Actualitate Recomandări

Elevii din Viișoara, convinși să nu abandoneze școala și cu ajutorul unor echipamente și softuri

Proiectul ”Împreună vom reuși” din cadrul Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar a demarat la Școala Gimnazială nr. 7 Viișoara, unde s-au derulat deja activități de screening, activități educative de sprijin pentru matematică și limba română și s-au cumpărat echipamente și softuri pentru digitalizarea procesului educativ.

”În modulul al II-lea vom continua cu activități nonformale (excursie la Colibița, ateliere de dans și creație artistică, workshopuri pentru cadrele didactice”, anunță Școala Gimnazială nr. 7 Viișoara pe Facebook.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR, urmărește creșterea participării la educație a elevilor din unitățile de învățământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon școlar. Cel puțin 2.500 de unități de învățământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/școală în vederea reducerii acestui risc.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a semnat deja 17 contracte de finanțare în valoare totală de 13 milioane de lei fără TVA.

”Sunt trei categorii de granturi: mic, mediu și mare, cel maxim fiind de 130.000 de euro, destinat școlilor care au în gimnaziu peste 150 de elevi, grupul țintă pentru acest program fiind elevii de gimnaziu. Programele se vor derula pe o perioadă de trei ani în 17 școli. Toți copiii vor fi înregistrați într-un modul din SIR, o aplicație informatică folosită de sistemul de învățământ, o bază de date, și acolo este un mecanism pentru avertizare timpurie în educație, iar prin modulul MATE (Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educaţie), datele introduse acolo vor avertiza asupra riscului de abandon școlar. Modului MATE va fi disponibil tuturor școlilor, chiar dacă nu sunt în program”, a spus inspectorul general Cristian Nicula, potrivit căruia prima zi de derulare a proiectului este ziua următoare semnării contractului de finanțare.

Tot pentru reducerea abandonului școlar, vor fi acordate tichete sociale educaționale destinate elevilor din familii care nu depășesc suma de 1275 de lei venit maxim/membru de familie la nivelul lunii iulie 2022. Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud va prelua până în 20 septembrie a.c. cererile acestora. Beneficiarii vor primi câte 500 de lei. Anul trecut, au fost înregistrate 4800 de cereri.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS