Actualitate Recomandări

Diana Morar: Victorie pentru România la Consiliul Europei

Raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) este unul favorabil, iar progresele făcute de România le-a făcut în domenii precum justiţia, respectarea drepturilor omului, respectarea drepturilor minorităţilor și gestionarea crizei de refugiaţi din Ucraina au fost recunoscute şi apreciate.

”Victorie pentru România în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei!

Cele mai importante argumente ale României în evaluarea pozitivă de către APCE au fost legate de progresele realizate în domeniul Justiției.

Principalele obiective ale Guvernului în domeniul justiției au fost legea privind desființarea SIIJ, modernizarea legilor Justiției și Strategia Națională Anticorupție. Proiectul PNL de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost deja adoptat de Parlament și SIIJ a fost desființată. Strategia Națională Anticorupție a fost deja adoptată. Proiectele legilor justiției au fost adoptate de Camera Deputaților și urmează să fie adoptate de Senat.

Concluzia raportului a fost că România a făcut progrese substanțiale în ceea ce privește funcționarea justiției, combaterea corupției sau protecția drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

În ceea ce privește Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), raportul APCE consideră că a fost un pas important în procesul de reformă a justiției din România.

Cele două raportoare ale comisiei, Edite Estrela (Portugalia, SOC) și Krista Baumane (Letonia, ALDE) au apreciat faptul că procedurile în vederea aprobării proiectelor Legilor Justiției s-au desfășurat în coordonare cu Comisia Europeană, în cadrul procesului de finalizare a monitorizării României prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

Totodată, cele două raportoare au apreciat că procedurile au fost transparente, că a existat o dezbatere publică consistentă și substanțială în urma căreia au fost preluate amendamente ale CSM, ale asociațiilor de magistrați.

Solicitarea privind avizul Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisiei de la Veneția) asupra proiectelor legilor justiției este o practică constantă cvasiautomată în astfel de situații.

Suntem pe drumul cel bun!”, spune deputatul PNL Diana Morar într-o postare pe Facebook.

1 comentariu

  • Unele state au suspendat pe perioada determinata Schenghen (suspendarea temporara s-a prelungit de 6 ori 😊) si au reintrodus control la frontiera, pt că Schenghen e ca o curte fără gard si fără câine. Intra oricine, refugiați din Africa si Orientul apropiat, hoți de mașini, proxeneți si prostituate, hoți din bancomate, cerșetori, se introduc țigări și droguri in țara si poate ca si arme.
    Odată intrat in Italia sau Spania poți merge 3.000 km. nestingherit pana in Suedia ca sa creezi probleme acolo.
    Romanii isi doresc sa între in Schenghen pt ca au fost refuzați. Cu cât sunt refuzați mai mult, cu atât isi doresc sa facă parte din acest protocol.
    Dr. Cristian Andrei ar zice, ca sunt ca un copil, care se tine de fusta mamei lui, iar când ea îl împinge și îi zice să se ducă să se joace, pt ca ea trebuie sa faca de mâncare, el se ține și mai tare de fusta ei, pt ca l-a cuprins sindromul părăsirii, trauma despărțiri.
    A intra in Schenghen înseamnă cedare de suveranitate! ! !

    11
    4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS