Social

Fabrica de sârmă din Beclean a milionarului Dan Vasile, scoasă la licitație. Care este prețul de pornire

O fabrică de sârmă din Beclean, aparținând companiei Dan Steel Group, a fost scoasă la vânzare la un preț de pornire de 28,8 milioane de euro fără TVA, licitația fiind programată pentru data de 10 martie a.c., potrivit unui anunț dat de CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România.

Fabrica este situată pe strada Valea Viilor nr. 3, din localitatea Beclean. Proprietatea este delimitată de strada Valea Viilor și calea ferată la Nord, la Vest de strada Valea Viilor, iar la Sud și Est terenuri libere.

Activul este reprezentat de fabrica de producție a sârmelor tari și moi, respectiv produse derivate din sârmă, plase sudate, cuie, panouri de gard, sârmă ghimpată, etc, fiind compus din teren (406.606 mp), construcții și echipamentele aferente.

Licitaţia va avea loc în data de 10.03.2023, ora 12:00, la sediul PRIME INSOLV PRACTICE SPRL, situat în Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor nr. 52, parter, ap. 1-2. În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitația se va relua în datele de 24.03.2023 respectiv 07.04.2023, la același preț, locație și oră.

Garanţia de participare este de 10% din preţul de pornire, fără TVA. Garanția nu este purtătoare de TVA.

Terenuri, mașini și utilaje

Terenul este în suprafață totală de 406.606 mp din care 361.590 mp – teren intravilan și 45.016 mp – teren extravilan iar construcțiile au o suprafață totală utilă de 75.460 mp

Obiectul de activitate al firmei era producția de: sârmă moale;sârmă moale zincată; sârmă pentru poligrafie și încălțăminte; cuie; împletituri din sârmă; sârmă moale neagră; plase sudate; panouri gard zincat.

Mașinile, utilajele și instalațiile folosite pentru producție sunt cele specifice activităților metalurgice și prelucrărilor mecanice atât la cald cât și la rece acestea au fost achiziționate din țară în proporție mai mică, iar cele mai multe din import, ulilaje de productivitate mare, moderne, fiind comandate automat.

Printre principalele mașini și utilaje se pot exemplifica: mașinile de trefilat de tip UDZSA 2500; UDZSA 1250; UDZSA 630; UDZVG; KISTNER; HERBON. Linii de plase sudate, linii pentru confecționat panouri bordurate pentru gard, linii de zincare a sârmei atât termic, cât și electrolitic, mașini automate de împletit plase, mașini automate pentru confecționat cuie, linii automate de ambalat cuiele în cutii de anumite dimensiuni, o linie moderna pentru plastifierea panourilor de gard, mașini automate de împletit plase cu ochiuri hexagonale pentru confecționat gabioane, linie automată pentru sudat plasa în rulou.

AICI lista terenurilor și construcțiilor deținute de companie.

Dan Vasile, patronul de la Dan Steel Beclean, era în 2011 cel mai bogat om de afaceri din Bistrița-Năsăud potrivit Top Forbes, cu o avere estimată la 34-36 milioane de euro.

Ocupant al poziţiei 139 din topul naţional Vasile este sătmărean de origine, din Negreşti Oaş, zonă în care a şi pornit afacerile, profilate pe industria metalurgică.

În industria din Bistriţa-Năsăud, Dan Vasile a intrat la mijlocul anilor 90 odată cu cumpărarea, de la Fondul Proprietăţii de Stat a pachetelor majoritare ale fostului Combinat Promet din Beclean, rebotezat Dan Steel şi Rapid Bistriţa. În 2018 a devenit cetățean de onoare al Becleanului.

6 comentarii

  • Supraestimat prețul de pornire. Mai mult ca sigur reprezintă gaura lăsată de foștii acționari (creanțe).
    Cel puțin în județul BN nu există niciun jucător atât de potent financiar încât să-și permită acest preț (plus investițiile viitoare).
    Mai mult ca sigur se va tărăgăna vânzarea câțiva ani buni în lipsa unui cumpărător. Asta pâna va interveni Guvernul și va stinge o parte din datorii, sau cel puțin va accepta o eșalonare a lor pe vreo 50 de ani.
    Dacă totuși cineva va cumpăra, atunci are tot dreptul să-i schimbe destinația în orice altceva.
    Dacă se va ajunge la varianta unde va interveni statul prin stingerea sau eșalonarea creanțelor, atunci destinația nu poate fi schimbată. Nici nu știi cum este mai bine pentru cetățeni și pentru economia din zonă.

    15
    2
  • Rāu este numai pentru noi care am ramas pe drumuri…. Domnul DAN va imbatrani frumos la conacul din certeze iar cei care l-au ajutat sa devalizeze fanionul industrial al orasului se vor bucura de o pensie binemeritata pe baza contributiei sau unii sobolani din conducere care au facut si ei gauri sunt deja pe la Reman sau Tecar .Pacat pentru oras . Cat despre bānci sigur nu vor pierde .. De câstigat câstiga Lichidatorul . Sā fim sānatosi , mai la Fujikura mai la Leoni si de foame nu vom muri

    30
    1
  • Având în vedere „eminențele” găsite în funcțiile de conducere, nici nu e de mirare că a dat faliment! În toate pozițiile manageriale: desfacere, marketing, contabilitate etc. au fost numai incompetenți și slugoi, nu aveau tupeul să-i zică nimic lui Dănuț! Slavă lui și lor!

    22
    1
    • @didu
      În opinia mea un “colos” ca și Dan Steel nu ajunge în faliment fără ca el să nu vrea dinadins asta!
      Dan Steel și-a programat falimentul cu cel puțin 2-3 ani înainte, a făcut mega profit din faliment transferat “pe persoană fizică”. Facturile neîncasate, achizițiile supraevaluate intenționat și așa-zisele pierderi mai mult ca sigur au fost încasate în vreun Paradis Fiscal pe persoană fizică sau pe vreo companie fantomă (cel mai probabil).
      Așa că angajații săi nu puteau face absolut nimic, decât să urmeze ordinele primite de la conducere.
      Problema este că statul român este organizat ca o praștie. Un asmenea colos ca și Dan Steel trebuia monitorizat în permanență de Finanțe și ANAF printr-un departament special, cu angajați dedicați. Adică nu trebuia lăsat “să fenteze” sustragerea capitalului și-a activelor din companie, implicit falimentul.
      Dar statul român este petardă la capitolul management și angajații săi în proporție de 80-90% sunt pile de Partid sau Servicii, deci ZERO performanță și interes.
      Ar trebui concediați de la șefi la angajații care au fost delegați să monitorizeze Dan Steel pentru neperformanță (Finanțe / ANAF). Aici este buba!
      Se poate dovedi oricând că așa-zisul faliment a fost de fapt “furt intenționat”. Doar că Poliția Economică ori este incompententă cras ori este “legată de mâini și picioare”.
      Ei, dacă ar exista o legislație ca și în SUA, unde firme specializate pe fraudă economică (un fel de detectivi particulari) ar putea interveni pentru a demonstra frauda câștigând astfel un procent considerabil, atunci ar fi altceva. Dar parlamentarii și serviciile noastre nu sunt idioate să apară o asemenea lege. Asta fiindcă șpaga nu ar mai avea sens și ar fi nerentabilă, nu poți șpăgui 100 de firme specializate, nu ar fi profitabil!

      12
  • cumpărat acum multi ani pe bani de NIMICA mai bine zis gratis acum se cer bani astronomici pe ea, tras la indigo cu stadionul Gloria. De ce nu se fac publice sumele cu care s-au achiziționat, oare DNA chiar doarme ?

    21
    • Cunoscătorii spun ca FPS a incasat mai putin decât a luat domnul Dan pe rulmentii din magazia centrala

      20
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS