Timp de gândire

Domnule președinte, oferiți-i soluția premierului: demisionați!

Pentru că nu a reușit să ajungă președinte de partid, precum și-a dorit, prefectul județului Bistrița-Năsăud a primit, drept consolare, funcția de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, un comitet care, numai anul trecut, a vârât cu și fără sens în carantină instituționalizată sute de oameni și a plătit pentru șederea lor în pensiuni și hoteluri nu mai puțin de 5 milioane de lei, adică 50 de miliarde de lei vechi pentru cei care încă nu realizează dezastrul, suma reprezentând sub 40% din cât a cheltuit statul cu această operațiune. Deci vor mai fi măcar încă pe atâți.

Același președinte al CJSU l-a găsit pe ”Elvis de România” și l-a băgat în lupta împotriva pandemiei. Nu-i nimic că Elvis nu l-a băgat în seamă, important este că televiziunile naționale l-au sunat pe președintele CJSU și i-au luat interviu ”inițiatorului” unui proiect fără finalitate.

Tot prefectul, mai întâi apolitic, apoi din ce în ce mai politic, a găsit soluția magnifică prin care, cică, tinerii vor merge în valuri să se vaccineze: un spot de 42 de secunde, în fapt pretextul pentru ca autorii spotului să poată organiza un festival unde nu s-a respectat nicio regulă (vezi foto de mai jos).

Dar ce să ne mai mirăm când vecinul Boc de la care ia lumină întreaga #echipăcâștigătoare a lui Superman s-a dat peste cap până i-a ieșit Untold? Să se lase mai prejos cel care l-a descoperit pe ”Elvis de România”? Nu se poate așa ceva, mai ales când omul e un luptător.

Cu o zi înainte de începutul anului școlar șeful domnului prefect, însuși candidatul suprem, zice că situația este ”îngrijorătoare în Bistrița-Năsăud” unde incidența se apropie de 3 la mie. Într-o limbă română politrucească, după modelul ”facem discuții”, el anunță că ”ia soluții” (probabil de curățat). ”Aici clar trebuie să vedem ce soluţii vom lua în perioada următoare şi cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate”, a spus premierul.

Ca să nu fie nevoit să vină marți la Bistrița cu geamantanul plin de soluții de curățat incompetența – a, nu știați că vine el sau mesagerii lui să citească moțiunea? Vine, vine! – eu i-aș sugera președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să-i ofere el soluția: demisia.

La explicații, poate scrie așa: deși m-am strofocat, m-am agitat și am gesticulat, am obținut rezultatul: zero barat.

15 comentarii

 • Dezastru, acesta este cuvântul care îl definește pe acest guvern. Prefectul fiind mâna guvernului, nu are cum să fie altfel. Împreună cu Cîțu ar trebui să demisioneze și să meargă la trenurile lor, nu să se țină cu dinții de aceste funcții.
  În loc să aibă grijă de sănătatea oamenilor, ei sunt preocupați de concerte și spectacole, iar după congresul lor ne închid pe toți în case.

  • Iancu, Aici cam ai dreptate pentru prostia unora care merg la concerte şi tot felul de parangheli tâmpite trebuie să suferim toți, ar fi bine să-i închidă în case doar pe tâmpiți care merg la asemenea prosti. Bine că nu merge lumea la fotbal că l-au redeschis şi pe căcatul ăla plus că acuma plătim mizeria de fotbal din banii noştri.

  • Populatia tarii crede ca daca vin altii vor fi ma breji… au fost si altii si au trecut 30 de ani si nu se deosebeste cu nimic fata de comunism… toti o apa si un pamant sunt.

 • Politrucu ăsta este foarte îndrăgit a reuşit să piardă toate alegerile şi la primărie şi la consiliu județean atunci nu este de mirare că PNL -ul merge în cap ca bolovanul.

 • Ăștia au dat liber la paranghelii pentru a avea pretext să închidă din nou tot, să dea vina tot pe oameni că cresc cazurile, poate poate s-or mai vaccina câțiva. Sunt in stare de orice pentru a-și atinge scopul. Vai mama noastră, ne fac ăștia cum vor ei.

  • Eu unul chiar nu am votat pe nimeni și nu o să votez. Încă nu sunt așa tembel să-l votez pe cel ce o să-mi îngrădească libertatea de mișcare și de exprimare, pe cel ce o să mă țină la limita supraviețuirii? Nu mersi. Vă las pe voi.

 • Steli, zis Pufulete, nu va câștiga vreodată alegeri pentru că îi e cunoscut caracterul de trestie unduitoare la vânt.
  Eu aș ridica miza: să demisioneze Steli și să îl aducem în loc pe Toth de la USR, care tocmai a fost dat afară. Ar fi ceva minunat ,ar tăia frunze la câini fără să mai stie nimeni de ei,că există

 • Ar putea să facă chiar el pe Elvis de Bistrița sau poate este conştient şi el că este atât de şters şi fără nicio realizare încât nu-l bagă nimeni în seamă. Ar trebui să încerce să bage o cântare poate că are talent în domeniu muzical că alte talente se vede că nu are în niciun domeniu.

 • Motto:
  „Ești fără scrupul și măsură
  Când vrei să scapi de-un concurent.
  Iți fierbe sufletul de ură, –
  Dar n-ai talent.”
  (George Topârceanu – Catrene improvizate)
  Stirea esentială care riscă să treacă neobservată este aceea că premierul Florin Cîțu vine mâine la Bistrița împreună cu ciracii lui să-si citească moțiunea în competiţia internă pentru sefia PNL care se va decide la congresul din 25 septembrie. Motiunea premierului Florin Cîţu intitulată România Liberală este o insiruire de fraze unele chiar fără noimă precum „Suntem în PNL pentru că suntem liberali” sau „Împreună decidem kilometrul zero al liberalismului”, ceea ce este o ineptie prin care anulează practic întreaga istorie a PNL – înfiinţat în 1875, anul care este adevăratul kilometru zero al liberalismului. În altă parte se constată o exprimare ce denotă fractură de logică: „Dacă timp de aproape 150 de ani dezvoltarea în România a fost centrată pe stat, iar cetăţeanul a fost dominat de stat, viziunea României Liberale se concentrează pe cetăţean şi pe comunităţile locale”. Păi dacă Florin Cîţu critică 150 de ani de politică liberală centrată pe stat, în timp ce el doreşte să facă politică axată pe cetăţean şi comunităţile locale, el sterge cu buretele si peste întreaga activitate depusă de familia Brătianu in modernizarea României.
  Dar cel mai grav este că moţiunea „România Liberală” a lui Florin Cîţu mizează pe o guvernare în care întreaga putere politică să fie deţinută de PNL, ceea ce este o utopie. Asa se explică nesăbiunta premierului care a dus la ruperea coalitiei de guvernare a fortelor de dreapta PNL-USR-UDMR, aruncând țara într-o criză politică suprapusă peste o criză sanitară generată de valul 3 al pandemiei COVID-19.

 • Bun ,stimati comentatori,isi dau demisia…. si, cine o sa fie ales? Si, cine va conduce un guvern competent si incoruptibil, asa cum dorim noi, toti ? Cand am sustinut varianta Monarhiei ,au sarit toti in capul meu! Uitam ca, in 1866 clasa politica a dorit domn strain , sa faca ordine in tara… Sustin in continuare ca, varianta Monarhiei Constitutionale este cea mai buna solutie si pentru Romania de astazi! Cineva trebuie sa tina lucrurile sub control! O institutie serioasa care sa nu aiba legatura cu clasa politica, decat, constitutional!`Coroana uneste, republica dezbina prin politica neprofesionala… Ar trebui cat mai curand ,o dezbatere responsabila si serioasa, pe aceasta tema, cu oameni fara veleitati politice si care, cu argumente istorice si de arhiva ,sa faca „‘lumina”‘ necesara ! Stimati cititori, lucrurile se misca foarte incet… Asta este opinia mea si asa, am sa mor ! Sa lasam prejudecatile si minciunile bolsevice , la o parte ! Sa ne uitam in oglinda si sa ne consultam fiecare, constiinta!! Nimeni nu-i perfect… Toti am facut si mai facem greseli dar aici e vorba de tara!
  Si de oameni ! Atat! Cu respect, MNPop

 • Cred ca, dumneavoastra doamna,ar trebui sa va informati,sa mai cititi si apoi sa va ganditi…M.S.Margareta,Principele Nicolae,etc. Cat despre Liberalu … nu doresc sa mai polemizez cu asemenea persoane! Imi provoaca disconfort! Sa auzim numai de bine! Cu respect!MNPop

 • Pt.un Respublican : 1. Mihai I de Romania ! 2. „”Respublica”‘ au adus-o tancurile sovietice impreuna cu cozile de topor autohtone… 3.Principele Radu, eventual ar putea fi print consort…doar atat! 4.Nu s-a dat la fund ,nimeni… interesati -va… Aberatiile pe care le insirati, ignoranta si lipsa de cultura de care dati dovada ,ca sa ma exprim elegant, nu va onoreaza! Inchei dialogul cu cel ascuns dupa propria umbra! MNPop

 • Chiar ca m -ai starnit,Liberalu ! As dori sa ma cauti(telefonul meu e public), sa aflu si eu de unde stii ,cica, atatea despre mine… poate ,in particular spui si numele adevarat… O discutie despre un subiect anume, devine o discutie foarte personala…ce interesant! Daca ai curaj si esti barbat ,Liberalu,arata-te! Poate,te cunosc…MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS