Festivalul fructelor de mare a debutat în forță la Bistrița. Încă din prima zi, lumea a venit să guste creveți în sos de vin sau pane, tentacule de calamar în sos picant, rapane, pui de baltă, scoici, midii și homar.
Cea mai ieftină este o porție de calamar pane, 200 de grame la 25 de lei și cel mai scump, homarul – 70 de lei.
De succes se bucură și bucătarii care prepară porc și miel. Un meniu cu ciolan și cartofi costă 30 de lei, iar de berbecuț – 35 de lei. Se mai găsesc și cârnați la 20 de lei și kebab în varianta miel și vită la 35 de lei.
Așadar, cei cărora nu le place peștele au și ei motive să iasă din casă fiindcă nu vor rămâne flămânzi.
Amatorii de dulciuri au și ei parte de un adevărat răsfăț cu aroma Orientului. Se găsesc jeleuri, baclavale cu aromă de fistic, de nucă, rahat turcesc. Suta de grame costă între 9,5 lei și 14,5 lei.
Festivalul culinar începe astăzi și mâine la ora 12.00 și ține până seara la ora 20.00, așa că este timp pentru gustat din toate.
Omul își mai și cultivă gusturile…ardeleanul n-o să rămână același tembel limitat la slană și zămuri de-a lungul vieții… dacă se ‘nțelege…. că e un mare kitsch… fără îndoială.
Totul pute in jur, de ce ai manca ceva care prin simtul mirosului te indeparteaza ? Am facut greseala sa cumpar acum 2 ani din „fabuloasele” gustari, desii sunt deschis la nou 50% a trebuit sa arunc consider ca erau necomestibile, asta poate datorita stilului de gatire (doar nu erau pregatite de vre-un mare „chef”). Pentru mine acest festival mediteranian este o mare pacaleala pentru „calmii” ardeleni !
Daca unora nu va place gustul fructelor de mare, nu inseamna ca nu cumpara nimeni. Într-adevăr preturile sunt putin mari, dar gustul ii ok. Am fost aseara si te asiguri ca au fost destui care au mancat. Zi faina
Cam tzeapa…Preturi prea mari pentru niste marfa de la Lidl gatita in strada.
Homari, midii, rapane si toate fructule de mare le gasesti la Lidl la preturi mici.
Cica berbecut la 35 lei.Portia are 100 grame de cartoafe si 2 frigarui de lemn cu niste carne infasurate pe ele.Carnea de pe betigasele amandoua e cam cat carnea dintr-un mic mare.
Doi ardeleni:
-Ioane tu ai mîncat fructe de mare?
-no mă Vasile da ce-or mai fi alea?
-creveți,calamar,midii,homar ,tăt ce crește în mare
-aha,apoi eu prefer fructele de pădure,adică mistrețul,ursul,căpriorul,tăt ce crește în pădure.
Fiecare cu gusturile lui,culinare,politice,îi o vorbă tăt în Ardeal,apo în gustu omului nu te poți căca,scuzați asta-i tot din pădure.Eu mănînc tăt ce-i proaspăt și gătit ,după regula ,, ăla nu-i porc care nu mănîncă orice”
PĂREREA MEA !