Actualitate

Din 1 ianuarie, la Bistrița: Impozite mai mari, taxă de salubrizare, tarif unic la biletele de autobuz

La Bistrița, taxele locale fără debit (amenzi, taxe judiciare de timbru, taxe pentru carte de identitate, etc.) se vor încasa începând cu data de 06.01.2020. Impozitele și taxele locale cu debit (impozite/taxe clădiri, impozite/taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă și publicitate, etc.) se vor încasa începând cu data de 13.01.2020.

Pentru anul 2020, impozitele şi taxele locale datorate de persoanele fizice şi juridice au fost indexate cu rata inflaţiei. Pentru indexarea impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2020 s-a utilizat rata inflaţiei de 4,6%. Taxele speciale au fost menținute la nivelul anului trecut.

Detalii:

Valoarea taxei speciale de salubrizare pentru anul 2020 la Bistrița, pentru fiecare categorie distinctă de utilizatori, inclusiv cota aferentă contribuţiilor legale la Fondul de Mediu, este:

 • Taxă utilizatori casnici din mediul urban: 11,5 lei/pers./lună
 • Taxă utilizatori non-casnici: 474 lei/tonă

Detalii:

Consiliul Local Bistrița a stabilit un tarif unic pentru transport local din 2020, de 1,80 lei/călătorie, după ce inițial s-a propus majorarea la 2,5 lei. Astfel, toți cei care circulă cu autobuze Transmixt în oraș sau în cartiere vor plăti un tarif unic de 1,80 lei/călătorie, diferența până la costul propus de Transmixt urmând să fie suportată din bugetul local. Un bilet cu 2 călătorii va costa 3,6 lei, iar un bilet pentru 60 de minute tot 3,6 lei.

Tarifele din 2010 până în 2019 au fost următoarele: Bistrița – 1,80 lei/călătorie, Bistriţa-Viişoara – 2 lei/călătorie, Bistriţa-Unirea – 1,80 lei/călătorie, Bistriţa-Sigmir – 2 lei/călătorie, Bistriţa-Ghinda – 2,50 lei/călătorie, Bistriţa-Sărata – 2,60 lei/călătorie, Bistriţa-Slătiniţa – 3 lei/călătorie, Viişoara-Unirea – 2,50 lei/călătorie.

Detalii:

21 comentarii

 • La final de an PSD-ul recunoaste rata inflatiei de 4.6%. Doar e vorba de marit taxele si acesta e inceputul.
  Poate mu stiati ca marirea salariului minim duce automat la crestrea salariilpr bugetarilor.
  In concluzie este nevoie de bani pt salarii si crestem taxele.

 • Loro, edyi inapoiata rau, versi numai venin.
  Nu creste niciun salariu, un angajat cu studii superioare vechime 20 ani are aptox 4000 lei net la acest salariu este inclusa vechimea de 20 %.
  Oare este mare in raport cu inflatia?
  Atunci vino si tu la stat daca este asa de bine.
  De ce nu te intrebi ca, poate cresc impozotele pentru noua partie? in care se mai baga 800.000 lei numai pentru studii si scoaterea din circuitul forestier a 50 ha padure asta onor consilierilor psd.
  Nu mai varsa venin ca, acei angajati cu exceptia pilelor care oricum nu fac nimic, muncesc au raspunderi stau peste program neplatit si nu iau nici tichete de vacanta (cei din pmb) cu ecceptia invatamantului, finantelor ,vurti de conturi unde sunt cu adevarat salarii colosale.
  Un an bun iti doresc si mai lasa rautatile, poate daca ai copii sau rude. vor lucra la stat si atunci o sa ti schimbi obtiunea.
  Mai grav va fi ca, se vor reduce oamenii care muncesc si vor ramane pilele.

  • 4000 net?Nu ti rusine?Ce faceti voi de 4000 in mana?Jumatate dintre voi treceti la munca adevarata ,sa vedeti ce greu se castiga un leu!!Din cauza cresterilor voastre nesustenabile de venituri este inflatie si dezastru

  • Ehei. Puțini au 4000 lei net în Bistrița în mediul privat, așa că nu va plângeți.

 • Domnule Cristi nu are de ce sa i fie rusine deloc, munceste pentru acesti bani, te invit sa lucrezi si tu la stat daca ai pregatirea necesara.
  Daca tu ai pregatirea pentru industrie asta daca ai studii superioare in caz ca esti muncitor trebuie sa sti ca, scoala trebuie platita, de ce nu te lupti cu patroni sa fii platit pentru munca pe care o prestezi, te multumesti da arunci cu noroi in alti so sa imbogatesti patroni.
  Si apropo cunosc persoane cu studii supetioare cu salariul mult mai mare decat la stat di chiar muncitori profesionisti adevarati care au salariu dublu decat un inginer asta in firme respecabile. Verifica la Danci Aurel ce salariu are un muncitor iti spun eu intre 4500-5000 lei un ing pana la 6000 , 7000 lei. Are nevoie atat de muncitori cat si ingineri , daca te tine de ce nu te angajezi?
  Preferi sa primesti un salatiul pe statul de plata si diferenta la negru asa cum se practica la mai toate firmele mici.
  Cred ca rusine ar trebui sa ti fie tie sa arunci cu noroi in timp ce tu esyi un om slab si nu sti sa ti ti aperi drepturile.
  Stiu o sa te lamentezi si o sa jignesti din nou asta este apanajul oamenilor slabi.
  Sarbatori fericite.

  • Cauta un exemplu mai bun.
   Ala de care zici tu s-a îmbogatit sifonându-i pe altii.
   Dupa ce s-au prins aia a început sa disponibilizeze oameni.

   PS: si mai pune naibii mâna pe o carte de gramatica ca esti analfabet rau.

 • Jos taxele?
  Bine, dar asta inseamnă ca nu mai avem bani pt. învățământ gratuit.
  Va trebui sa plătești 2000 lei pe lună ca sa-ți trimiți copilul la grădinița, școală, liceu, facultate.
  2 copii = 4.000 lei /luna, 48.000 lei/an, 1 milion de lei în 20 de ani.
  In plus va trebui sa cotizezi la un fond privat de pensii cu 25% din venitul brut, pentru ca nu vor mai exista pensii de stat.
  Va trebui sa ai asigurare medicală privată pentru ca nu va mai exista Casa Naționala de Sănătate.
  Nu vei câstiga nimic în urma eliminarii taxelor.
  Ori plătești taxe mari și beneficiezi de gratuități ( Social-democrație).
  Ori nu plătești taxe, iar după aceea totul este pe bani. Ești pe cont propriu. (Liberalism).
  Nu este posibil sa “cotizezi” puțin (ca in America) și după aceea sa beneficiezi de gratuități (ca in Danemarca). O operație de apendicită in Danemarca nu te costă nici un leu. Totul este gratuit.
  In USA operația de apendicită costă 22.000 €.
  Prefer să plătesc taxe!

 • Cristi, mars la lucru si fa scoala daca vrei domnie, nu mai semna doua state de plata unul legal si unul la negru cum spunea cineva.
  Tu nu platesti taxe pentru salariul bugetarilor, iti platesti serviciile facute de catre acestia.
  La fel platesc si ei, somaj, impozit pe salariu, sanatate cam 49 % din salariul il reprezinta contributiile.
  Ce sa faca, sa nu mai plateasca somaj doar pt ca unii stau si nu lucreaza? Desi judetul are locuri de munca disponibile?
  Sa ti fie rusine nu esti decat un frustrat care poate nu a reusit in viata nimic.
  Un om cu scoala si cu minte la purtator stie ca nici un stat nu poate functiona fara institutii in care lucreaza oameni nu roboti si care trebuie platiti pentru munca prestata.
  Ca sunt si uscaturi , pilosi si lichele in orice institutie este adevarat asta a fost din totdeauna si nimeni nu-ti da dreptul sa jignesti sub anonimat pe toata lumea doar pt ca tu esti o persoana frustrata si fara caracter.

 • SUBSCRIU, NU POTI JIGNI PE TOATA LUMEA CARE ISI FACE TREABA DOAR PT FAPTUL CA, IN TOATE INSTITUTIILE SUNT PERSOANA SNGAJATE PE PILE DI CRITERII POLITICE.
  ASTA A FOST DINTOTDEAUNA.
  SPER CA SE VA FACE CURATENIE DACA NU DEGEABA NE AM PUS SPERANTE IN ALTI.
  DAR NU VA DA NUMENI DREPTUL CA SUB DIFERITE PSEUDONIME SA JIGNITI CA APOI SA APELATI LA DIFERITE SERVICII.
  CA SUNT MULTI ESTE ADEVARAT DAR DACA TE UITI PE SITE-urile INSYITUTIILOR SE SCOT POSTURI LA CONCURS.
  ASA CA SUCCES COMENTATORILOR.
  LA MULTI ANI TUTUROR.

  • Bugetarul ia bani de la stat (ala care nu produce nimic în afara de împrumuturi externe cu dobânzi tot mai mari) bani care sunt obtinuti din taxele asupra celor din mediul privat.
   Iar apoi da o parte din acei bani tot înapoi la stat sub forma de taxe si impozite pe salariu.
   Si se lauda dupa aia ca fara el nu ar merge economia, adica ar da faliment mall-urile în care face shopping.
   Banuisc ca e greu de înteles rationamentul, cam jumatate sunt analfabeti functionali.

 • Oare când vor fi disponibile, și la Bistrița, automatele stradale pentru eliberare bilete/abonamente de călătorie, cei interesați putând plăti fie cash, fie cu cardul bancar ?

  În cazul în care dorești să-ți fie încheiat un abonament de tranport, nu poți solicita aceasta decât la ghișeu, fie până în ziua de 4 a lunii curente (în cazul în care optezi pentru un abonament lunar) sau începând cu a 14 sau a 15 zi din lună (în cazul în care soliciți un abonament valabil 1/2 lună). Opinez că apariția automatelor stradale de bilete ar simplifica/„debirocratiza”/eficientiza emiterea biletelor sau abonamentelor de transport și nefiind obligați, călătorii, să se prezinte „neapărat” la ghișeul Transmixt de lângă Autogară. Evident, ar dispărea, astfel, și condiționarea „calendaristică” a emiterii biletelor/abonamentelor de călătorie, cei interesați putându-le încheia/prelungi atunci când vor dori aceștia (călătorii) … De asemenea, ar fi util ca să existe posibilitatea abonării și online (pe site-ul companiei / companiilor de transport local sau pe cel website-ul Autogării Bistrița, de exemplu, putându-se tipări, după finalizarea plății cu cardul, a abonamentului emis în format .pdf, /barcod. Iar dacă în autobuze ar exista și cititoare de scanare a barcodurilor/codurilor de bare, s-ar simplifica validarea (chiar și de pe un smartphone) a abonamentelor achiziționare/prelungite online …

  De unde poți obține, de la șoferii de autobuze, bilete cu două călătorii, din moment ce aceștia de-abia pot oferi restul de 20 de bani la un bilet cu o călătorie (de multe ori, șoferii ignoră sau trec cu vederea obligativitatea dânșilor de a oferi restul de bani, călătorilor). Contează fiecare bănuț: la 9 călătorii, a zecea o poți achita din cei 1.80 lei adunați în cazul în care toți șoferii ar oferi, așa cum se și cuvine, de altfel, restul de bani (20 de bani/călătorie, majoritatea călătorilor plătind 2 lei/bilet și neprimind, de cele mai multe ori, restul de bani … ).

  Ar trebui „copiat” și implementat și la Bistrița, modelul de transport public (urban) de persoane, astfel: 1) modernizarea stațiilor, prin prezența panourilor digitale informative (implicit dotarea autobuzelor cu sisteme GPS), astfel încât călătorii să fie informați, în orice moment, asupra timpului de așteptare …

  Felicitări companiei/companiilor de transport din Bistrița pentru modul destul de eficient de funcționare/deservire a pasagerilor! Dacă v-ați autosesiza și ați ține cont de aceste sugestii și le-ați și implementa, credem că toate acestea nu vor fi decât în folosul cetățenilor, plătitori de taxe și impozite!

  À bon entendeur, salut!

  • Automatele pt. eliberarea biletelor de tren sunt deja învechite în străinătate.
   1. Acum 20 de ani s-au închis toate Ghișeele din stațiile/haltele de tren, fiind înlocuite cu automate.
   2. Acum 10 ani s-au inventat cartelele electronice de călătorie.
   Pe peron, înainte sa te urci in tren “scanezi” cartela la un automat (Chuck in) iar când cobori din tren scanezi (Check Out).
   In felul aceste compania de cai ferate, autobuz, metrou știe de unde te-ai urcat, și unde și coborât și îți trage din cont suma aferentă călătoriei.
   3. De doi ani de zile totul este electronic, pe telefonul mobil.
   Descarci o aplicație, selectezi stația de plecare, stația de sosire, plătești cu mobilul, primesti un bilet electronic (cu cod QR).
   Controlorul îți scanează codul QR direct de pe ecranul mobilului.
   Cred că România ar trebui sa sara peste etapele 1 și 2 și sa implementeze etapa 3.
   In Danemarca nu mai exista nici timbre poștale.
   Dacă vrei sa cumperi in timbru electronic, descarci aplicația, plătești cu telefonul și primesti un cod format din 9 cfre/litere.
   Scrii codul cu pixul pe scrisoare și o pui intr-o cutie poștală.
   Codul “timbrul” arată cam așa:
   W59
   2QF
   84R

 • @rod
  În alte postări am scris că nu se plateste impozit pe primii 3.500 DKK, si cā se plateste impozit suplimentar (62%) pe salariile de peste 44.000 DKK.
  Impozitul normal, pe salarii de sub 44.000 DKK este de 38%. La care se adauga impozit de 1% pt. Biserica Protestantă.
  Eu nu sunt membru al Bisericii Protestante, deci nu plătesc impozitul de 1%.
  Neplatind impozit pe primii 3.500 DKK inseamna cā ín realiteten platesti cam 33% impozit.
  Din 30.000 DKK (20.000 RON) rāmâi cam cu 20.000 dkk (13.000 RON) in mânā.

 • In legatura cu reciclatul pe deasupra platim mai mult in loc sa platim mai putin in Germania duci peturile la magazin si ți le plăteste

  • Le duci la magazin și îți dă banii pe care i ai plătit tu pe ele, nu îți dă bani nimeni pe preturi daca nu le ai plătit cu 15 25 centi înainte

 • Citizen, NicMar danci prin dl Danci A este cel mai corect om pe care il cunosc care isi respecta angajatii, nu s a imbogatit deloc si nimeni nu ti da dreptul sa jignesti doar pentru faptul ca, cineva iti arata ca sunt oameni bine platiti la privat, si mai sunt exemple care pe langa salarii primesc prime, cadouri.
  Asa ca mai usurel cu jignirile si treci la lucru nu sta pe banii pe care ii primesti comentand sub diferite nume doar ca sa jignesti si sa sustii anumiti politicieni.

 • Acuma isi maresc salariile tot pt ei, adica primari, presedinti de CJ, viceprimari, vicepresrdinti, consilieri locali si judeteni.
  Un primar/presdinte va ajunge la aprox. 25000 lei .
  Nu va este rusine si de salariati va bateti joc, v ati angajat toate pilele cu salarii mari.
  Va vine vremea.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS