Politică

Daniel Suciu: Influenţele regimului comunist nu dispar uşor. PNL a ales calea mai simplă

”România se află totuşi în perioada de tranziţie. Este adevărat că peste 20 de ani au trecut de la căderea regimului comunist, dar influenţele acestuia nu dispar atât de uşor, mai ales în contextul propagării ideilor şi mulării foştilor activişti ai regimului, pe imediat următoarele structuri politice formate. Îmi exprim regretul şi dezamăgirea asupra faptului că PNL a decis să aleagă calea mai uşoară”.

Tinerii Guvernului aduc speranţa schimbării

România se află totuşi în perioada de tranziţie. Este adevărat că peste 20 de ani au trecut de la căderea regimului comunist, dar influenţele acestuia nu dispar atât de uşor, mai ales în contextul propagării ideilor şi mulării foştilor activişti ai regimului, pe imediat următoarele structuri politice formate.

Modernizarea României şi a mentalităţii colectivităţilor se va realiza concomitent cu renunţarea la vechile obiceiuri comuniste, precum conservarea puterii la centru, aşadar cu reforma administrativă şi până la educarea tuturor tinerilor. Suntem conştienţi că sistemul educaţional este lacunar, şi necesită modificări precum şi abordarea unor noi strategii de formare profesională. Discrepanţele din sistem, precum o industrie dezvoltată dar fără forţă de muncă specializată, sau posibilitatea României de a deveni grânarul Europei dar fără şcoli de formare a tractoriştilor, este consecinţa unui aparat executiv dezorganizat ale cărui acţiuni sunt nesincronizate şi adoptate pe alte considerente dar nu acelea bazate pe un plan naţional unanim acceptat.

Am afirmat şi în rândurile trecute, si voi întări această părere: îmi exprim regretul şi dezamăgirea asupra faptului că Partidul Naţional Liberal a decis să aleagă calea mai uşoară, ocupându-şi locurile în opoziţie şi savurând spectacolul eforturilor guvernamentale, dar nu pot nega faptul că un Guvern tânăr, precum cel tocmai învestit, mă face să cred ca am avansat cu doi paşi pe traiectoria europeană modernă. Ne dorim să ajungem departe pe acest drum, deoarece modernizarea înseamnă un viitor mai bun pentru tineri, o pensionare mai frumoasă pentru bătrâni, povara zilei de mâine suportată de mai puţini români iar discriminările şi inechităţile sociale ajunse la cote minime.

Am încredere în premierul acestei ţări, şi nu pentru că este preşedintele partidului de care aparţin, ci datorită faptului că a ales, pe fondul neînţelegerilor politice, să coopteze în echipa sa oameni tineri cu competenţe şi, mai presus de toate, echidistanţi. Nu cred că voi fi martor la neînţelegerile dintre ministrul delegat pentru buget şi doamna Ioana Petrescu, noul ministru al Finanţelor Publice, pe fondul ideologiilor distincte de partid şi modul în care reformele economice ar trebui prioritizate în funcţie de cerinţele culorii politice. Şi ce persoană mai potrivită decât doamna Gabriela Szabo, un atlet de talie mondială, putea fi recrutată pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului?

Fireşte, gurile rele au afirmat că acesta este un Guvern PSD, iar restul sunt nulităţi. Eu contrazic acest lucru. Guvernul actual este format din tehnocraţi şi mai presus de toate, oameni neîndoctrinaţi ce pot lucra în echipă şi ca o echipă. Aşa cum volumul bogat de cunoştinţe, experienţă şi expertiză acumulate de către vârstnici, trebuie valorificate, în aceeaşi măsura este necesar ca şi potenţialul tânăr să fie explorat, tinerii fiind cei care aduc o gură de aer proaspăt în viziunea generală şi au capacitatea de a aborda perspective noi. Salut pe această cale învestirea noului Guvern în funcţie, în special ţinand cont de ameninţările de la graniţe, şi asigurarea unui mediu politic stabil şi promiţător.

Deputat PSD Daniel Suciu

10 comentarii

  • Cat tupeu! Omul asta vorbeste de parca nu ar face parte, el insusi, din partidul neocomunist a lui Iliescu, care a preluat fraiele tarii dupa lovitura de stat din ’89. Va dati seama ca inca sunt oameni in Romania care cred orbeste minciunile PSD-ilor astia!

  • Cum este o vorbă, că ce se naşte din pisică, şoareci mănâncă, cam tot aşa e şi cu PSD-ul, tovarăşe Suciu. Îi născut din cei mai de soi comunişti şi securişti, aşa că nu are cum să fie un partid civilizat, nici măcar frcventabil, îndrăznesc să spun. Din păcate generaţia nouă crescută la sânul acestui partid îi şi mai perfidă şi fară de scrupule, îndrăznind cu obrăznicie să dea lecţii de comportament politic PNL-ului, partid făuritor de ţară, ce, din când în când, mai calcă strâmb, alăturându-şi numele de tot felul de rataţi întru socialism.
    Oamenii politici adevăraţi se pot trezi din beţia puterii, ceilalţi, nulităţile, ţin de ea cu toată fiinţa lor.

  • Nu stiu cat de tehnocratii sunt ministrii vostrii din moment ce au acceptat sa conduca ministere sub influenta mafiotilor PSD`ului, mai lipseste sa subordonati politia sefului de cj si suntem inapoi in 92

  • „Am încredere în premierul acestei ţări, şi nu pentru că este preşedintele partidului de care aparţin”. Iarta-l doamne ca nu stie ce vorbeste. Cum poti sa ai incredere intr-un individ ca Ponta care minte si fura. Trebuie sa fi dus cu pluta ca sa nu observi minciunile debitate, ca sa nu mai vorbim de plagiatul grosolan care nu este altceva decat „furt intrlectual”.

  • Se vede din start, toate comentariile sunt rautacioase. Mai, voi romanii nu va puteti delimita de rautati, de invidii, de egoisme, de ciolan. Daca voi liberalii a/ti fi avut respect pentru alegatorii pe care ii reprezentati atunci nu a/ti fi rupt USL. Noi cei de etnie maghiara, fara interes cum tot faceti voi atata zarva, sustinem guvernul si dorim sa fie bine. Ce comunist mai e un tanar de treizeci si ceva de ani … Si ce daca ar fi cominist??? Nu e o rusine! Comunisti au fost doar oameni corecti, cinstiti, nu ca voi liberalii care a-ti trimis la inaintare ministri certati cu legea. De ce minte primul ministru??? Pentru ca voi liberalii aveti usile deschise pentru a comunica. Mai presus a fost mandria lui Antonescu et company. No holgos te!

  • Gradul de penibilitate a acestui individ atinge depaseste cotele maxime anterioare. Eu credeam ca si-a atins bariera de penibilitate, dar se pare ca e foarte talentat si inca mai poate.

  • Din punct de vedere social aceasta democratie nu se dovedeste a fi superioara epocii de pana la 1989. Asa ca……. Nu pot sa fiu fericita cand incompetenta, necinstea, moravurile usoare sunt la mare cinste. Imbogatitii prin manevre frauduloase (asa zise afaceri) sunt mai inculti decat orice repetent din epoca anterioara. Toti se vaita dar isi faceau anual concediu la mare. Iar asa zisii revolutionari care nu-si puteau exprima gandirea si au devenit mari proxeneti !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS