Actualitate

Sanovil continuă să se dezvolte. Ce planuri are dr. Mureșan pentru acest an

”Un doctor care lucrează la stat nu ar trebui să administreze o afacere privată pentru că nu are timp. Având în vedere acest principiu, în prima zi când am decis să merg în privat (2007 – n.r.), am renunţat la poziţia din spitalul de stat. Am reuşit să creez brandul pentru că m-am putut concentra asupra lui exclusiv“, a spus medicul Gavrilaş Mureşan, fondatorul grupului Sanovil într-un interviu acordat ZF.

Anul acesta, dr. Gavrilaș vrea să modernizeze şi extindă în continuare entităţile pe care le administrează.

”În cadrul policlinicii am creat o extensie care a dus suprafaţa la aproximativ 5.000 mp, este una dintre cele mai mari din ţară, avem în jur de 45 de cabinete medicale. Trebuie să folosim eficient policlinica, să facem ca tot ce am construit să prindă viaţă. Avem în plan o extindere şi modernizare a laboratorului de imagistică medicală prin achiziţia unui RMN şi CT noi“, a spus Gavrilaş Mureşan.

De asemenea, spitalul destinat pacienţilor cronici va fi extins cu încă un bloc operator, ceea ce va mai adăuga o suprafaţă de 1.000 mp clădirii.

În 2022, la Sanovil au avut loc o mie de nașteri. La Policlinică s-au prezentat peste 92.000 de pacienți, iar în spital au fost 6.000 de internări.

Cifra de afaceri a întregului grup Sanovil în 2022 a fost de 58 milioane de lei, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior.

Pacienţii Sanovil sunt din Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Maramureş, Harghita, dar și Cluj.

Sanovil a fost deschis iniţial ca unitate de obstetrică-ginecologie şi neonatologie-pediatrie, dar s-a extins, mărindu-şi gama de servicii medicale oferite.

8 comentarii

 • „Un doctor care lucreaza la stat nu ar trebui sa administreze o afacere privata.”
  Sigur, este o diferenta intre a administra si a lucra intr-o afacere privata. Totusi cred ca este un pic de ipocrizie aici. Din cate am putut vedea, majoritatea medicilor (si nu ma refer la asistente sau personal administrativ) care lucreaza la Sanovil fac naveta de la Cluj sau Tg. Mures la Bistrita. Sunt angajati la spitalelel de stat, pleaca din timpul programului si vin sa lucreze la clinicile private din Bistrita. Cati dintre medicii care lucreaza la clinicile private sunt si angajatii acestor clinici? De ce nu angajeaza Dl. Muresan medici specialisti si pe urma sa vad daca o sa-i convina ca acestia pleaca din timpul programului sa lucreze la alte clinici?

  60
  8
  • Raportul dintre un medic (profesionist) si o clinica privata nu trebuie sa fie neaparat unul de tip angajat-subordonat ca in cazul altor categorii de muncitori. Acesta poate alege daca e dispus sa semneze un contract de angajare cu o clinica privata sau unul de colaborare in zile si orare convenite cu conducerea clinicii private. Evident, este vorba despre orare care nu au cum sa coincida cu orarele de prezenta in serviciul statului. Este o faza decizionala atat pentru profesionist cat si pentru pacienti daca aleg sa aiba rapoarte cu serviciul privat sau cu cel de stat. Este cunoscut faptul ca, datorita carentelor de buget, statul compenseaza intr-o masura inferioara serviciul profesionistului in comparatie cu compensatiile che acesta poate percepe lucrand in sectorul privat. Pe de alta parte, si pacientul e constient de faptul ca daca vrea calitate maxima a serviciului sanitar are aceasta optiune: serviciile sanitare private. Medicul nu este obligat nici moral nici legal sa se sacrifice in totalitate pe altarul egalitatii dreptului de a beneficia de servicii de sanatate, fiindca in mare parte acest drept trebuie garantat de catre stat…

   10
   23
  • Gogule, hai ca exagerezi si pui caii inainte carutei! Privatul e privat iar statul e stat. Gavrilas e la 100 de clase peste cei de la stat pentru ca el daca nu are clienti/bolnavi moare de foame dar cei de la stat isi iau salariu si daca stau la filcai in loc sa-si faca meseria. Majoritatead medicilor din spital fac politica nu medicina.. Pacat mare caci au acum aparatura de nu mai exista scuze si cu toate astea rezultatel sunt …mehhhh. slabut! Adica hai sa scoatem socotiti=orile sa veem cati bani sunt bagati in spital si are rezultate asemanatoare cu orice alt spital judetean. deci …….mehh….va cam bateti cu pumnul in piept degeaba!

 • Spitalul din imaginea care ilustrează articolul a fost finalizat în anul 2021 în urma unei investiții de 3 milioane de Euro. Are 5 niveluri, este complet dotat și echipat și a fost realizat în doi ani și jumătate din fonduri exclusiv private. În 2022 după ce s-au ridicat toate restricțiile impuse de criza Covid conducerea SJU și CJ au cumpărat de 8 milioane de Euro 12 ventilatoare pe care nu le-a văzut nimeni. Asta în condițiile în care un ventilator nu costă mai mult de 30.000 de Euro și oricum erau complet inutile și nu au fost folosite niciodată pentru intubarea bolnavilor Covid care ce să vezi, nici nu au mai fost după 30.03.2022. Cam asta-i diferența între investițiile private și investițiile publice. Despre cum a crescut investiția de la SJU de la 55 milioane la 100 milioane Euro, nici n-are rost să mai vorbim!
  Felicitări domnului dr. Gavrilaș Mureșan! Prin tot ce face a oferit cetățenilor județului o alternativă la sistemul public, după cum se vede necesară și apreciată, și orașului, investiții moderne și oportunități. Totul fără a apela la fonduri publice.
  https://timponline.ro/cum-arata-spitalul-de-recuperare-oncologie-si-ingrijiri-paliative-in-care-dr-muresan-a-investit-3-mil-de-euro-foto/

  34
  3
  • ..pulsez
   Stii cum e dna ul? Exact ca articolul / comunicatul celor de la mediu legat de flori de mai sus!!! Citeste si …..mergi mai departe!!!

 • Pentru SANOVIL tot respectul, când am avut vreo problemă s-a văzut profesionalismul cadrelor medicale și s-a rezolvat 100%, pe bani dar a meritat, super meseriași!Cei care cred că spitalul județean,prin investițiile masive din banul public, o să fie vioara întâi la nivel de municipiu se înșală amarnic…Acolo nu există competență medicală, degeaba le dă statul salarii exorbitante lucrătorilor, nu au eficiență în nimic, sunt numai pile și pregătire zero…Dacă s-ar privatiza spitalul lui Vodă nu ar rămâne nimeni din personal, totul ar trebui reluat de la A la Z și o să vedeți atunci zel la doctori și restul… Viitorul aparține clinicilor medicale private, marca SANOVIL!

  27
  6
 • Statul ne obligă să plătim asigurări de sănătate, dar nu putem beneficia de ele deoarece medicii care sunt retribuiți
  N

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.