Daniel Mihuţ, felicitat pentru că se află la conducerea Camerei Agricole Bistriţa-Năsăud. Ce a răspuns

Holistic
Daniel Mihuţ, directorul adjunct al Camerei Agricole Bistriţa-Năsăud, a fost felicitat, miercuri, în şedinţa Colegiului prefectural pentru noua sa calitate de şef al instituţiei condusă în ultimii ani de Daniel Frăsincari (PDL), demis cu cântec de CJ Bistriţa-Năsăud în urma unei evaluări din care a ieşit cam şifonat.

Prefectul Ioan Ţintean i-a dat cuvântul lui Daniel Mihuţ „în calitate de nou şef al Camerei Agricole Bistriţa-Năsăud”. Fâstâcit, el a răspuns: „Deocamdată aşteptăm decizia CJ. Până în 2 octombrie mai avem încă director”.

El a spus că, la Camera Agricolă Bistriţa-Năsăud lucrează 17 persoane dintre care nouă în judeţ la: Bistriţa, Bistriţa Bârgăului, Dumitra, Lechinţa, Şieu Măgheruş, Şieu Odorhei, Sânmihaiu de Câmpie, Teaca şi Zagra.

„În perioada ianuarie –august 2014, specialiştii Camerei Agricole Judeţene au oferit consultanţă agricolă unui număr de 1393 de fermieri. S-au finalizat şase cursuri de formare profesională în specializarea: lucrător în creşterea animalelor cu 153 de absolvenţi”, a spus el.

Mihuţ a adăugat că majoritatea exploataţiilor agricole individuale nu se ridică la nivelul european cerut de legislaţie, cele mai multe producând doar pentru consumul propriu al celor care le deţin.

„Majoritatea exploataţiilor se confruntă cu probleme tehnologice, de natură constructivă şi managerială. Activitatea acestora este nerentabilă, iar calitatea produselor e necorespunzătoare. Aici ne referim la micile ferme, de familie. Aici intervine rolul Camerei Agricole Judeţene care are întâlniri lunare cu fermierii privind transmiterea de cunoştinţe tehnice, economice, manageriale şi de marketing către producătorii agricoli”, a spus Mihuţ.

CJ Bistriţa-Năsăud a dispus, prin vot, eliberarea din funcţia de director executiv la Camera Agricolă Judeţeană a lui Daniel Frăsincari. Preşedintele CJ Radu Moldovan a spus că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instanţă pe consilierul judeţean PDL Florin Urîte, care a afirmat că Frăsincari ar fi fost ameninţat.

În replică, Daniel Frăsincari a înaintat Consiliului Judeţean o plângere prealabilă în care spune că a fost destituit prin ”exces de putere discreţionară, singurul motiv fiind epurarea politică” şi că persoana care l-a evaluat nu are competenţe legale în acest sens.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.