Actualitate Recomandări

Eugen Curteanu, desemnat copreşedinte judeţean al PNL într-o şedinţă la care a fost şi Ioan Oltean

Biroul Permanent Judeţean al fostului PDL Bistriţa-Năsăud l-a desemnat vineri seara pe consilierul judeţean Eugen Curteanu  (41 de ani) drept succesorul lui Ioan Oltean în conducerea judeţeană a PNL în calitate de co-preşedinte.

Într-o şedinţă a birourilor reunite ale fostului PDL şi vechiului PNL, Ioan Oltean a anunţat că profeţia sa de vineri dimineaţa, din conferinţa de presă, s-a împlinit întocmai şi i-a mulţumit lui Eugen Curteanu că a acceptat să devină co-preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud, alături de Stelian Dolha.

Surse politice au declarat pentru Timp Online că Ioan Oltean le-a relatat colegilor de partid în mare aceleaşi lucruri pe care le-a declarat şi în conferinţa de presă, le-a spus şi lor că este nevinovat şi că e conştient că îl aşteaptă câteva luni bune de arest, dar că acestea ar fi pentru fapte pe care nu le-a făcut. În mesajul de adio transmis colegilor săi de partid, Oltean a spus că PSD poate fi învins dacă ei rămân uniţi şi  dacă lasă la o parte „interesele de grup”.

La sfârşitul discursului, deputatul a fost aplaudat în special de foştii membri PDL.

Eugen Curteanu a fost prim-vicepreşedinte al PDL pentru Strategii politice şi comunicare. În 2012 a candidat pentru funcţia de senator în Colegiul 1, dar a pierdut în faţa lui Dorin Dobra (ex – USL, actual PNL). A fost secretar de stat în timpul Guvernului Boc şi în ministerul condus de Elena Udrea după plecarea din funcţie a lui Ioan Andreica, cercetat de DNA, care, de altfel, a şi intrat în conflict cu Elena Udrea.

În campania pentru parlamentare, Eugen Curteanu a făcut şi unele declaraţii legate de convingerile sale politice: „Prezenţa mea în politică întotdeauna a fost motivată de revoltă, dar nu revolta fără cap, ci împotriva a ceea ce se întâmpla în clasa politică mai ales în perioada 2000-2004 când guvernanţii înţelegeau să nu comunice cu oamenii, să ia măsuri împotriva oamenilor. Şi Guvernul Boc a avut genul acesta de măsuri, dar în acest caz nu a fost vorba de aşa ceva. Convingerea mea este că, dacă România a ajuns la un stadiu de echilibru relativ, e datorită acelor măsuri nepopulare, dar pentru binele oamenilor. Asta a fost motivaţia mea de a intra în politică. Mi-ar fi plăcut să ies din politică odată cu rezolvarea problemelor şi să întâlnesc parlamentari care să îşi dorească rezolvarea problemelor”,

El a fost consilier municipal între 2004 şi 2010, iar în prezent este consilier judeţean.

20 comentarii

  • Ce facem cu APLAUZELE în cazul în care instanța de judecată va dovedi că Ioan Oltean este un infractor și un penal?!?…

    • Aplauzele erau pt ca a spus ca Nastase este nevinovat ! :)))))))) Cine ar fi crezut ca un PD-L ist de marca va declara așa ceva vreodata ?

  • Propunem la Bistrița Bîrgăului sa îl puneți pe Labă Vasile din partea PDL un om de caracter care nu a făcut avere numai cinstit nu a furat nimic pădurile sunt virgine toate în cariera de piatră e ok. nu sa furat nimic. La fiecare fîntîna e cîte o cană de aur şi nu se fură. Castelul de la Colibița la construit cu multă trudă, a renunțat la concedii şi chefurii la picior gros a făcut economie de carburant şi nu a mai folosit maşina primăriei numai în interes de servici, la nunți nu a mai fost de 4-5 ori pe luna şi nu a mai cununat că nu a mai rămas nimeni de cununat în sat acum cunună prin Sălaj. Vă rugăm punețil candidat la PNL e un om cinstit şi sărac a trăit din salar de primar de cînd îl ştim exact ca Oltean.

  • Fără o critică anume față ce domnul Curteanu acestă succedare la conducere dovedește lipsa totală de reprezentativitate a liderilor față de membri de partid. Lipsa democrației participative în interiorul partidelor, generează o totală lipsă de reprezentativitate a aleșilor. Poate nu ar fi acesta cel mai grav lucru, dar transferul puterii în interiorul partidelor dau o falsă notă aristocratică unor indivizi ce copleșiți de putere își arogă merite și competențe ce le lipsesc și nici feedbak nu există, rezultatul este cel de acum iar viitorul și mai sumbru.

    • Ticușor, eu nu judec persoane, încerc să-ți luminez luminez căpșorul tău, prin a-ți explica lipsa totală de principii democratice în organizarea partidelor. Alinuța a decis, candidatul la primărie, desemnat de la centru, va fi automat șeful partidului pe municipiu. Acum poți înțelege că acești hermafrodiți se auto-generează, noi nu mai avem ce alege, sunt același aluat, covata ia nume diferite, plămada este identică și aceiași de 25 de ani. Dolha ales în USL critica PDL, acum o coc la foc mic în același cuptor, Olteanu este frate cu Năstase când se vede pe făraș.
      Noi, cetățenilor de rând, ne cer imperativ să ne schimbăm fiecare în parte, că doar așa țara va progresa, dar ei, put a hoit că de 25 de ani au aceleași scutece. Ei nu folosesc votului pentru selecție ci doar pentru ordinea la supt ciolanul, nu votul nostru îi scot din joc, ci doar DNA-ul.

    • Conform protocolului de fuziune, alegerile in PNL vor fi in 2017 http://www.agerpres.ro/politica/2014/11/27/blaga-in-2015-finalizam-fuziunile-locale-in-2017-alegeri-finale-in-pnl-15-32-29. Dl Curtean a fost desemnat presedinte interimar, ca urmare, nu putem de lipsa de reprezentatitivate sau de lipsa democratiei participative in PNL. Eu consider ca este cel mai reformat partid din Romania. Restul partidelor au fost si sunt conduse dictatorial (vezi simulacrul „Dragnea” din PSD)

    • Esența democrației, trebuie să o recunoaștem dragă Alin, este cel mai bine definită de procedurile care stabilesc modul de alegere. În Statul PNL ”cel mai reformat partid din Romania” la art. 44 , Biroul Politic Județean se alege -”prin vot secret, prin modalități specifice, sau …, prin proceduri speciale, prevăzute în regulamente.” Regulamentele pot impune modalități de alegere nespecificate în Statut, asta da reformă
      Ori fi conduse alte partide dictatorial, dar ”simulacrul Dragnea” poate fi un exemplu de democrație participativă, dacă de la cinci s-ar reduce la una organizațiile județene ce trebuie să susțină candidaturile.

    • Simulacru efectiv a fost stabilirea candidaturii prezidențiale, nespecificată în Statutul PDL, a lui Predoiu. Prin ”buna participare” 50% din membri partidului din județ s-a bătut monedă că acesta va fi viitorul premier al României. Dar nu a fost să fie.

  • Se pare ca PNL ul este in criza de cadre atata timp cat l a ales pe Curtean alaturi de Dolha.
    Fostul secretar de stat al lui Udrea numit de Oltean ,Curtean o figura stearsa a miscat tras de ate de papusarul Oltean Ion . S ar putea sa avem de acum o comunicare cum nu a mai
    existat in Romania.

  • Eugen Curtean e un om de caracter. Politica e o „curva”! Sunt momente de criza in PNL, iar alegerea unui om echilibrat si integru , chiar daca nu se da de 3 ori peste cap sau daca nu este asa incisiv ca si Dolha, aduce mai multa decenta in ograda PNL. Ramane de vazut cum se va intelege cu Dolha, pe care numai echilibrat nu il vad.
    Om vedea.

  • Ciuma rosie il ataca pe Ioan Oltean din pizma . A fost de departe cel mai titrat om politic din judet , om care a sacrificat totul , chiar si propria familie , pentru partid si politica . Acum are probleme penale din cauza unui expopa sarlatan escroc care a dat doua denunturi in aprilie 2014 si noiembrie 2015 ( din puscarie ) care se bat cap in cap . Pentru al doilea denunt a fost eliberat conditionat . In fine , dar sa-l ataci acum pe Eugen Curteanu e caraghios . Nu ai cu ce sa-l ataci pe omul asta ciuma rosie , esti cea mai penibila ciuma .

  • Am si eu o intrebare. Ce naiba il califica pe caraghiosul asta de Safri. V. analist politic? Eventual o fi sindicalist ..politic, vai de mama lui. Si mai e si mandru nevoie mare…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS