Actualitate Economie

Două din cele trei blocuri ANL începute în 2009 vor fi finalizate. În ele vor locui doctori şi profesori

Primarul Ovidiu Creţu are ”mai mult decât o speranţă, o certitudine” că măcar două din cele trei blocuri ANL începute acum cinci ani în cartierul Subcetate vor fi finalizate cu bani guvernamentali, urmând ca apoi locuinţele să fie repartizate în special cadrelor medicale şi didactice cu studii superioare.

”Avem mai mult decât o speranţă, o certitudine, că în Subcetate locuinţele ANL, cele trei blocuri începute în 2009, vor fi continuate şi finalizate cel puţin două dintre ele, urmând să fie apoi repartizate în special cadrelor medicale cu studii superioare şi cadrelor didactice cu studii superioare, adică doctorilor şi profesorilor din Bistriţa. Este un program al Guvernului care derulează fonduri imediate şi am dorit să mergem pe această filieră, care este cea mai la îndemână”, a precizat primarul Ovidiu Creţu.

Pentru etapa a III-a a realizării de locuinţe pentru tineri în Subcetate (construite prin ANL) în regim de închiriere, care prevede 138 de unităţi locative în blocurile 7, 8 şi 9, vor fi alocaţi din bugetul local 60.000 de lei pentru proiectare (la parterul blocului 9 sunt prevăzute spaţii cu altă destinaţie decât locuinţele, care trebuie finanţate de municipalitate). Execuţia blocurilor a început în 2009, stadiul lucrărilor fiind la un nivel scăzut, şi a fost sistată din cauza lipsei de finanţare de la bugetul de stat.

Creţu a spus că în 2014 va fi extins cimitirul de pe str. Tărpiului (1,2 milioane lei), iar Ştrandul Municipal Codrişor va fi modernizat într-un an cu un milion de lei. ”Acolo a fost cumpărat un teren de un ha pentru extinderea cimitirului, prin 2005-2006, o să intrăm să-l amenajăm ca cimitir şi să înceapă să fie folosit de anul viitor. Lucrările de modernizare a Ştrandului Codrişor vor începe după încheierea sezonului estival, pentru că este o lucrare cel puţin pe un an, deci începe în toamnă”.

5 comentarii

  • Cartierul ANL Subcetate, construit in mandatul lui Vasile Moldovan, putea sa devina cel mai select cartier al Bistritei. Pozitionat pe un platou mai inalt fata de restul orasului, ofera o priveliste splendida asupra imprejurimilor. Din pacate a trebuit sa vina Cretu cu idei putine si fixe, care a strecurat in cartier cateva „blocuri sociale” pe care le-a populat cu o fauna dubioasa, spre dezamagirea si indignarea locuitorilor de aici, reducand totodata perspectivele dezvoltarii unei zone rezidentiale, care putea deveni o perla. Acum, dupa ce raul a fost facut e mai greu sa aduci in cartier medici si profesori.

  • Sa nu uitam totusi ca sunt locuinte sociale, prin urmare pretentiosii au variante. Nu vad de ce e loc de comentarii la pretul mic al chiriilor. Cine vrea fite poate accesa mediul privat al chiriilor. Unii fac eforturi colosale cu rate si chiar facut foamea pentru o casa si altii primesc si au mofturi. Vreau si eu o locuinta acolo. Primesc? Nu pentru ca am un apartament in rate pe 30 de ani. Intresesant sa platesti lunar o rata de 948 lei dintr-un salariu de 1670 acum , nu? Dar unii au mofturi cand din banii tuturor primesc o casa ieftina ca doar e grea viata. Scuze, dar lenea si nesimtirea e apreciata. Terminati cu pomenile din bugetul local!

    • Este o diferenta intre locuintele sociale si cele ANL. Locuintele ANL sunt genul de locuinte care se faceau si inainte de 89 si care in mare parte s-au cumparat de cei care locuiesc in ele. Si acestea s-ar cumpara poate daca cei care spun ca sprijina tinerii ar tine cont ca raportul calitate/ pret sa fie rezonabil.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS