Actualitate

Daniel Suciu, despre bugetarea participativă: A fost o păcăleală. Ce vrea PSD Bistrița

Bugetarea participativă propusă de PNL și USR, a fost de fapt ”o păcăleală pentru că nu s-a întâmplat absolut nimic în bugetul din acest an”, a declarat deputatul Daniel Suciu, potrivit căruia consilierii PSD Bistrița vor veni ei cu o propunere concretă în acest sens pentru bugetrul anului viitor.

Parlamentarul a spus că PSD va prelua ”subiectul de campanie” al PNL și USR, care conduc acum municipiul Bistrița și anume bugetarea participativă.

”A fost de fapt o păcăleală pentru că nu s-a întâmplat absolut nimic în bugetul din acest an. Ne dorim cu adevărat să susținem (bugetarea participativă – n.r.) și vom propune ca 5% din bugetul municipiului Bistrița – din venituri proprii, nu din total buget – pentru 2022 să fie exact pe acest tip de bugetare participativă. În paralel, vom demara, în special pe zona de tineret, un concurs de proiecte în toate liceele din municipiul Bistrița. Suntem deschiși inclusiv la ideile antreprenorilor până în 35 de ani și ne dorim un demers extrem de transparent – inclusiv un concurs cu un juriu independent – iar toate aceste idei vor fi transformate în proiecte de hotărâri de consiliu local și solicitări de alocare din bugetul pe 2022. Anul acesta bugetul e dus. Cred că au greșit cei din conducere că nu s-au gândit la acest lucru. Îi așteptăm oricând pe ceilalți consilieri din Consiliul Local Bistrița care formează majoritatea să susțină acest demers. Nu este neapărat al nostru, dar noi îl susținem”, a spus Daniel Suciu.

El a completat că PSD Bistrița a început o serie de întâlniri cu sindicatele, într-o primă etapă cu cele din mediul privat, din firmele Rombat, Teraplast, Electrica și Iproeb cu care au avut loc discuții despre problemele din mediul economic.

În perioada următoare, vor avea loc întâlniri cu ONG-urile și cu asociațiile sportive din Bistrița.

”Cred că și din greșeala noastră și dintr-un fals sentiment de adversitate, oarecum am neglijat o componentă esențială și foarte importantă a unei relații normale între un partid politic și toate ONG-urile. Vrem să ne întâlnim cu toate și orice propunere pe care dânșii o consideră oportună o vom prelua inclusiv din punctul de vedere al inițiativelor legislative, dar și a proiectelor de hotărâre pe care le vom prezenta în Consiliul Local”, a spus deputatul Daniel Suciu, președinte interimar al organizației municipale PSD Bistrița.

8 comentarii

  • Baiatule din Sangeorz,toate bugetele din tara asta nu ajung sa va plateasca salariile voastre,ale pensionarilor de 40 de ani si a altor speciali.Pe magistrati ati vrut sa i scoateti la pensie(cu pensii astronomice dupa 20 de ani de lucru) ca sa nu va mai bage in puscarii!!Ce vreti sa le spuneti la antreprenorii de 35 de ani?Ca le ati nenorocit viitorul?Ca ati indatorat tara cu 1 miliard de euro pe luna ca sa va dati venituri uriase?La Rombat, Teraplast, Electrica și Iproeb,vreti sa le explicati la oameni cum aveti voi venituri duble si triple la STAT,pensii duble si triple,iar puterea lor de cumparare scade in fiecare zi din cauza voastra?Am mai spus o,ati nenorocit tara asta in 30 de ani de promovare a hotiei si incompetentei!!

    • Se numește legea cumpărării magistraților pentru soluții favorabile pentru politicieni și pentru cei puși în funcții publice de conducere tot de către acești politicieni, jalnica justiție mai avem iar de polițiști nu mai vorbim totul depinde de cine ești , al cui ești, ce funcție ai în rest nu contează nimic ,ori ce este permis dacă faci parte din categoria menționată, trăim în tara asta frumoasa călcați în picioare de niște mafioți de aceia nu putem să prosperat într o tara bogata și frumoasa întrucât corupția e masiva și legile nu pentru aceste persoane.

  • Oarecum Daniel Suciu are dreptate, insa ii amintesc ca in cele trei mandate pesediste cu OTC in frunte a fost si mai rau si s-a lasat si cu evacuari din CL cu Politia Locala. Cu natangeala fostului Primar cu proiecte facute din pix si cu o masinarie de vot de partid care nu crasnea ne-am ales cu proiecte ca la Caracal. Noroc insa cu miile de semnaturi ale bistritenilor care au fost depuse de mine la Cl si Primarie si sustinute cu luari de cuvant in multe sedinte de CL. Astfel au fost salvate de la dezastre PIATA EMINESCU, nu s-a mai facut PASARELA SUSPENDATA pietonala de fier de pe Independentei, Cadastrul Verde miselesc a fost retras, si speram intr-un castig rapid in Instanta,. si fata de crima vegetala care apare in proiectul de mineralizare a Pietei Centrale.
    Insa ceea ce trebuie sa stie pesedeul si Daniel Suciu este ca din 2008 de cand ei au pus mana pe Primaria B-ta au fost depuse de mine si de colegii mei peste 100 de amendamente , idei au fost depuse peste 10.000 semnaturi de toate felurile ,propuneri la toate sedintele de bugete si nimic nu a fost votat de ei. Deci pesedeul si colegii dansului nu au in constructia lor ascultarea si recunostinta fata de civismul bistritean putin atat cat este si nu cred in aceste declaratii de presa.Am experienta necesara si cunosc bine apucaturile din CL si stiu ce vorbesc.

  • Uite cine vorbeste despre bugetarea participativă. Acest Daniel Suciu, un neica-nimeni care a ajuns Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernul Viorica Dăncilă si fără să se consulte cu nimeni, a stabilit impreună cu chelnerul Răducu seful lui de partid sfonduri CNI încă o sală polivalentă în localitatea componentă Unirea, în conditiile în care orasul mai are o sală polivalentă situată chiar in oras in apropierea parcului. Din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița.
    Primăria Cluj-Napoca a fost prima administrație locală din România care implementează procesul de Bugetare participativa online. Clujenii pot astfel decide cum vor fi cheltuiți o parte din banii achitați prin impozite și taxe locale. Incă din 2017 Primăria Cluj-Napoca le propunea clujenilor implicarea activă în procesul de luare a deciziilor în ceea ce privește viitoarele proiecte ale municipalității. Acest demers se concretizează prin intermediul procesului de Bugetare participativă, prin care cetățenii sunt invitați să participe la o acțiune democratică de deliberare și decizie pentru stabilirea proiectelor prioritare. Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul din următoarele DOMENII:
    1. Alei, trotuare şi zone pietonale;
    2. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;
    3. Spații verzi și locuri de joacă;
    4. Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
    5. Infrastructură educațională și culturală;
    6. Oraşul digital.
    In acelasi timp a Bistrita erau ignorate sistematic de către administratia PSD-istă in frunte cu fostul edil Ovidiu Cretu, proiecte venite din partea societătii civile.

  • Domnule Toni, cum sa sifoneze banii daca nu din investitii de mantuiala.
    Terenul l au primit gratis de la OTC .
    Sala polivalenta existenta e mereu goala, doar la alegeri se umple cu sacii cu voturi.
    Sala de geaba,

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS