa sesizati diferentele dintre cei care muncesc si cei care nu muncesc, la o simpla privire!
    Aveti aceasta obligatie!

  • La Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc” din Bistrita se impune o schimbare de abordare managerială , dat fiind faptul că sub vechea conducere institutia cheltuia anual 1.5 MILIOANE de euro (7.2 MILIOANE de lei), bani care se alocă din bugetul local, fara sa aiba niciun eveniment de impact.
    Astfel, in anul 2020 Centrul Cultural Municipal a avut un buget de 1.5 MILIOANE euro (7.2 MILIOANE de lei), iar sumele au fost împărțite astfel:
    – Salarii – 4.277.000 lei;
    – Bunuri și servicii – 2.463.0000 lei. (evenimente și funcționare);
    => TOTAL: 7.2 MILIOANE de lei/an.
    In prezent structura de personal a Centrului Cultural Municipal “George Coșbuc” din Bistrita este destul de stufoasă, insumând un total de 70 de posturi din care 5 de conducere si 65 de executie.
    De aceea, proiectele de management ale celor care se prezinta la concursul pentru funcția de manager trebuie să facă o analiză temeinică cheltuielilor in special a celor de personal.
    Vezi: http://www.palatulculturiibistrita.ro/personal

    • Stai linistit! Deja se stie cine va fi…, despre ce proiect de management vorbim?
      Crezi ca e singurul director care a tocat banii publici?
      Toti sunt la fel!
      Totul se face doar cu pile si relatii, de-asta este asa cum este.
      Ai vazut vreun director dat jos din functie? Asta nu se va intampla in secolul asta…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS